Kύπελλο λύσης σκακιστικών προβλημάτων στην Αγριά

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου

Την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως και τις 13:30, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο VALIS στην Αγριά το 7ο Κύπελλο Ελλάδας στη Λύση Σκακιστικών Προβλημάτων, με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και το Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Μετά από δύο ματαιώσεις λόγω της πανδημίας θέλουμε να πιστεύουμε ότι τίποτα δεν θα εμποδίσει την επανεκκίνηση της μαζικότερης διοργάνωσης «Solving Chess» στη χώρα μας, το 7 ο Κύπελλο Ελλάδας στη Λύση Σκακιστικών Προβλημάτων, ο κυριότερος θεσμός διάδοσης του Καλλιτεχνικού Σκακιού στην Ελλάδα από το 2014».

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που:

α) απευθύνεται τόσο σε έμπειρους λύτες όσο και σε σκακιστές που ελάχιστα ή και καθόλου έχουν ασχοληθεί με τα σκακιστικά προβλήματα

β) θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε πολλές ελληνικές πόλεις (σ.σ. συνολικά 13), με κοινά θέματα και ενιαία βαθμολόγηση, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερους σκακιστές να γνωρίσουν τον κόσμο του καλλιτεχνικού σκακιού.

Στο διαγωνισμό θα δοθούν προς λύση 14 προβλήματα από όλες τις «επίσημες» κατηγορίες (3 ορθόδοξα δύο κινήσεων, 3 σπουδές και από 2 ορθόδοξα τριών και περισσοτέρων κινήσεων, βοηθητικά και αντίστροφα) και οι διαγωνιζόμενοι θα προσπαθήσουν να λύσουν όσο περισσότερα μπορέσουν μέσα στο χρόνο των 2,5 ωρών.

Τα περισσότερα προβλήματα έχουν επιλεγεί έτσι ώστε να είναι επιλύσιμα ακόμη και από άπειρους -στον τομέα αυτόν- σκακιστές, ενώ τα υπόλοιπα είναι επιπέδου διεθνών διαγωνισμών. «Φυσικά πολύ χρήσιμο έως απαραίτητο θα ήταν οι αρχάριοι στη λύση να κατατοπιστούν εκ των προτέρων για το είδος των προβλημάτων που θα αντιμετωπίσουν, τον τρόπο γραφής των απαντήσεων, τις συνθήκες κλπ» σημειώνουν οι διοργανωτές.

Υπεύθυνος για τη γενική διοργάνωση είναι ο 5 φορές πρωταθλητής Ελλάδας -στη λύση σκακιστικών προβλημάτων- Νίκος Μενδρινός (στοιχεία επικοινωνίας πιο πάνω) σε συνεργασία με την Επιτροπή Καλλιτεχνικού Σκακιού της Ε.Σ.Ο. Την τριμελή επιτροπή ενστάσεων, αρμόδια και για οτιδήποτε δεν αναφέρεται στην παρούσα Προκήρυξη, αποτελούν οι: Χάρης Φουγιαξής, Δημήτρης Σκυριανόγλου και Νίκος Μενδρινός. Στη Μαγνησία υπεύθυνος έχει οριστεί ο Αντώνιος Σουλικιάς, (τηλ. 6995994993, email: [email protected]).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.