Κώστας Αγοραστός: «Στη Λάρισα το μέλλον του Ελληνικού στίβου»

Το Σαββατοκύριακο 29 & 30 Ιουλίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου νέων ανδρών - γυναικών στο ΕΑΚ της Λάρισας με 700 συμμετοχές αθλητών – αθλητριών

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου νέων ανδρών – γυναικών διεξάγεται το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουλίου στο ΕΑΚ της Λάρισας από τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων. Το ενδιαφέρον των αθλητών είναι μεγάλο και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι 700 αθλητές και αθλήτριες ήδη βρίσκονται στην πόλη της Λάρισας, ενώ μαζί με συνοδούς, προπονητές και κριτές, ξεπερνάνε τους 1500 φιλοξενούμενους. Οι διοργανωτές απηύθυναν κάλεσμα σε όλους τους Θεσσαλούς να παρακολουθήσουν τους αγώνες, οι οποίοι αναμένονται ιδιαίτερα συναρπαστικοί.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Το Σάββατο και την Κυριακή διεξάγεται εδώ στη Θεσσαλία, στην πόλη της Λάρισας, μια διοργάνωση που έγινε πλέον θεσμός, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου νέων ανδρών – γυναικών. 700 αθλητές και αθλήτριες, καθώς και προπονητές, βοηθοί, συνοδοί, γονείς και φίλοι βρίσκονται από σήμερα εδώ για τους αγώνες. Στηρίζουμε τους ανθρώπους του στίβου και του αθλητισμού, γιατί ο αθλητισμός είναι φιλοσοφία ζωής και «φτιάχνει ανθρώπους» με χαρακτήρα, ισχυρούς, που ξέρουν να αγωνίζονται, να συνεργάζονται, να χάνουν και να κερδίζουν. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βρίσκονται σήμερα εδώ, με τους οποίους χρόνια τώρα διοργανώνουμε αθλητικές εκδηλώσεις σε όλη τη Θεσσαλία. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι, οι αγώνες συμπίπτουν και με ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που είναι το φεστιβάλ «Με θέα το Αιγαίο». Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνει μεγάλη σημασία στον αθλητισμό και τον πολιτισμό ως αντίποδα στις δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που διανύουμε».

Δημήτρης Δεληγιάννης – Αντιδήμαρχος Δήμου Λαρισαίων: «Καλωσορίζουμε τους αθλητές, τους προπονητές, τους συνοδούς και όλους όσους έρχονται στη Λάρισα για το πρωτάθλημα αυτό. Ο Δήμος Λαρισαίων ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του ΣΕΓΑΣ και βοήθησε έτσι ώστε να στεφθεί με επιτυχία η διοργάνωση. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους υπόλοιπους φορείς για τη συνεργασία».

Ηλίας Καφφές – πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας: «Έγινε μεγάλη προσπάθεια απ’ όλους και είμαι βέβαιος ότι οι αγώνες θα στεφθούν με επιτυχία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, ο οποίος έχει προσφέρει τα μέγιστα στον αθλητισμό της Θεσσαλίας. Ας μην λησμονούμε τη συμβολή της Περιφέρειας στις αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές που διευκολύνουν την προπόνηση των αθλητών και τη διεξαγωγή των αγώνων».

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν ακόμα ο εθνικός προπονητής και εθνικός προπονητής κ. Γιάννης Κουτσιώρας, ο υπεύθυνος του γραφείου Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Αλέξανδρος Πατουλιώτης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας κ. Απόστολος Γούλας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.