Καπράλος: «Απαρατήρητες οι προσπάθειες των Ελλήνων στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες»

Οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες βρίσκονται σε εξέλιξη και ο Σπύρος Καπράλος αναφέρθηκε στην παρουσία των Ελλήνων Αθλητών στην Κρακοβία. Επιπρόσθετα δεν παρέλειψε να εκφράσει ξανά το παράπονό του για το γεγονός ότι οι προσπάθειες των αθλητών μας δεν έτυχαν της προσοχής που θα έπρεπε.

Όπως σημείωσε σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ: «Οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες, τώρα που έχουν καθιερωθεί, αποτελούν αντικείμενο ενδιαφέροντος από πάρα πολύ κόσμο. Μην κοιτάζετε που στην Ελλάδα, η τηλεόρασή μας δεν παρουσιάζει τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης καθημερινά έχει πάρα πολλές ώρες μετάδοσης… προχθές που ήμουν στο Παρίσι, εντυπωσιάστηκα από το γεγονός πως οι γαλλικές εφημερίδες αφιέρωναν δισέλιδα στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Και η γαλλική τηλεόραση, όλες οι χώρες της Ευρώπης παρουσιάζουν πάρα πολλά αθλήματα.

»Σ’ εμάς δυστυχώς μόνο τον στίβο έδειξε η τηλεόραση και είναι απορίας άξιο γιατί δεν ενδιαφέρονται να δείξουν και τις προσπάθειες όλων των υπολοίπων Ελλήνων αθλητών. Παρόλο κάναμε έκκληση στη δημόσια τηλεόραση της Ελλάδας να δείξει τις προσπάθειες, γιατί είναι και μία ηθική επιβράβευση σ’ αυτούς τους αθλητές που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να τιμήσουν τη χώρα μας. Παραδείγματος χάρη την προσπάθεια της Άννας Κορακάκη, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, την έδειχναν πάρα πολλά τηλεοπτικά κανάλια σε όλη την Ευρώπη, αλλά στην Ελλάδα η επιτυχία της πέρασε απαρατήρητη.

»Η ξιφομάχος μας Δώρα Γκουντούρα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σπάθη. Οι αθλήτριές μας στην ξιφασκία βρίσκονται στη 2η και 4η θέση στον κόσμο, αλλά οι προσπάθειές τους πέρασαν απαρατήρητες. Αθλητισμός, όμως δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο, μπάσκετ και στίβος. Είναι και όλα τα υπόλοιπα αθλήματα».

Επίσης σημείωσε: «Τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες είναι πολύ χαμηλά. Υπήρχε τρόπος. Και υπάρχουν ας πούμε και τα highlights, στιγμιότυπα δηλαδή από τις καλύτερες στιγμές των αγώνων που στοιχίζουν πάρα πολύ λίγο. Επομένως δεν είναι απαγορευτικά, αφού θα στοίχιζαν πολύ λιγότερο από ορισμένους αγώνες χαμηλότερης κατηγορίας ποδοσφαίρου ή το Μουντιαλίτο των Νέων, στα οποία δεν αγωνίζεται καν η Ελλάδα.

»Στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες αγωνίζονται οι καλύτεροι Έλληνες αθλητές μας, σε πολλά αθλήματα. Αγωνίστηκε πριν από λίγες ημέρες ο Γκιώνης, ο πρωταθλητής μας στην επιτραπέζια αντισφαίριση που έχει πάρει πέντε φορές μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Στον στίβο, βεβαίως είχαμε τη συμμετοχή των Τεντόγλου, Καραλή, Στεφανίδη, Τζένγκο… όλων των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών. Η Ιταλία πανηγύρισε τη νίκη της στη συνολική βαθμολογία και είχε μεγάλη κάλυψη από τα ιταλικά ΜΜΕ και ο Τζιανμάρκο Ταμπέρι που είναι το μεγάλο αστέρι της στον στίβο κατάφερε να κάνει την Ιταλία γνωστή με πανηγυρισμούς.

»Μιλάμε δηλαδή για μία πολύ μεγάλη αθλητική διοργάνωση που δυστυχώς περνά απαρατήρητη στη χώρα μας. Και θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν τα λέω αυτά για την προβολή της διοργάνωσης, αλλά κυρίως με νοιάζει για την προβολή των Ελλήνων αθλητών! Γιατί αν προβάλουμε τους Έλληνες αθλητές και τους δουν οι συναθλητές τους και τα νεότερα παιδιά, αυτό θα αποτελέσει κίνητρο για να ξεκινήσουν τα αθλήματα αυτά, τα οποία είναι σίγουρα λιγότερο δημοφιλή στην Ελλάδα.

»Και βεβαίως και οι αθλητές αυτοί θα επιβραβευθούν ηθικά, αλλά και γιατί μέσω της προβολής τους, ίσως να βρουν κάποιο χορηγό στον δύσκολο και μοναχικό δρόμο που έχουν για να πάνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και να σας πω και κάτι ακόμη… στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες δοκιμάζονται και πάρα πολλά καινούρια αθλήματα γιατί όπως έχετε δει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή προσθέτει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων αθλήματα που αφορούν κυρίως τα νεότερα παιδιά γιατί θέλουν να προσελκύσουν ένα νεότερο κοινό.

»Για παράδειγμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του χρόνου στο Παρίσι, στο πρόγραμμα έχει ενταχθεί το άθλημα του breaking (σ.σ. break dance). Οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες εδώ δίνουν πρόκριση στο breaking για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Διεξάγεται εδώ η αναρρίχηση στον τοίχο που στην Ελλάδα δειλά δειλά ξεκινά τώρα. Αν δεν το προωθήσουμε λίγο, δεν θα το μάθει κανείς. Και βεβαίως υπάρχουν καινούρια αθλήματα που έγιναν στην κεντρική πλατεία της Κρακοβίας που είχαν ουρές γιατί ο κόσμος ήθελε να παρακολουθήσει, όπως το padel. Kαι βέβαια δίνεται εδώ και η ευκαιρία να δούμε πως προχωρούν και τα e-sports, που είναι κάτι καινούριο. Επομένως ο αθλητισμός αλλάζει και η κοινωνία αλλάζει και πρέπει όχι μόνο οι αθλητές, αλλά και η Πολιτεία, τα ΜΜΕ και η τηλεόραση και όλοι να δούμε και να παρακολουθήσουμε αυτές τις εξελίξεις».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.