Ηττήθηκε, αλλά ελπίζει στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ

Εχασε 1-0 από την Μπριζ στο Βέλγιο, με τον Κοτάρσκι να αποκρούει πέναλτι

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στο Μπριζ από την ομώνυμη ομάδα στο Γιαν Μπρεϊντέλ με 1-0 στον πρώτο προημιτελικό του Conference League, αλλά η πρόκριση είναι ορθάνοιχτη και θα κριθεί στη ρεβάνς της Τούμπας στις 18 Απριλίου.

Αν και η πρώτη ευκαιρία ανήκε στην ελληνική ομάδα, με τον Σαμάτα να πιάνει κεφαλιά άουτ μετά από εκτέλεση φάουλ του Τάισον στο 2′,  στην πρώτη της… κατεβασιά, η Κλαμπ Μπριζ «εκτέλεσε» και πλήγωσε τον ΠΑΟΚ στο 6′ της αναμέτρησης με τον Βέτλεσεν, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία των ασπρόμαυρων και με ψύχραιμο πλασέ από το ύψος του πέναλτι, άνοιξε το σκορ στην Μπριζ για το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ, παρά το αρχικό σοκ, προσπάθησε να βρει σφυγμό, να πάρει μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο, χώλαινε στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, αδυνατώντας να βγάλει συνεργασίες.

Αυτό που σχολιάστηκε περισσότερο ήταν η κίτρινη κάρτα στον Τιάγκο στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης, σε μία φάση που σαφώς ελέγχεται, καθώς ο έμπειρος επιθετικός χτύπησε εκτός φάσης τον Κουλιεράκη, προκαλώντας την οργή στον πάγκο του ΠΑΟΚ, που ζήτησε κόκκινη.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί στο δεύτερο μέρος να βγήκε στο τρανζίσιον, αλλά δεν μπόρεσε να «τελειώσει» υποδειγματικά την προσπάθειά του, με τους Βέλγους σταθερά στην επίθεση να δείχνουν τα δόντια τους. Χαρακτηριστική είναι η φάση στο 58′ με τον Κοτάρσκι να κρατά όρθια την ομάδα του με σωτήρια επέμβαση με το δεξί χέρι σε πλασέ του Γιούτγκλα.

Στο 76′ τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ θα μπορούσαν να γίνουν και χερότερα όταν ο Νούσα δοκίμασε μία πάσα στον Ονιεντίκα, με τον Κοτάρσκι να βρίσκει τον Νιγηριανό και τον Ζίμπερτ να υποδεικνύει πέναλτι. Ο πορτιέρε του Δικεφάλου όμως φρόντισε να διορθώσει το λάθος του, πέφτοντας σωστά και αποκρούοντας με τα πόδια την εκτέλεση του Τιάγκο.

Κλαμπ Μπριζ: Γιάκερς, Σκόρας, Γιούτκλα (Νούσα 72’), Φετλέσεν (Μπαλάντα 72’), Ονιεντίκα, Φάνακεν, Μέχελε, Ντε Κάιπερ, Σπίλερς (Ορντόνεθ 55’), Σαμπέ, Τιάγκο.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (Ότο 82’), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (Σβαμπ 72’), Αντρίγια, Κωνσταντέλιας (Ντεσπόντοφ 62’), Τάισον, Σαμάτα (Τόμας 72’).

Διάβημα στην ΟΥΕΦΑ

Εντονος εκνευρισμός επικρατεί στις τάξεις του ΠΑΟΚ, καθώς έμειναν έξω από το γήπεδο της Κλαμπ Μπριζ φίλοι του Δικεφάλου που πλήρωσαν εισιτήρια. Ωστόσο, αντιμετωπίστηκαν με απίστευτη σκληρότητα από την τοπική αστυνομία. Μάλιστα οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ προτίθενται να κάνουν διάβημα προς την UEFA.

Η αλήθεια είναι πως οι φίλοι του ΠΑΟΚ που ταξίδεψαν στο Βέλγιο για να δουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα βίωσαν απίστευτες καταστάσεις. Αρκετοί εξ αυτών μάλιστα έμειναν εκτός γηπέδου άνευ λόγου και αιτίας, διότι έτσι το… αποφάσισε η βελγική αστυνομία.

Έξω από το Γιαν Μπρέιντελ, οι φίλοι του ΠΑΟΚ καταγγέλουν πως η αστυνομία έκανε χρήση των κανονιών νερού, προκειμένου να απωθήσει κόσμο που είχε προμηθευτεί κανονικά εισιτήρια, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και να σημειωθούν ακόμα και τραυματισμοί.

Από πλευράς Δικεφάλου δεν κρύβουν τον εκνευρισμό τους, υπογραμμίζοντας πως: «Θα κάνουμε άμεσα διάβημα στην UEFA για αυθαιρεσία της αστυνομίας του Βελγίου, προκατάληψη και πλημμελή άσκηση καθηκόντων που οδήγησε σε κομφούζιο».

Βέλγους να έρχονται στη

“Λαβωμένη” η Μπριζ στη ρεβάνς

Οι Βέλγοι θα έρθουν στην Τούμπα την ερχόμενη Πέμπτη με τρεις σημαντικές απουσίες. Ο πρώτος σκόρερ της Μπριζ, Ιγκόρ Τιάγκο, δέχθηκε την τρίτη κίτρινη κάρτα στη φετινή διοργάνωση, όπως κι ο πρώτος σε ασίστ Nτε Κάιπερς αλλά και ο βασικός στόπερ, Μπράντον Μέχελε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.