Κράτησε την παράδοση ο Ολυμπιακός Βόλου, 1-1 στην Κατερίνη

Ο Φιλίποβιτς το τέρμα της ισοφάρισης απέναντι στον Πιερικό

Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ και να είχε κάποια θετικά ξεσπάσματα στην μέτρια απόδοσή του, ωστόσο ο Ολυμπιακός Βόλου έβαλε έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα της παράδοσης που τον φέρει να μην γνωρίζει την ήττα από τον Πιερικό στην Κατερίνη, με το τελικό 1-1 να μοιράζει τους βαθμούς ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Το αρνητικό για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ότι βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ. Η πρώτη υποψία ευκαιρίας καταγράφεται στο 9ο λεπτό για τον Ολυμπιακό Βόλου, όταν σε προσπάθεια αντεπίθεσης, η μπάλα έφτασε στον Βουκελάτο κι αυτός έκανε το σουτ από το ύψος του ημικυκλίου, με τον Τζήμα να μπλοκάρει. Όμως ο Πιερικός όχι απλά απάντησε αλλά σκόραρε στη συνέχεια πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός Βόλου από το 13’ να κυνηγάει τον αντίπαλό του στο σκορ.

Συγκεκριμένα, ήταν  ο Παπαδόπουλος που ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής. Με την εκτέλεση κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Ξενοδόχοβ, με αποτέλεσμα να στείλει την μπάλα στη συμβολή των δοκών αριστερά και στη συνέχεια στα δίχτυα του για το 1-0.

Τι ακολούθησε; Μία προσπάθεια από πλευράς Ολυμπιακού Βόλου να δείξει διάθεση, χωρίς ωστόσο να έχει την χαρακτηριστική ευκαιρία που θα του επέτρεπε να διεκδικήσει την ισοφάριση. Από την άλλη, ο Πιερικός προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, και συγκεκριμένα στο 41’ έβγαλε την αντεπίθεση, με την μπάλα να καταλήγει στον Χαρτσιά από τον Δεμηρτζόγλου, που σούταρε για να στείλει την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ξενοδόχοβ.

Ανάσα με την ισοφάριση

Όρεξη φάνηκε να υπάρχει από τους «ερυθρόλευκους», αλλά σε κάθε περίπτωση δεν φάνηκε να εκμεταλλεύονται το ότι ο Πιερικός φάνηκε να επαναπαύεται στο 1-0.  Μία φάση καταγράφεται με τον Τσαγκαλίδη να έχει ένα μακρινό σουτ στο 57’, χωρίς ν’ ανησυχήσει τον Τζήμα, που μπλόκαρε εύκολα.

Αυτό που έλειπε ήταν η τελική προσπάθεια και όσο αυτή δεν ερχόταν, δεν μπορούσε ο Ολυμπιακός Βόλου να πετύχει και κάποιο τέρμα. Τουλάχιστον μετά από κεφαλιά του Παπαδημητρίου στο 69’, ο Γκιοατά είχε την ευκαιρία να σουτάρει από το ύψος του σημείου του πέναλτι, έστω και αν δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου.

Κι όμως, ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε να σκοράρει στο 77’, όταν από εκτέλεση κόρνερ του Νικλητσιώτη, ο Ιγκόρ Φιλίποβιτς έβαλε το όνομά του στη λίστα των σκόρερ της ομάδας για φέτος. Εκμεταλλευόμενος το ύψος του, ο «ερυθρόλευκος» αμυντικός έπιασε την κεφαλιά και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα Τζήμα, κάνοντας το 1-1 και δίνοντας επιπλέον ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Ο Πιερικός προσπάθησε ν’ αντιδράσει, έχοντας ένα σουτ με τον Χαρτσιά στο 78’, χωρίς ν’ ανησυχήσει τον Ξενοδόχοβ, ενώ ο Νικλητσιώτης από πλευράς Ολυμπιακού Βόλου είχε μία σπουδαία ακόμη ευκαιρία στο 80. Ο «ερυθρόλευκος» χαφ ανέλαβε να εκτελέσει το φάουλ που κέρδισε ο Γκιοατά λίγο έξω από την αντίπαλη περιοχή, με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τζήμα. Όμως φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο Ολυμπιακός Βόλου αναθάρρησε  μετά την ισοφάριση, και προσπαθούσε με περισσότερες αξιώσεις να βγάλει φάσεις και στο 83’ ο Τζούριτς σε αντεπίθεση της ομάδας του έκανε το πλασέ, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα ωστόσο να μπλοκάρει.

Από την άλλη, ο Πιερικός δεν φάνηκε διατεθειμένος να παραδώσει τα όπλα και στο 85’ ο Τακίδης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μπουολί δεν μπόρεσε να παρέμβει και ο Τοπαλίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας για να σουτάρει, με τον Ξενοδόχοβ να διώχνει σε πλάγιο άουτ. Στη συνέχεια, μία εκτέλεση φάουλ, στα όρια της μεγάλης περιοχής του Ολυμπιακού Βόλου από τον Τοπαλίδη, δεν ανησύχησε τον «ερυθρόλευκο» τερματοφύλακα, που μπλόκαρε.

Oύτε και ο Τζήμας ανησύχησε από το σουτ του Τζούριτς στο 89’, με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ στα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων που έδειξε ο τέταρτος διαιτητής, διάθεση υπήρχε αλλά φάση δεν βγήκε, με το 1-1 να μένει μέχρι τέλους.

Κάρτες:

Κίτρινες: 52’ Ερέρα, 66’ Παπαδημητρίου, 78’ Φιλίποβιτς/17’ Κανταρτζής

Πιερικός (Παναγιώτου): Τζήμας, Τοπαλίδης, Γιαλαμίδης, Κανταρτζής, Ντόσης (61’ Ντόσης), Μακρής, Παπαδόπουλος (82’ Μπουζούκης), Ιντζόγλου, Χαρτσιάς (82’ Κριεμάντι), Δεμηρτζόγλου (75’ Μπουολί), Γκατσολάρι (61’ Ίτσιος).

Ολυμπιακός Βόλου (Βούζας): Ξενοδόχοβ, Σκοπελίτης, Τσαγκαλίδης, Γιαννίτσης, Φιλίποβιτς, Γκιοατά, Κόλα (73’ Ρόκας), Βουκελάτος, Βασιλούδης (64’ Νικλητσιώτης), Ερέρα (53’ Τζούριτς), Παπαδημητρίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.