Kλειστά τα κολυμβητήρια του Βόλου, μεγάλη ζημιά σ’ αυτό του ΕΑΚ

Έλεγχοι στις εγκαταστάσεις της Νέας Ιωνίας, για να δοθεί προς χρήση τη Δευτέρα

Η θεομηνία δεν άφησε αλώβητες κάποιες από τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης του Βόλου, με τα κολυμβητήρια της Νέας Ιωνίας και του ΕΑΚ να παραμένουν κλειστά, και το δεύτερο πιθανότατα να έχει υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές, όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι!

Στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ μεγάλη ζημιά όπως αναφέρεται έχουν υποστεί οι εγκαταστάσεις του μηχανοστασίου, με το νερό να έχει φτάσει στον χώρο στα δύο τουλάχιστον μέτρα. Η ζημιά είναι τέτοια, που όπως σημειώνουν οι αρμόδιοι, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να επισκευαστεί ο υπάρχων εξοπλισμός (που εδώ και καιρό παρουσίαζε ήδη προβλήματα…), με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να χρειαστεί η πλήρης αντικατάστασή του και η εκ βάθρων ανανέωση!

Αυτό μεταφράζεται βέβαια τόσο σε κόστος όσο και σε χρόνο που θα χρειαστούν για να είναι και πάλι οι εγκαταστάσεις πλήρως λειτουργικές… Υπενθυμίζεται ότι οι ζημιές στη Νέα Δημητριάδα είναι αρκετές μετά το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας, καθώς πέρα από το «σπάσιμο» του Αναύρου, ο λόφος της Γορίτσας κατέβασε πολύ νερό, κάτι που προφανώς επηρέασε τις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ.

Στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας, όπως σημειώνουν οι ίδιοι αρμόδιοι, η κατάσταση μοιάζει να είναι πολύ καλύτερη, ωστόσο επειδή υπήρξε μία περιορισμένη εισροή υδάτων, θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι από το τεχνικό προσωπικό, προκειμένου να εξαλειφθεί η κάθε πιθανότητα ατυχήματος, και από εκεί και πέρα να δοθούν και πάλι οι εγκαταστάσεις προς χρήση στους συλλόγους και στα μέλη τους. Αυτό πιθανότατα θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα…

Αναγκαστικά, εφόσον διαθέσιμο θα είναι μόνο το κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας, οι σύλλογοι όλου του δήμου Βόλου θα χρειαστεί να συνυπάρξουν εκεί, ενώ πριν λίγες ημέρες είχαν κληθεί και πάλι να βγάλουν πρόγραμμα για από κοινού χρήση, όπως γινόταν και την προηγούμενη χρονιά, όταν έκλειναν οι εγκαταστάσεις του ΕΑΚ. Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι κάποιοι σύλλογοι μετά το κύμα κακοκαιρίας «Daniel» μετέφεραν προσωρινά τις αγωνιστικές ομάδες τους στη Λάρισα, χρησιμοποιώντας τα κολυμβητήρια της γειτονικής πόλης, προκειμένου να μην χάσουν έδαφος.

Χρυσόστομος Τρίμμης

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.