Ήττα με 5-10 από τον ΟΦΘ για τη Νίκη

Φάση από τον αγώνα της Νίκης με τον ΟΦΘ, με τον Γκανάτσιο έτοιμο να πασάρει

Πληρώνοντας το πολύ κακό δεύτερο οκτάλεπτο, κατά το οποίο ο ΟΦΘ ξέφυγε στο σκορ, η Νίκη δεν τα κατάφερε στον πρώτο αγώνα της σειράς της τελικής φάσης ανόδου της Α2 ανδρών πόλο (ημιτελικά) απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, καθώς έχασε με 5-10.

Έτσι, επιβάλλεται αφενός να βελτιωθεί πάρα πολύ την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη και αφετέρου να ισοφαρίσει με ένα διπλό σε 1-1, για να φέρει το «ματς μπολ» στον Βόλο, αλλιώς χάνει την άνοδο στην Α1. Οι Βολιώτες ήταν τραγικοί στον παίκτη παραπάνω, έχοντας ποσοστό 2/12 κι έτσι σίγουρα δεν κερδίζεται ένα παιχνίδι.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην παρουσία του κόσμου τόσο σε όγκο όσο και σε παλμό, αν και θα μπορούσε να είναι και περισσότερος.

Η Νίκη ήταν αυτή που προηγήθηκε με 1-0 χάρη σε τέρμα του Γλούμη, αλλά στη συνέχεια πέταξε, ίσως και λόγω του ενθουσιασμού της, όσες ευκαιρίες είχε να σκοράρει και στα 2.50’ πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου ο ΟΦΘ ισοφάρισε με τον Β. Αληχανίδη. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου, που ήταν αρκετά νευρικό και πολύ σκληρό, δείγμα ασφαλώς της κρισιμότητας του αγώνα.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τη Νίκη να μην είναι καλή επιθετικά, ενώ  αυτή τη φορά ο ΟΦΘ βρήκε λύσεις δύο φορές με τον Παυλίδη και μία με τον Αβ. Αληχανίδη κατά σειρά, με συνέπεια η γηπεδούχος ομάδα τρία λεπτά πριν το ημίχρονο να βρεθεί πίσω στο σκορ με 1-4. Ο Δημήτρης Μπλάνας πήρε τάιμ άουτ, αλλά στα 2.18’ η Νίκη δέχθηκε κι άλλο τέρμα από τον Β. Αληχανίδη, με συνέπεια να δυσκολέψουν αρκετά τα πράγματα (1-5). Τουλάχιστον ο Γλούμης κέρδισε πέναλτι και ευστόχησε, κάνοντας το 2-5, που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο μέρος πρώτος βρήκε δίχτυα ο ΟΦΘ με τον Αβρ. Αληχανίδη κι έτσι υπολειπόταν εκ νέου τεσσάρων τερμάτων (2-6). Με νέο πέναλτι του Γλούμη έγινε το 3-6. Στα 2.22’ ο Δανιήλ έφερε τη Νίκη ακόμη πιο κοντά με ισχυρό σουτ (4-6), αλλά ο Αντηβαλίδης έδωσε ανάσα στους Θεσσαλονικείς στην επόμενη επίθεση (4-7). Αυτό ήταν το σκορ του τρίτου οκταλέπτου.

Μέχρι τα 5.16’ για τη λήξη τίποτε δεν άλλαξε, αλλά σε εκείνο το σημείο ο Γλούμης με τρίτο πέναλτι που εκτέλεσε και με το τέταρτο προσωπικό του γκολ έκανε το 5-7. Ωστόσο, το …έργο επαναλήφθηκε, αφού η απάντηση των αντιπάλων ήταν αμεσότατη (5-8) με τον Β. Αληχανίδη. Πολύ σημαντικό προβάδισμα απέκτησε ο ΟΦΘ στα 3.26’ με τον Ζαρκαντζά (5-9). Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε λίγο αργότερα και το 5-10 από τον Ταβακόπουλο και ουσιαστικά όλα τελείωσαν, χωρίς να μπαίνει κάποιο άλλο γκολ ως το φινάλε.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 1-4, 2-2, 1-3

Τα γκολ της Νίκης πέτυχαν οι: Γλούμης 4, Δανιήλ 1

Τα γκολ του ΟΦΘ πέτυχαν οι: Παυλίδης 2, Β. Αληχανίδης 3, Αβρ. Αληχανίδης 2, Αντηβαλίδης 1, Ταβακόπουλος 1, Ζαρκαντζάς 1

Χρ. Θαν.

 

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.