Κιπσόγκε και Τσερόνο κορυφαίοι μαραθωνοδρόμοι για το 2018

Ο Έλιουντ Κιπσόγκε και η Γκλάντις Τσερόνο είναι οι κορυφαίοι μαραθωνοδρόμοι του πλανήτη και θα παραλάβουν τα βραβεία του κορυφαίου και της κορυφαίας στο έκτο ετήσιο γκαλά της AIMS, στην Αθήνα την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018.

Η αρμόδια επιτροπή της AIMS αποφάσισε ότι για τη χρονική περίοδο 1η Οκτωβρίου 2017 – 30 Σεπτεμβρίου 2018 ήταν οι επιφανέστεροι υποψήφιοι στις αντίστοιχες κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών, βάσει των επιδόσεων που είχαν σημειώσει.

Ο Κιπσόγκε υπήρξε ανίκητος στο Μαραθώνιο κατά το 2018, νικώντας τόσο στο Λονδίνο και στο Βερολίνο και σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ, με 2:01:39. Υπήρξε 78 δευτερόλεπτα γρηγορότερος από το προηγούμενο ρεκόρ, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη βελτίωση του παγκόσμιου ρεκόρ κατά την τελευταία 50ετία.

Η Τσρόνο, από την πλευρά της, πρώτευσε στο Μαραθώνιο του Βερολίνου στις 16 Σεπτεμβρίου με μια κορυφαία επίδοση (2:18:11), νικώντας τις Ρούτι Άγκα (2:18:34) και Τιρουνές Ντιμπάμπα (2:18:55)

Η Γκλάντις Τσερόνο έχει επιβεβαιώσει την παρουσία της στην εκδήλωση, ενώ ο Έλιουντ Κιπσόγκε θα δώσει το «παρών» μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.