Κόβατς: Δεν θα είναι πιο εύκολα απ’ ό,τι στην Αθήνα

Η Μπάγερν έχει εστιάσει αποκλειστικά στον αυριανό αγώνα της με την Μπάγερν, αφού μια νίκη θα φέρει τους Βαυαρούς, ουσιαστικά, στην επόμενη φάση του Champions League.

Αυτό υπογράμμισε ο τεχνικός της πρωταθλήτριας Γερμανίας, Νίκο Κόβατς, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του επικείμενου παιχνιδιού με την Ένωση, τονίζοντας ότι το ντέρμπι πρωταθλήματος με την Ντόρτμουντ θα πρέπει να περιμένει.

«Ο αγώνας με τη Ντόρτμουντ είναι το Σάββατο. Ίσως θα έπρεπε να μιλάμε για την ΑΕΚ, γιατί αν κερδίσουμε θα φτάσουμε τους δέκα βαθμούς και ουσιαστικά θα έχουμε προκριθεί. Το ντέρμπι είναι βέβαια σημαντικό, αλλά για μένα το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι το ματς με την ΑΕΚ», διευκρίνισε ο Κροάτης προπονητής.

«Ας ελπίσουμε να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε κάνοντας μια πειστική εμφάνιση. Βλέπουμε τα παιχνίδια ξεχωριστά και προετοιμαζόμαστε γι΄ αυτά επίσης ξεχωριστά. Θα μιλήσουμε για τη Ντόρτμουντ μετά τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ, από σεβασμό και προς την ελληνική ομάδα», πρόσθεσε.

«Το ματς στην Αθήνα ήταν πολύ ανταγωνιστικό. Θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει μια ή δυο φορές στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ευτυχώς βρήκαμε γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και κερδίσαμε δίκαια. Περιμένω και την Τετάρτη δύσκολο ματς, δεν θα είναι πιο εύκολα από ό,τι στην Αθήνα», συμπλήρωσε ο Κόβατς.

Αναφορικά με την κριτική που του ασκείται, είπε: «Μπορεί ο καθένας εκ των υστέρων να εκφράσει τις αμφιβολίες του, αλλά η ουσία είναι πως καθένας σε αυτό το ρόστερ δικαιούται να παίζει. Εμείς θα πρέπει να εστιάζουμε στο να παίζει καλά όποιος χρησιμοποιείται και όχι στο ποιος γκρινιάζει. Είμαστε άνθρωποι και κάποιες φορές δεν αποδίδουμε όπως πρέπει, αλλά πρέπει να παραμείνουμε θετικοί. Πιστεύω πως αν όλοι δώσουν ένα 5% παραπάνω, θα είμαστε εκεί που πρέπει».

Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών της Μπάγερν παρέστη ο Τζόσουα Κίμιχ, που δεν έχασε την ευκαιρία να εκφράσει τη στήριξη των συμπαικτών του στον Κόβατς.

«Δεν χρειαζόμαστε ιδιαίτερο κίνητρο. Μιλάμε για ένα παιχνίδι Champions League που θέλουμε και πρέπει να κερδίσουμε και μάλιστα με πειστική εμφάνιση. Όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους, αλλά και για να τονώσουμε την ψυχολογία μας μετά την απώλεια με τη Φράιμπουργκ», ανέφερε.

«Δεν είναι ευθύνη του προπονητή αυτό, αλλά πρώτα εμάς των παικτών να επιστρέψουμε στα γνωστά μας επίπεδα απόδοσης. Στηρίζουμε απόλυτα τον κόουτς. Θα πρέπει να βγάλουμε την ποιότητά μας και, για να το πω ωμά, να παίξουμε με “αυγά”. Ο αγώνας με τη Ντόρτμουντ ακολουθεί, πρώτα είναι αυτός με την ΑΕΚ», πρόσθεσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.