Ηττήθηκε με 1-0 από τον ανώτερο Θεσπρωτό ο Ολυμπιακός Βόλου

Έχασαν βαθμολογικό έδαφος οι «ερυθρόλευκοι»

Κακή εμφάνιση και δίκαια ήττα στην Ηγουμενίτσα με 1-0 γνώρισε, ο Ολυμπιακός Βόλου που ουσιαστικά… δεν κατέβηκε καν στο δεύτερο ημίχρονο. Η γηπεδούχος ομάδα μετουσίωσε σε γκολ μια από τις αρκετές τελικές που δημιούργησε και συγκεκριμένα με τον Κοντοέ στο 64′.

Με 4-2-3-1 και με δύο νέα πρόσωπα στην βασική εντεκάδα, Τζούριτς και Γκιοατά, ξεκίνησε τον αγώνα ο Στέφανος Ξηροφώτος. Ο Ξενοδόχοφ ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Μπουτζίκος στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Γραικός στο αριστερό, Φιλίποβιτς και Γιαννίτσης οι δύο στόπερ, Γκιοατά και Αγρόδημος στον χώρο της μεσαίας γραμμής, Παπαδημητρίου και Τσαγκαλίδης ως εξτρέμ, με τον Κλέβι Κόλα να αγωνίζεται ως επιτελικός πίσω από τον προωθημένο Τζούριτς.

1ο ημίχρονο:

Το πρώτο εικοσάλεπτο κύλησε με τον Θεσπρωτό να έχει την απόλυτη κυριαρχία του παιχνιδιού, χωρίς όμως να κάνει κάποια φάση. Η πρώτη σημαντική στιγμή του παιχνιδιού ήρθε στο 24ο λεπτό για τους «κιτρινόμαυρους», όταν Ζούρκος και Μπίκας έπαιξαν το 1-2, αλλά η σέντρα του δεύτερου εξουδετερώθηκε σωτήρια σε κόρνερ από τον Γραικό.

Ο Ολυμπιακός Βόλου απάντησε στο 36′ με τον Ιάσονα Παπαδημητρίου να γίνεται κάτοχος της μπάλας μες την περιοχή, το σουτ όμως που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα εκτός εστίας. Οι <<ερυθρόλευκοι>> στο αμέσως επόμενο λεπτό έχασαν επίσης μια σημαντική ευκαιρία.

Συγκεκριμένα, μετά από λάθος του Ζιώγα ο Τσαγκαλίδης έσπασε την μπάλα στον Παπαδημητρίου, αυτός βρέθηκε «φάτσα» με τον Κινάλη αλλά δεν κατάφερε να νικήσει ούτε αυτή τη φορά τον κίπερ των γηπεδούχων, στέλνοντας την μπάλα πολλά μέτρα άουτ.

Η ομάδα της Μαγνησίας ανέβασε στροφές και πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων μετά από αυτές τις δύο τελικές που προήλθαν από τον πρώτο σκόρερ της.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με άλλη μια καλή στιγμή για το σύνολο του Στέφανου Ξηροφώτου, όταν ο Γκιοατά βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην μεγάλη περιοχή. Η κεφαλιά όμως που επιχείρησε ο Καμερούνιος ήταν εύκολη… λεία για τον Κινάλη που μπλόκαρε.

Δεν βοήθησαν οι αλλαγές

Ο Θεσπρωτός ήταν αυτός όμως που πάλι μπήκε πιο δυνατά και κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο. Οι αλλαγές του Ξηροφώτου και το πιο ευέλικτο σχήμα που επέλεξε από το 51′ και μετά δεν βοήθησαν καθόλου.

Αρχικά στο 52′, ένα επικίνδυνο ψηλοκρεμαστό σουτ του Γώγου, έστειλε σε κόρνερ ο Ξενοδόχοφ. Στη συνέχεια της φάσης από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Ραμίρεζ, ο Μπίκας έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα λίγα εκατοστά έξω από τα δοκάρια του τερματοφύλακα των «ερυθρολεύκων».

Ευκαιρία καταγράφεται στο 61′ για τον Θεσπρωτό με τον Σαραντίδη να βρίσκεται μέσα στην μεγάλη περιοχή αλλά να μην μπορεί να σκοράρει καθώς ο Μπουτζίκος θα πέσει στην πορεία της μπάλας και θα παραχωρήσει κόρνερ.

Στο 64′ η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα θα κάνει το 1-0. Κόρνερ το οποίο εκτέλεσε πάλι ο Ραμίρεζ, ο Κοντοές σηκώθηκε ψηλότερα από όλους και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Ξενοδόχοφ, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα της Θεσπρωτίας.

66′ με μονολογία του Θεσπρωτού που κάνει ότι θέλει στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μπίκας βγήκε τετ α τετ με τον Ξενοδόχοφ αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Μια αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν ένα σουτ του Ερέρα στο 73′, χωρίς όμως να αποτελέσει ιδιαίτερη απειλή για τον Κινάλη που μπλόκαρε εύκολα.

Στο 76′ ο Γιαννίτσης έκανε μια ατομική ενέργεια από την άμυνα, διέσχισε αρκετά μέτρα και επιχείρησε ένα σουτ από μακρινή απόσταση. Η μπάλα κατέληξε και πάλι στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Στο 88′ και ο Ολυμπιακός έχοντας μείνει με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Σκοπελίτη για δυνατό μαρκάρισμα πριν από 3 λεπτά, ο πολύ δραστήριος Ερέρα έπιασε ένα σουτ, το οποίο κόντραρε και πέρασε σε κόρνερ.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό Βόλου, από τις ελάχιστες τελικές που δημιούργησε στο δεύτερο ημίχρονο. Μια πολύ κακή εμφάνιση για τα δεδομένα των «ερυθρολεύκων» που τους αφήνει πίσω στην προσπάθεια που κάνει για την κατάληψη μιας εκ των δύο προνομιούχων θέσεων.

Κάρτες:

Κίτρινες: 50′ Κωνσταντίνου, 55′ Κωνσταντακόπουλος / 54′ Ξηροφώτος, 62′ Βουκελάτος, 72′ Μπουτζίκος, 75′ Σκοπελίτης, 77′ Φιλίποβιτς
Κόκκινες: 85′ Σκοπελίτης (2η κίτρινη)

Θεσπρωτός (Ρότσα): Κινάλης, Ζούρκος, Κοντοές, Σταυρίδης, Κωνσταντακόπουλος, Κωνσταντίνου, Ραμίρεζ (70′ Ντερβίσι), Ζιώγας, Γώγος Τ. (91′ Πέντσας), Μπίκας (84′ Γκανσιέρ), Σαραντίδης (91′ Κατσής).

Ολυμπιακός Βόλου (Ξηροφώτος): Ξενοδόχοφ, Γραικός (71′ Ερέρα), Μπουτζίκος, Φιλίποβιτς, Γιαννίτσης, Γκιοατά (50′ Βουκελάτος, 71′ Νικλητσιώτης), Aγροδήμος, Κόλα (91′ Χολέβας), Τσαγκαλίδης, Παπαδημητρίου, Τζούριτς (50′ Σκοπελίτης)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.