Μαγγίτσης και Παρασκευάς ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό (photos)

Ανάβαση σε μια κορυφή των Ιμαλάϊων και το γύρο του Σεγκίτο Αναπούρνα για την «Κιβωτό του Κόσμου»

Τις δυνάμεις τους πρόκειται να ενώσουν σύντομα δυο Βολιώτες υπεραθλητές, ο ορειβάτης Νίκος Μαγγίτσης και ο τριαθλητής Λευτέρης Παρασκευάς, προκειμένου να φέρουν εις πέρας ένα τολμηρό εγχείρημα, την ανάβαση σε μια κορυφή των Ιμαλάϊων, ύψους 6.000 μέτρων και το γύρο του Σεγκίτο Αναπούρνα, που είναι ένας αγώνας δρόμου 218 χλμ σε 10 χλμ υψόμετρο, διάρκειας 72 περίπου ωρών. Η όλη προσπάθεια έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς στόχος των δυο αθλητών είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για την «Κιβωτό του Κόσμου».
Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο ορειβάτης Νίκος Μαγγίτσης, πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον και τολμηρό εγχείρημα, καθώς οι δυο αθλητές θα βρεθούν στο Νεπάλ, μια χώρα που θεωρείται η «Μέκκα» των ορειβατών και παρουσιάζει ιδιαίτερες προκλήσεις.
Όπως τόνισε ο κ. Μαγγίτσης το όλο εγχείρημα έχει ως στόχο να αναδείξει το γεγονός ότι δυο άνθρωποι, που κατάγονται από την ίδια περιοχή και προπονούνται μαζί τα τελευταία χρόνια, ενώνουν τις δυνάμεις τους και βοηθούν ο ένας τον άλλο προκειμένου να πετύχουν αυτά τα δυο τολμηρά projects.
Σύμφωνα με τον κ. Μαγγίτση, οι δυο Βολιώτες αθλητές θα αναχωρήσουν για το Νεπάλ στις 17 Απριλίου και θα παραμείνουν στην περιοχή για ένα μήνα περίπου.

1

2

μαγγιτσηςΠροβλήθηκε το ντοκιμαντέρ με διάσχιση των Πυρηναίων
Το πρωί της Κυριακής, στη γενέτειρα του, το Βόλο, ο Λευτέρης Παρασκευάς παρουσίασε το ντοκιμαντέρ που πραγματοποιήθηκε από τη διάσχιση των Πυρηναίων Όρων, όπου ο υπεραθλητής κάλυψε συνολικά 866 χιλιόμετρα προκειμένου να ξεπεράσει τα σωματικά του όρια, αλλά κυρίως για να βοηθήσει μέσα από αυτήν την προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα για ένα ίδρυμα που φιλοξενεί παιδιά με νοητική υστέρηση.
Ο Βολιώτης υπερμαραθωνοδρόμος και τριαθλητής μεγάλων αποστάσεων Λευτέρης Παρασκευάς, ο οποίος συνδυάζει την αγάπη του για τον αθλητισμό με έντονη φιλανθρωπική δράση προσφέροντας βοήθεια σε παιδιά που έχουν ανάγκη, μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, για τις χαρές που πήρε, για τους ανθρώπους που γνώρισε και μέσα σε μια έντονη συγκινησιακή στιγμή, αφιέρωσε την προσπάθεια του αυτή στους γονείς του.
Στο ντοκιμαντέρ, οι συμμετέχοντες της εκδήλωσης είδαν το όλο εγχείρημα, μέσα από τη βιντεοσκόπηση που έκανε ο ίδιος ο αθλητής, προκαλώντας…ίλιγγο εξαιτίας της απόστασης που επιχείρησε να καλύψει τρέχοντας και περπατώντας, αλλά και το διάστημα στο οποίο ολοκλήρωσε τη διαδρομή. Ξεκίνησε χωρίς καμία υποστήριξη, από τη Μεσόγειο και το γαλλικό χωριό Μπανιούλ και αφού διέσχισε όλη την οροσειρά των Πυρηναίων μήκους 866 χιλιομέτρων, κατέληξε στην πλευρά του Ατλαντικού, σε 17 μόλις ημέρες.
Όλα αυτά, έχοντας πλήρη αυτονομία. Το μόνο που είχε μαζί του ήταν ένα σακίδιο με τα απολύτως απαραίτητα.
Η τροφοδοσία του σε νερό και φαγητό γινόταν μέσα από τα χωριά που περνούσε διασχίζοντας τα Πυρηναία Όρη, ενώ κοιμόταν σε έναν ειδικό σάκο που αδιαβροχοποιείται αλλά και σε κάποια από τα καταφύγια που θα βρει στη διαδρομή του. Ο Λευτέρης Παρασκευάς ευχαρίστησε την ΕΨΑ, που στέκεται δίπλα του ως χορηγός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.