Κι άλλο χρυσό για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό κολύμβησης Κ23

Ο Μπίλας στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου

Μετά τον Δημήτρη Μάρκο, και ο Μάριος Στέργιος Μπίλας κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης Νέων Ανδρών Κ23 που διεξάγεται στο Δουβλίνο.

Ο Στέργιος Μπίλας στα 50 μέτρα ελεύθερο πραγματοποίησε μια εξαιρετική κούρσα, τερματίζοντας στην πρώτη θέση με χρόνο 21.83 και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Παράλληλα, ο Έλληνας κολυμβητής συνδύασε την πρώτη θέση και τον ευρωπαϊκό τίτλο με την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 (το όριο είναι 21.96).

Μάλιστα η Ελλάδα στα 50 μέτρα ελεύθερο στο Παρίσι θα έχει δίδυμο με Κριστιάν Γκολομέεβ και Μάριο Στέργιο Μπίλα, ενώ από την κολύμβηση έχουν ακόμη προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Απόστολος Χρήστου, Άννα Ντουντουνάκη και Απόστολος Σίσκος.

Να σημειωθεί ότι ακόμη ένα μετάλλιο πήρε ο Δημήτρης Μάρκος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών στο Δουβλίνο.

Μετά το χρυσό στα 200μ ελεύθερο, τερμάτισε 4ος αλλά επί της ουσίας 3ος στα 400μ με επίδοση 3:50.42 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Κι αυτό καθώς στον τελικό 3ος ήταν ο Αμεριανός Μάουρερ με 3:47.63.

Δεύτερο μετάλλιο και για τον Βαγγέλη Μακρυγιάννη που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ ύπτιο, κατέκτησε πριν λίγο το χάλκινο στα 100μ ύπτιο, κατά τη διάρκεια της τελευταίας μέρας του 1ου πρωταθλήματος Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

Κολύμπησε σε χρόνο 54.40, τερμάτισε 4ος αλλά ανέβηκε στη τρίτη θέση του βάθρου καθώς ο πρώτος ήταν ο Πίτερ Κέτζε από τη Νότια Αφρική με 53.44. Ο Μακρυγιάννης χάρισε στη χώρα μας το 5ο μετάλλιο στη διοργάνωση (δυο χρυσά, δυο χάλκινα και ένα ασημένιο).

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.