Λευκή ισοπαλία με αδικημένη τη Νίκη

Από τη λευκή ισοπαλία σφραγίστηκε μεγάλο βολιώτικο ντέρμπι στο γεμάτο Π. Μαγουλάς ανάμεσα στη Νίκη και τον Ολυμπιακό. Αδικημένοι από το τελικό αποτέλεσμα αισθάνονται σίγουρα οι γηπεδούχοι, που είχαν μεγάλες φάσεις στο πρώτο μέρος αν σκοράρουν και κυρίως το χαμένο πέναλτι του Κορέτα, που απέκρουσε ο Κατσούλης. Ο τερματοφύλακας των ερυθρόλευκων ήταν ο MVP της συνάντησης, αφού έσωσε σε άλλες περιπτώσεις την ομάδα του στο πρώτο 45λεπτο. Κι αν το πρώτο μέρος ανήκε ολοκληρωτικά στη Νίκη, το δεύτερο ήταν ισορροπημένο και χωρίς μεγάλες φάσεις, με συνέπεια να έρθει το τελικό 0-0.

Καταπληκτική ήταν η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί της Νίκης, που στο τέλος χειροκρότησαν την ομάδα τους. Σημαντικό είναι ότι όλα κύλησαν στα επιτρεπτά πλαίσια, με τους ανθρώπους από τον Ολυμπιακό που είχαν πρόκληση να φιλοξενούνται κάτω από την κερκίδα της Μαιάνδρου άριστα.

Η διάταξη των ομάδων

Η Νίκη ξεκίνησε τον αγώνα με τον Τζήμα κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα με τους Παπαδήμα, Δημολιό (άκρα), Ναουμίδη και Παρασκευαΐδη (στόπερ). Πετράκος και Βέργος ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, ο Μέτσε μπροστά τους, ενώ στα δεξιά και τ’ αριστερά αυτού ήταν οι Τορεζάνι και Νικλητσιώτης αντίστοιχα. Τέλος, φορ τοποθετήθηκε ο Κορέτα.

Ο Τ. Καβακάς έκανε την έκπληξη από την πλευρά, με τον Αναστασίου να χρησιμοποιείται σε θέση αριστερού χαφ, με τον Δωματά να παίζει από την άλλη πλευρά και τον Ντα Κόστα επιτελικό στην ίδια ευθεία με τους συμπαίκτες του, και οι τρεις πίσω από τον κλασικό προωθημένο Φλίγκο. Οι δύο αμυντικοί μέσοι ήταν οι Σταύρου και Πότσι, ενώ στην άμυνα βρίσκονταν οι Στουρνάρας, Τέλλος, Κωστόπουλος και Ιωαννίδης.

Το ματς ξεκίνησε με πολλή ένταση μεταξύ των παικτών και στο 6’ ο Πότσι κινήθηκε επιθετικά προς τον Μέτσε, χωρίς να υπάρχει λόγος, αφού η φάση είχε σταματήσει για φάουλ που κέρδισε ο Δημολιός στον χώρο του κέντρου.

Στο 12’ η Νίκη είχε την πολύ μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί, όταν ο Παρασκευαΐδης ανατράπηκε στα δεξιά της περιοχής από τον Ιωαννίδη, που τον τράβηξε καθαρά, αφού ντρίμπλαρε τον αντίπαλό του. Το πέναλτι ωστόσο του Κορέτα, που εκτελέστηκε δύο λεπτά αργότερα, απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κατσούλης στην αριστερή του γωνία.

Ακολούθως στο 16’ ο Φλίγκος κέρδισε φάουλ κοντά στη δεξιά γωνία της περιοχής, αλλά ο Ντα Κόστα έστειλε την μπάλα στα ύψη. Η προσπάθεια του ίδιου στο 20’ εκτός περιοχής με το αριστερό πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι, χωρίς να ανησυχήσει τον Τζήμα, ο οποίος στο επόμενο λεπτό μπλόκαρε το επικίνδυνο γύρισμα του Φλίγκου, που προοριζόταν για τον Αναστασίου.

Η Νίκη στο 25’ δημιούργησε και έχασε τη δεύτερη μεγάλη της ευκαιρία στο ματς, με τον Κατσούλη να κάνει νέα εκπληκτική απόκρουση στη βολίδα του Τορεζάνι μέσα δεξιά της περιοχής, με τον Αργεντινό να βγαίνει σε θέση βολής μετά την κεφαλιά πάσα του Κορέτα στην πλάτη της άμυνας.

Μετά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για δεύτερη κίτρινη στον χώρο του κέντρου εις βάρος του Πότσι για φάουλ που έκανε στο 26’, στο 28’ ο Παρασκευαΐδης ξαναβγήκε ως κρυφός κυνηγός από τα δεξιά, όπως στη φάση του πέναλτι. Αυτή τη φορά ήταν πολύ πιο κοντά στη μικρή περιοχή, με το γύρισμα του να κόβεται από τον Ιωαννίδη σε κόρνερ, με την μπάλα μάλιστα να περνά λίγο έξω από αριστερό δοκάρι, ωστόσο το κόρνερ δε δόθηκε.

