Κορυφαίος ρούκι της σεζόν στο ΝΒΑ ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα

Κορυφαίος ρούκι της σεζόν στο ΝΒΑ αναδείχθηκε ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα, το παιδί-θαύμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, που με ύψος 2.24 και βάρος μόλις 95 κιλών έχει απίστευτη πλαστικότητα στις κινήσεις του και χειρισμό της μπάλας και παίζει τις περισσότερες φορές μακριά από το καλάθι.

Ο 20χρονος Γάλλος έκανε… πράγματα και θαύματα -σε ατομικό επίπεδο- με τους Σπερς του Γκρεγκ Πόποβιτς, με αποτέλεσμα να επιβραβευτεί. Το Νο.1 του draft του 2023 τελείωσε τη σεζόν με 21,4 πόντους, 10,6 ριμπάουντ και 3,9 ασίστ.

Παράλληλα έγινε ο πρώτος rookie στην ιστορία που μέτρησε 1,500 πόντους, 700 ριμπάουντ, 250 ασίστ, 250 τάπες και 100 εύστοχα τρίποντα στον πρώτο του χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώην πλέον παίκτης της Μετροπολιτάν, της Βιλερμπάν και της Ναντέρ παίρνει για την πρώτη του σεζόν ένα ποσό της τάξης των 12,1 εκατομμυρίων ευρώ την πρώτη σεζόν. Τη δεύτερη θα πάρει 12,7 εκατομμύρια, ενώ η τρίτη θα είναι option της ομάδας για 13,3 εκατομμύρια και η τέταρτη επίσης option του Σαν Αντόνιο για 16,8 εκατομμύρια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.