Κ. Μπράτσος: Όλες οι ομάδες παίζουν με μας αντιποδόσφαιρο

Χείμαρρος ήταν ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Κώστας Μπράτσος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Για πρώτη φορά έκανε λόγο για αντιποδόσφαιρο που παίζουν όλες οι αντίπαλες ομάδες, αλλά και την εύνοια που έχουν από τη διαιτησία. Τόνισε ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου έπαιξαν σωστά και ορθολογικά, ενώ σχολίασε πως βλέπει μισογεμάτο το ποτήρι αναφορικά με την απόσταση που υπάρχει στον βαθμολογικό πίνακα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Μπράτσου:

«Ήταν ένα παιχνίδι για μας πάρα πολύ σημαντικό και το γνωρίζαμε. Νομίζαμε και περιμέναμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που σε σχέση με τις προηγούμενες , που προσπαθούσαν να μας αντιμετωπίσουν με πάρα πολύ αμυντικό προσανατολισμό, θα είχαμε έναν αντίπαλο που έχει σωστή αμυντική λειτουργία, αλλά παίζει και ποδόσφαιρο.

Στην αμυντική λειτουργία το αντιμετωπίσαμε, το είδαμε. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου και στα δύο ημίχρονα είχαν την καθολική υπεροχή. Ξέραμε ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε τους πλάγιους χώρους , τους οποίους θα μας έδινε ο αντίπαλος απ’ όσα γνωρίζαμε γι’ αυτόν, τους χρησιμοποιήσαμε, αλλάξαμε πλευρές, φέραμε την μπάλα μέσα στον άξονα, που εκεί ήταν το στήσιμο του αντιπάλου και μπορέσαμε να παίξουμε κι από εκείνο τον χώρο, που είναι δύσκολο. Φαντάζεστε, όταν γίνεται μία άμυνα στο χώρο του κέντρου.

Παρόλ’ αυτά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές και πάλι οι αντίπαλοι έρχονται και κάνουν καθυστερήσεις από τα πρώτο λεπτό, πέφτουν κάτω από το πρώτο λεπτό, έχουν την εύνοια των αξιωματούχων του αγώνα, των διαιτητών, γιατί μου αρέσει να μιλάω με δεδομένα κι αν πάρουμε το βίντεο του αγώνα, ο καθαρός χρόνος παιχνιδιού είναι πάρα πολύ λίγος και οι καθυστερήσεις που κρατήθηκαν δεν ανταποκρίνονται στον καθαρό χρόνο παιχνιδιού.

Σ’ αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, δεν μπορούμε να το ελέγξουμε, αλλά πρέπει να το επισημαίνουμε όμως, γιατί ναι μεν ερχόμαστε εδώ και ακούμε κάθε φορά τα ίδια (σ.σ. από τους αντιπάλους), ότι παίζουμε με μια μεγάλη ομάδα, τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά το πιο εύκολο στο ποδόσφαιρο είναι να παίξεις αντιποδόσφαιρο. Το πιο εύκολο είναι να καταστρέψεις. Να έρθεις και να πεις, θα καταστρέψω. Να το καταστρέψεις αγωνιστικά, ναι, αλλά να το καταστρέψεις με καθυστερήσεις, με αντιποδόσφαιρο, με εκνευρισμό δεν το θεωρώ fair play.

Παρόλα αυτά δεν μπορώ πω ότι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου δεν ακολούθησαν το πλάνο. Μας έλειψε η τελική ενέργεια, η τελική φάση. Τις είχαμε αυτές τις τελικές φάσεις, αντιμετωπίζοντας μία ομάδα που κάποιες φορές είχε και δέκα ποδοσφαιριστές στην περιοχή κι από κει και πέρα πρέπει πάντοτε να ξέρεις ότι παίζοντας αυτό τον τρόπο παιχνιδιού, την κυριαρχία, δεν είσαι ρομπότ. Θα έχεις και κάποια στιγμή μια όχι σωστή επιλογή, θα έχεις έναν εκνευρισμό, που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο αντίπαλος.

Ο Ολυμπιακός Βόλου σήμερα έπαιξε σωστά, έπαιξε ορθολογικά, έκανε πάλι τις ευκαιρίες του, δεν είχε την ουσία, που είναι το γκολ. Αυτή είναι η δική μου επισήμανση, αυτή είναι η συνολική εικόνα του αγώνα. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου για μένα κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν. Θα το ξαναπώ πάλι, θα το λέω μέχρι να κουραστώ: είναι ένα εκατοστό δεξιά, ένα εκατοστό αριστερά, το οποίο κανείς δεν μπορεί να το ξέρει, μόνο ο ποδοσφαιριστής που είναι εκείνη τη στιγμή στη φάση. Όταν θα έρθει θα είμαστε όλοι ευτυχισμένοι και χαρούμενοι».

Για το γεγονός ότι από τα επτά παιχνίδια που έδωσε η ομάδα, τα τρία είναι νικηφόρα: «Το σχολιάζω, όπως το προανέφερα. Δεν είναι θέμα ατυχίας, το να φτάσεις σε μια φάση είναι και θέμα αντιπάλου. Εμείς για να φτάσουμε σ’ έναν αγώνα αναλύουμε όλα τα παιχνίδια. Καμία ομάδα δεν αντιμετωπίζεται έτσι όπως αντιμετωπιζόμαστε εμείς. Έχω εικόνα σ’ αυτά.

Προανέφερε ο συνάδελφος (σ.σ. Παχατουρίδης) κάποιους αγώνες με άλλες ομάδες. Έχουμε την ευχέρεια να βλέπουμε τα βίντεο από τους αγώνες αυτούς. Αν δείτε η συμπεριφορά όλων των ομάδων και στον προηγούμενο αγώνα και διαιτητών και αντίπαλων ομάδων είναι να έχουν αυτή την καθυστέρηση, να έχουν καταστροφικό παιχνίδι. Αν θέλετε μία δικαιολογία, αυτή είναι η δική μου.

Σε ό,τι αφορά τις επιλογές ποδοσφαιριστών είμαστε σε θέση να εμπιστευόμαστε όλα τα παιδιά. Βλέπουμε τις προπονήσεις, έχουμε δεδομένα που ο κόσμος δεν τα ξέρει και δεν θέλουμε να βγαίνουν προς τα έξω.

Να έχουμε τις αιματολογικές τους εξετάσεις, να έχουμε τα εργομετρικά τους, να έχουμε επαφή συνεχή με τους ποδοσφαιριστές και η επιλογή γίνεται βάσει τακτικής και βάσει δεδομένων που έχουμε στην προπόνηση.

Τώρα ο καθένας μπορεί να κάνει εκ των υστέρων κριτική και να λέει γιατί έπαιξε αυτός κτλ. Μία δεχόμαστε παρατηρήσεις γιατί βάλαμε αυτόν, όταν βάζει γκολ αυτός, γιατί δεν τον βάζουμε στο άλλο το παιχνίδι. Αυτό δεν μπορούμε να το ελέγξουμε. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι το καλύτερο. Στο τέλος θα φανεί αν ήταν σωστό ή λάθος.

Για την απόσταση από την κορυφή της βαθμολογίας:

«Εγώ το ποτήρι το βλέπω μισογεμάτο. Εμένα η ζωή μου προχωράει. Η στάση μου στη ζωή είναι θετική. Είμαι υγιής, έχω την οικογένειά μου, είμαι περήφανος, απολαμβάνω τη διαδικασία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.