«Κρυάδα» για τον ΝΠΣ Βόλος και από την Ξάνθη (1-3) στο Πανθεσσαλικό

Μετά τα τρία τέρματα που δέχθηκε εντός έδρας από τον Ατρόμητο στο κύπελλο Ελλάδας, άλλα τρία δέχθηκε σήμερα ο ΝΠΣ Βόλος από την Ξάνθη αυτή τη φορά και πάλι στο Πανθεσσαλικό, αλλά για το πρωτάθλημα της Super League. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την αποβολή του Οικονόμου στο δεύτερο ημίχρονο για να επικρατήσουν με 1-3, ενώ ο ΝΠΣ Βόλος έχασε και πέναλτι με τον Μουνίθ στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου της αναμέτρησης.

Aρκετά ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, τουλάχιστον μέχρι και το 30, με την Ξάνθη πάντως να εμφανίζεται περισσότερο ορεξάτη. Πάντως στο 30ο λεπτό της αναμέτρησης καταγράφεται η πρώτη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με τον Μουνίθ να περνά την μπάλα στον Μάντζη, που σούταρε ψηλά άουτ.

Η ζημιά για τον ΝΠΣ Βόλος ωστόσο έγινε στο 41′, με τον Μπαξεβανίδη να επιχειρεί την πάσα, η μπάλα κόπηκε έφτασε και πάλι στον αρχηγό της Ξάνθης μετά από κακό διώξιμο και αυτός με απευθείας βολέ με το αριστερό την έστειλε στα δίχτυα.

Εκεί που νόμιζαν όλοι ότι το πρώτο ημίχρονο δεν θα έχει άλλες συγκινήσεις, στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων εκτελέστηκε το κόρνερ από τους γηπεδούχους, με τους παίκτες του Αλμπέρτο Γκαγιέγκο να διαμαρτύρονται, καθώς είδαν χέρι του Καρασαλίδη μετά την κεφαλιά του Μουνίθ. Ο διαιτητής Κομίνης πήγε στο VAR για να δώσει τελικά το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μουνίθ στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ωστόσο ο Αμπάντ έπεσε σωστά και απέκρουσε για να κρατήσει το 0-1 μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Ξεκίνησε ορεξάτος αλλά χαμογέλασε στο τέλος η Ξάνθη

Σαφώς διαφορετικός μπήκε ο ΝΠΣ Βόλος στο δεύτερο μέρος και στο 56′ ευτύχησε να ισοφαρίσει. Ο Γέντρισεκ βρέθηκε στο ύψος του ημικύκλιου της αντίπαλης περιοχής και σούταρε με το αριστερό για να παραβιάσει την εστία του Αμπάντ για το 1-1.

Στο 60′ μάλιστα οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και σε δεύτερο τέρμα, όταν ο Γέντρισεκ άφησε στον Μαξ, αυτός σούταρε από καλό σημείο αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Οι ισορροπίες όμως άλλαξαν στο 67′ ο Οικονόμου αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για τον ΝΠΣ Βόλος, με την επανάληψη του οπτικού υλικού να δείχνει ότι ο αμυντικός των γηπεδούχων έβαλε το χέρι του για να κόψει τον Κάστρο. Ο διαιτητής Κομίνης βέβαια πήρε και τη βοήθεια του VAR, απλά για να επιβεβαιώσει την πρώτη του απόφαση, θέλοντας πάντως να διαπιστώσει αν στην αρχή της φάσης είχε προηγηθεί οφσάιντ του παίκτη της Ξάνθης.

Αυτή η αλλαγή ισορροπιών μεταφράστηκε πολύ γρήγορα σε γκολ για την Ξάνθη, που έκανε το 1-2 στο 73′. Οι φιλοξενούμενοι, αφού έκοψε την προσπάθεια του ΝΠΣ Βόλος ο Καρασαλίδης, βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Εντουάρντο Τεσέιρο από τα δεξιά για να κάνει το σουτ και να κοντράρει η μπάλα στον Δημόπουλο, ώστε να καταλήξει στην εστία του Γκαραβέλη.

H Ξάνθη δεν έμεινε όμως εκεί. Στο 79′ ο Γκαραβέλης είπε «όχι» στην προσπάθεια του Τεσέιρο, για να γίνει το 1-3 ένα λεπτό αργότερα. Στο 80′ εκτελέστηκε το κόρνερ για την Ξάνθη, με την κεφαλιά του Λισγάρα να στέλνει την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι του Γκαραβέλη και στη συνέχεια στα πόδια του Φεράρι και από εκεί στα δίχτυα του Γκαραβέλη για το 1-3, που έμελλε να είναι και το τελικό.

ΝΠΣ Βόλος: Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Φεράρι, Οικονόμου, Βιγιάρες, Τσοκάνης, Μαξ, Μουνίθ, Μάντζης (53΄Λύρατζης), Γκουαροτσένα (46΄ Τόρες), Γέντρισεκ (71′ Δημόπουλος).

Ξάνθη: Αμπάντ, Στάρτζεον, Τεσέιρο (81′ Τζουρίτσκοβιτς), Μπαξεβανίδης, Ντε Αμορίμ (61′ Σόσα), Κοβάτσεβιτς, Φοσέ (46′ Κάστρο), Κασάδο, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Τερκί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.