Στο 31’ ο Αναστασίου είχε έρθει από τη δεξιά πλευρά και σούταρε άστοχα μέσα από την περιοχή με το αριστερό, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ανησυχία για την εστία της Νίκης.

Στο 33’ χάθηκε νέα απίστευτη ευκαιρία για τη Νίκη με τον μοιραίο Κορέτα. Ο Παπαδήμας με προβολή και πέφτοντας ανάγκασε τον Κατσούλη σε δύσκολη απόκρουση, ενώ ο Κορέτα, που πήρε το ριμπάουντ σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στη εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού και άουτ.

Το δεύτερο μέρος

Πρώτη τελική προσπάθεια στο δεύτερο μέρος ήταν το σουτ του Αναστασίου εκτός περιοχής, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Τζήμας. Στο 49’ ο Παπαδήμας έφυγε γρήγορα από τα δεξιά και μόλις μπήκε στην περιοχή έκανε μία τη συρτή σέντρα, που δεν την εκμεταλλεύτηκαν δύο συμπαίκτες του, αλλά ο δεύτερος βοηθός Λιτοσελίτης είχε ήδη σηκώσει τη σημαία του.

Στο 53’ η κεφαλιά του Ναουμίδη στο πίσω δοκάρι μετά το φάουλ του Πετράκου από τα αριστερά ήταν αδύναμη και ακίνδυνη, άσχετα αν βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ στο 54’ ο Τζήμας έπεσε και μπλόκαρε το συρτό σουτ του Αναστασίου από τα 25 μέτρα.

Στο 60’ ο τερματοφύλακας έκανε το ίδιο, χωρίς να χρειαστεί να πέσει στην αδύναμη κεφαλιά του Σταύρου μετά το φάουλ του Ντα Κόστα. Θετική ήταν και η αντίδραση του Κατσουλή στην κεφαλιά-γέμισμα από αριστερά της περιοχής του Παρασκευαΐδη μετά το φάουλ του Πετράκου στο 62’, με τον Τορεζάνι να καιροφυλακτεί στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά να μη φτάνει η μπάλα σ’ αυτόν.

Στο 73’ μετά από ώρα η Νίκη φάνηκε επικίνδυνη, με την έννοια ότι ο Νικλητσιώτης είχε την ευκαιρία να απειλήσει ευρισκόμενος στο ημικύκλιο, αλλά το σουτ δε ήταν καλό και πέρασε πολύ άουτ.

Στο 81’ ο Αναστασίου είδε την μπάλα να του στρώνεται ιδανικά στ’ αριστερά της μικρής περιοχής, μετά το φάουλ του Ιωαννίδη από την αντίθετη πλευρά. Ωστόσο ήταν σε θέση οφσάιντ κι ό,τι έγινε από κει και πέρα με το πλασέ του υψηλόσωμου επιθετικού του Ολυμπακού και την απόκρουση του Τζήμα ήταν ως μη γενόμενο.

Στο 86’ ο Ευθυμιάδης πήγε να απειλήσει απευθείας με φάουλ από θέση μέσα αριστερά, αλλά ο Πετράκος έκοψε με το κεφάλι λίγο έξω από τη μικρή περιοχή.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ντέρμπι, που έληξε στο 92’, με τον Ολυμπιακό να έχει προωθηθεί σε εκτέλεση φάουλ στο κέντρο, αλλά ο Τζοβάρας σφύριξε τη λήξη, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται και τον Κωστόπουλο να παίρνει κίτρινη.

Κίτρινες: Μέτσε, Βέργος, Παρασκευαΐδης, Μαλακασιώτης- Πότσι, Σταύρου, Κωστόπουλος

Διαιτητές: Τζοβάρας, Καλύβας, Λιτοσελίτης

ΝΙΚΗ Β.: Τζήμας, Παπαδήμας, Δημολιός, Παρασκευαΐδης, Ναουμίδης, Πετράκος, Βέργος, Τορεζάνι (70’ Παπαγεωργίου), Νικλητσιώτης, Μέτσε (77’ Τσιουρέλης), Κορέτα (83’ Μαλακασιώτης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Κατσούλης, Στουρνάρας, Ιωαννίδης, Τέλλος, Κωστόπουλος, Πότσι (66’ Κολημήτρας), Σταύρου, Ντα Κόστα (77’ Ευθυμιάδης), Δωματάς, Αναστασίου (88’ Ζώνας), Φλίγκος

*Ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη του ματς τηρήθηκε για τη βραζιλιάνικη ομάδα Σαπεκοένσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.