Συγκλονιστικός ήταν ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος στην υδατοσφαίριση με τον Ολυμπιακό να επικρατεί 13-12 του Παναθηναϊκού με ανατροπή στο φινάλε. Οι “ερυθρόλευκοι” κατέκτησαν το 27ο Κύπελλο της ιστορίας τους και ένατο διαδοχικό ύστερα από μεγάλη μάχη με τους “πράσινους” που διεκδικούσαν το πρώτο τους τρόπαιο.
Ήταν μία απίστευτη αναμέτρηση, διαφήμιση του ελληνικού πόλο, με τον τίτλο να κρίνεται στο τελευταίο λεπτό. Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ καλά στην αναμέτρηση και με πολύ καλές άμυνες μπόρεσε να βρει το δρόμο προς την εστία του Τζωρτζάτου. Μάλιστα, το σύνολο του Δημήτρη Μάζη κατάφερε να πάρει το προβάδισμα και να φτάσει τη διαφορά στα δύο τέρματα (3-1), εκμεταλλευόμενο την αδράνεια στην άμυνα του Ολυμπιακού.
Οι «ερυθρόλευκοι» στη συνέχεια κατάφεραν να βρουν λύσεις. Με μία εξαιρετική επίθεση στον παίκτη παραπάνω και τελείωμα του Κάκαρη, μείωσαν σε 3-2 ενώ με ένα εξάμετρο του Γενηδουνιά έφεραν το ματς στα ίσα (3-3) 11 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του πρώτου οκτάλεπτου.
Το δεύτερο οκτάλεπτο συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό για τους «πράσινους», με τον Ολυμπιακό να δυσκολεύεται αρκετά στα αμυντικά του καθήκοντα. Οι τυπικά γηπεδούχοι του τελικού πήραν το προβάδισμα ξανά (4-3) και κατάφεραν να πάρουν απόσταση δύο τερμάτων στη συνέχεια (6-4, 7-5).
Ωστόσο και πάλι το σύνολο του Έλβις Φάτοβιτς είχε την απάντηση στο τελευταίο λεπτό της περιόδου. Με γκολ του Γενηδουνιά από την περιφέρεια, μείωσε στο ελάχιστο, με τις δύο ομάδες ν’ αλλάζουν πλευρές με τον Παναθηναϊκός να προηγείται 7-6.
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει (7-7) και να πάρει για πρώτη φορά προβάδισμα στην αναμέτρηση (7-8), ενώ λίγο νωρίτερα ο Ζερδεβάς (που είχε αντικαταστήσει τον Τζωρτζάτο) απέκρουσε πέναλτι του Γκιουβέτση. Η ισοφάριση ήρθε άμεσα από τους «πράσινους» με τον Μπανίτσεβιτς (8-8), ωστόσο και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ (8-9).
Σε εκείνο το σημείο της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός με γκολ από τον Σκουμπάκη και ένα εκπληκτικό no-look τελείωμα από τον Χαλυβόπουλο, πήρε και πάλι προβάδισμα στον τελικό (10-9), με το οποίο ξεκίνησε και η τέταρτη περίοδος. Στο τελευταίο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά ανατρέποντας την εις βάρος του διαφορά (10-11). Όμως και πάλι, οι «πράσινοι» κατάφεραν να πρηγηθούν με τον Παπανικολάου, 1:50 πριν το τέλος του ματς (12-11).
Όμως σε εκείνο το σημείο, οι Πειραιώτες κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Ζάλανκι σε διπλό παραπάνω (12-12) και στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Ντίνος Γενηδουνιάς με ένα εκπληκτικό σουτ έφερε μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό με 12-13. Στην τελευταία του επίθεση ο Παναθηναϊκός έβγαλε τον τερματοφύλακά του για να παίξει με παίκτη παραπάνω, αλλά ο Ζερδεβάς απέκρουσε το σουτ που έγινε από τον Παπασηφάκη και οι “ερυθρόλευκοι” πήραν το τρόπαιο.
Διαιτητές του αγώνα ήταν ο Γιώργος Σταυρίδης με τον Βολιώτη Σπύρο Αχλαδιώτη.
Τα οκτάλεπτα: 3-3, 4-3, 3-3, 2-4.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: (Δ. Μάζης): Βάινμπεργκ, Χαλυβόπουλος 2, Σκουμπάκης 3, Παπανικολάου 1, Γκιουβέτσης 2, Αλβέρτης, Κουρουβάνης, Γ. Νικολαΐδης, Χατζηγούλας, Παπασηφάκης 3, Κοπελιάδης, Μπανίτσεβιτς 1, Ηλιόπουλος, Μαραγκουδάκης, Πορτοκάλης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ε. Φάτοβιτς): Ζερδεβάς, Άνγκιαλ 1, Γκίλλας, Γενηδουνιάς 5, Φουντούλης, Γούβης, Ζάλανκι 4, Δήμου, Αλαφραγκής, Κάκαρης 1, Δ. Νικολαΐδης, Παπαναστασίου 1, Τζωρτζάτος, Πούρος 1, Μάρκογλου.

















