Καλογήρου στο Magnesiasports: «Θα συμπορευτούμε με τη νέα κατάσταση»

Ο Λάκης Μπακάλης αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Θησέα Αγριάς, με τον Λευτέρη Καλογήρου να έχει ήδη αναλάβει καθήκοντα και να προχωρά στις απαραίτητες κινήσεις, με φόντο την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ήδη ανανεώσεις συμφωνιών με παίκτες που ενίσχυσαν την ομάδα την τελευταία χρονιά, ενώ ο νέος τεχνικός του Θησέα επισημαίνει, μιλώντας στο «Μagnesiasports» ότι όλες οι κινήσεις θα γίνουν με βάση τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τον… κορωνοϊό και τη νέα οικονομική κρίση.

«Γίνονται κάποιες επαφές με τους παίκτες που βρίσκονταν στο ρόστερ για να καταλήξουμε ποιοι από αυτούς θα παραμείνουν μαζί μας και ποιοι θα αποχωρήσουν. Έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα στη συνέχεια  να περάσουμε στο επόμενο βήμα σχεδιασμού που είναι να συμπληρώσουμε τα κενά που θα δημιουργηθούν» τόνισε ο Λευτέρης Καλογήρου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πορεία των συζητήσεων. «Τα πράγματα τρέχουν αρκετά γρήγορα και τις επόμενες ημέρες θα καταλήξουμε για τις ανανεώσεις και τις αποχωρήσεις και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και μετά θα συζητήσουμε για τις μεταγραφές» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Όσον αφορά τους στόχους του Θησέα Αγριάς τη νέα χρονιά, ο Λευτέρης Καλογήρου σημείωσε: «Το τοπίο είναι ακόμη πολύ θολό σε σχέση με το πώς θα είναι ο όμιλος και ποια θα είναι η νέα Γ’ Εθνική. Περιμένουμε αναδιαρθρώσεις και τι θα γίνει στις υψηλότερες κατηγορίες, και είναι πολύ νωρίς για εκτιμήσεις. Πρέπει να δούμε τη μορφή της κατηγορίας και του ομίλου και όταν θα έχουμε μία σαφή εικόνα, τότε θα καθορίσουμε τους στόχους μας. Είμαστε ακόμη στη μετά κορωνοϊού εποχή, έχουμε κάνει κάποιες κινήσεις και τον ανάλογο σχεδιασμό αλλά ακόμη δεν ξέρουμε που θα καταλήξουμε» ανέφερε μεταξύ άλλων, για να σταθεί στα δεδομένα που έρχονται στο προσκήνιο.

«Οι πόροι μας είναι περιορισμένοι και είμαστε μια ομάδα χαμηλού μπάτζετ και για του χρόνου θα είναι ακόμη χαμηλότερο. Η λογική μου για την κατηγορία είναι ότι θα έπρεπε να διατηρήσει τον ερασιτεχνικό χαρακτήρα και να μην λειτουργεί σε ημιεπαγγελματικά πρότυπα, όπως συμβαίνει με κάποιες ομάδες και ποδοσφαιριστές. Η κατηγορία είναι ερασιτεχνική και θα πρέπει να κινηθεί με βάση αυτήν την ταυτότητα. Αυτό δεν μπορεί να ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις βέβαια, αλλά εμείς θέλουμε να κινηθούμε προς τα εκεί, με βάση και την οικονομική κρίση και τα παρεπόμενα της πανδημίας. Να συμπορευτούμε με τη νέα κατάσταση που σημαίνει λιγότερους πόρους, έσοδα, χορηγίες, ενώ δεν υπάρχουν τηλεοπτικά. Ακόμη και σε επίπεδο Champions League μειώσεις 30-40%. Φανταστείτε πόσο επηρεαζόμαστε εμείς από κάτω» σχολίασε σχετικά ο Λευτέρης Καλογήρου.

Η εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά της Μαγνησίας

Πάνω σ’ αυτές τις βάσεις στήνεται και ο Θησέας της νέας εποχής… «Η λογική μου είναι επιστοσύνη στα παιδιά της Μαγνησίας και στους νεαρούς. Εκεί πρέπει να ρίξουν το βάρος όλες οι ομάδες και να ανοίξουν τον δρόμο στα παιδιά αυτά ώστε να πατήσουν σε ένα σκαλοπάτι για το επόμενο επίπεδο» είναι η άποψη που εξέφρασε.

 

Όσον αφορά την πορεία του Θησέα τα τελευταία χρόνια, ο Λευτέρης Καλογήρου έκανε λόγο για μία νοικοκυρεμένη ομάδα, που βασίζεται στο συμμετοχικό μοντέλο διοίκησης και χρηματοδότησης.  «Δεν υπάρχει ο ένας που χρηματοδοτεί και αποφασίζει, αλλά είναι μία ομάδα ατόμων που αποτελείται σχεδόν στο 100% από παιδιά της Αγριάς, από ανθρώπους και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Αυτό το μοντέλο είναι αυτό που έρχεται από το μέλλον. Σε όλες τις ομάδες υπάρχει το μοντέλο του ενός χρηματοδότη, ειδικά σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Αυτό όμως δυσκολεύει πλέον αρκετά, και είναι αρκετά πιο περιορισμένες οι δυνατότητες σε σχέση με το παρελθόν, με το συμμετοχικό σχήμα να είναι πιο μοντέρνο, στα διοικητικά δρώμενα και στην οικονομική συνεισφορά» τόνισε μεταξύ άλλων ο νέος τεχνικός της ομάδας της Αγριάς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.