Μαραντόνα: Οργή και απειλές στην Αργεντινή για τις φωτογραφίες δίπλα στο ανοικτό φέρετρο

Συγγνώμη αναγκάστηκε να ζητήσει ένας υπάλληλος κηδειών ο οποίος φωτογραφήθηκε δίπλα στο ανοικτό φέρετρο του θρυλικού Αργεντίνου ποδοσφαιριστή Ντιέγκο Μαραντόνα, μετά το κύμα οργής που ξεσήκωσε ανάμεσα στους πολυάριθμους θαυμαστές του.

Ο Κλαούντιο Φερνάντες φωτογραφήθηκε πλάι στη σορό του «Θεού», μαζί με τον γιο του, ο οποίος είχε μάλιστα σηκωμένο τον αντίχειρά του, στη χαρακτηριστική επιδοκιμαστική χειρονομία. Ένας άλλος άνδρας φωτογραφήθηκε επίσης.

Οι εικόνες κατέκλισαν το διαδίκτυο την ώρα που ο λαϊκός ήρωας της Αργεντινής είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο προεδρικό παλάτι.Ο δικηγόρος του πρώην ποδοσφαιριστή, Ματίας Μόρλα, δεσμεύτηκε να αναλάβει δράση ενάντια στον «παλιάνθρωπο» που βρίσκεται πίσω από τις φωτογραφίες.

Μιλώντας στο Radio 10, ο κ. Φερνάντες είπε την Παρασκευή ότι η απόφαση να τραβήξει τη συγκεκριμένη φωτογραφία ήταν «κάτι στιγμιαίο», μεταδίδει το BBC.

«Ο γιος μου, όπως κάθε παιδί, σήκωσε τον αντίχειρά του και τράβηξαν τη φωτογραφία», είπε. «Γνωρίζω ότι πολλοί άνθρωποι προσβλήθηκαν εξαιτίας αυτού, το πήραν άσχημα».Ο υπάλληλος μάλιστα αποκάλυψε ότι δέχεται απειλές κατά της ζωής του.

«Μας απείλησαν ότι θα μας σκοτώσουν, ότι θα μας σπάσουν τα χέρια», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό.

Οι άνδρες που εικονίζονται στις φωτογραφίες ήταν υπάλληλοι του γραφείου κηδειών και είχαν βοηθήσει στην μεταφορά του φέρετρου.

Ο ιδιοκτήτης του γραφείου, Ματίας Πικόν, δήλωσε συντετριμμένος από τη δημοσιοποίηση του θέματος. Το γραφείου του, είπε, έχει διοργανώσει στο παρελθόν κηδείες για άλλα μέλη της οικογένειας του Μαραντόνα και απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της οικογένειας.«Ο πατέρας μου είναι 75 ετών και κλαίει, εγώ κλαίω, ο αδελφός μου επίσης, καταστραφήκαμε».

Χιλιάδες Αργεντινοί είπαν τα ξημερώματα της Πέμπτης το τελευταίο αντίο στον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ο Ντιεγκίτο θάφτηκε δίπλα στην μητέρα του και τον πατέρα του, τους οποίους λάτρευε, στο κοιμητήριο Jardin Bella Vista, στο Μπουένος Άιρες.

Υπολογίζεται πως η ουρά που σχηματίστηκε για να προσκυνήσουν στον «Θεό», καταλάμβανε 20 οικοδομικά τετράγωνα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο χρόνος αναμονής να ξεπεράσει τις τρεις ώρες.

Μια απόσταση περίπου 45 χιλιομέτρων χρειάστηκε πάνω από μιάμιση ώρα για να τη διανύσει η πομπή. Αυτό γιατί σε κάθε σημείο της πόλης, σε κάθε σημείο από όπου πέρασε η σορός του Ντιέγκο Μαραντόνα, υπήρχε συγκεντρωμένο πλήθος. Με λουλούδια, συνθήματα, πανό, φανέλες, φωνές, όλοι ήθελαν να αποχαιρετήσουν το εθνικό σύμβολο της Αργεντινής.

Την πομπή ακολουθούσαν εκατοντάδες οχήματα. Μηχανές, αυτοκίνητα αλλά και πεζοί έτρεχαν πίσω από το όχημα με τη σορό του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.