Κοσμάτος: «Κρατάμε την τρομερή βελτίωση των παικτών παρά το μη επιθυμητό αποτέλεσμα»

Το σχόλιο του προπονητή του Ολυμπιακού Βόλου, μετά τον υποβιβασμό στην Α1 ΕΣΚΑΘ

Η ομάδα μπάσκετ Ανδρών του Ολυμπιακού Βόλου δεν τα κατάφερε στη σειρά των αγώνων πλέι άουτ με αντίπαλο την Κου.Πα Κιλκίς, και πλέον καλείται να προετοιμαστεί για τη συμμετοχή του στην Α1 ΕΣΚΑΘ τη νέα χρονιά, ενώ ο προπονητής του, Γιώργος Κοσμάτος, στέκεται με ανάρτηση-δήλωσή του στην προσπάθεια που έκανε συνολικά η ομάδα με βάση τα φετινά δεδομένα.

Όπως σημειώνει αρχικά: «Με τον αγώνα του Σαββάτου των play out της ομάδας μας έκλεισε η  φετινή σεζόν. Μπορεί αυτός ο κύκλος να κλείνει με ένα μη επιθυμητό αποτέλεσμα, ωστόσο πρέπει να δώσω τα εύσημα στους παίκτες μου για τη συγκλονιστική τους προσπάθεια σε αυτή την σειρά των play out και σε όλη τη αγωνιστική χρονιά, παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν. Η ζωή όμως συνεχίζεται, πιστεύω ακράδαντα ότι η ομάδα μπορεί να επανέλθει άμεσα στις Εθνικές Κατηγορίες, αφού υπάρχει ένας ικανότατος πυρήνας νεαρών παικτών και σίγουρα πολύ μεγάλη διοικητική εμπειρία».

Για τη φετινή σεζόν στην Γ Εθνική, ο Γιώργος Κοσμάτος επισημαίνει: «Υπήρξε μια γρήγορη ενηλικίωση αυτής της ομάδας. Νομίζω πραγματικά ότι πήγε πολύ ψηλά ο πήχης για την ομάδα, γιατί οι περισσότεροι παίκτες δεν είχαν εμπειρία από Εθνικές κατηγορίες ή κάποια μικρή συμμετοχή τον προηγούμενο χρόνο. Με τον μικρότερο μ.ό. ηλικίας, πιθανόν σε όλες τις εθνικές κατηγορίες μπάσκετ, 4 παίκτες Γυμνάσιου-Λυκείου, 4 παίκτες 19 χρόνων και 4 παίκτες από 20-22 χρόνων. Δεν μπορεί να ήταν διαφορετικά όμως, γιατί τους στόχους τους θέτει η διοίκηση, ο προπονητής, το προπονητικό staff. Το πρώτο βήμα για τον Ολυμπιακό αυτήν τη χρονιά ήταν επιτυχές, ότι περάσαμε στα πλέι άουτ υποσκελίζοντας δύο ομάδες (ΑΕΛ και Μελίκη). Σίγουρα κάναμε σημαντικές νίκες και ήττες, παίρνοντας τα εύσημα στους περισσότερους αγώνες από τους αντιπάλους μας και γεμίζοντας με εμπειρίες από τα παιχνίδια».

Όσον αφορά το μέλλον, ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου σημειώνει: «Αυτό που συζητάμε με τα μέλη της ομάδας είναι ότι ξεκινήσαμε αρκετά διαφορετικά όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι. Δεν ήμασταν η ίδια ομάδα στην αρχή της σεζόν και κάναμε κάποιες αναγκαστικές προσθαφαιρέσεις παικτών. Αυτή η ομάδα είχε μια τρομερή βελτίωση μέσα στη διάρκεια της χρονιάς. Αυτό πρέπει να κρατήσουμε και πρέπει με αυτόν τον τρόπο να πορευτεί την επόμενη χρονιά. Οι αθλητές έχουν δώσει δείγματα γραφής και από τον περασμένο Σεπτέμβριο και έχουν κατορθώσει τεράστια πράγματα. Όποιοι μας παρακολούθησαν ξέρουν για την βελτίωση και την όρεξη και εμμονή τους με το μπάσκετ. Υπήρχαν τόσα στοιχεία που προσπαθήσαμε να μεταλαμπαδεύσουμε στα νέα παιδιά και όλοι ήταν έτοιμοι να ακούσουν, να προσαρμοστούν και να τα εκτελέσουν. Θεωρώ ότι είναι ευλογία για όσους βρίσκονταν  κοντά στην ομάδα να προσπαθούν να παίρνουν καθημερινά πράγματα που δεν έχουν να κάνουν μόνο με το μπάσκετ. Οπότε θεωρώ ότι άξιζε 100%».

Τέλος, ο Γιώργος Κοσμάτος ευχαριστεί τα στελέχη του Ολυμπιακού Βόλου, για την ευκαιρία που όπως σημειώνει του έδωσαν να προπονήσει τους «ερυθρόλευκους». «Ιδιαίτερα τους Κυριακόπουλο Κυριάκο έφορο για τη συμπαράσταση του όλη τη χρονιά, τον γενικό αρχηγό της ομάδας Μυριτζή Αντώνη για την πολύτιμη συνεισφορά του σε όλα τα επίπεδα, όπως και τον Σαχίνη Ζάκο, ακούραστο εργάτη. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον συνεργάτη μου Καμμένο Κώστα (γυμναστή) στην προπόνηση καθώς και τους παίκτες που προπόνησα αυτή τη δύσκολη  χρονιά. Όλοι με βοήθησαν να γίνω καλύτερος άνθρωπος και σίγουρα καλύτερος προπονητής. Καλή Ανάσταση, με υγεία για όλους και τα καλύτερα είναι πάντα μπροστά!».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.