Στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Elite League, που είναι και η τελευταία του πρώτου γύρου, η Νίκη υποδέχεται στις 17.00 στο κλειστό της Ν. Ιωνίας τους Σοφάδες σε ένα πολύ κρίσιμο ματς, αφού αν η βολιώτικη ομάδα υποστεί και 9η σερί ήττα, τότε θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να για απευθείας υποβιβασμό, χωρίς καν συμμετοχή στα πλέι άουτ.
Οι γηπεδούχοι παρατάσσονται με σύνθεση ανάγκης σ’ αυτό το παιχνίδι ζωής ή θανάτου, αφού οι Σπυρόπουλος, Δήμος, και Γιαννούτσος αποτελούν παρελθόν, ενώ εκτός αποστολής έμειναν οι Σλέιτερ λόγω θλάσης και Τσουμάνης, που ταλαιπωρείται από βρογχίτιδα.
Ο Παναγιώτης Γκουγκουτούδης θα στηριχθεί σε μόλις δέκα παίκτες, που είναι οι εξής: Φιλοξενίδης, Πρέκας, Νίκολης, Τζόνσον, Παπαδόπουλος, Μπαλόπουλος, Μπακέας, Κοντοστάθης, Βλαχογιάννης, Σπανόπουλος.
«Το παιχνίδι κόντρα στην ομάδα των Σοφάδων αποτελεί ακόμη έναν εντός έδρας “τελικό” για εμάς και πρέπει μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι, έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε. Είμαστε η Νίκη Βόλου και στόχος μας είναι να επιστρέψουμε άμεσα στις νίκες σε ένα παιχνίδι χωρίς αύριο. Ξέρω πως έχουμε δυσαρεστήσει τον κόσμο μας, αλλά τον περιμένουμε και πάλι κοντά μας προκειμένου να κάνουμε την αρχή στο πρώτο παιχνίδι του 2026. Καλή χρονιά σε όλους», τόνισε στο σάιτ της ΕΟΚ ο 22χρονος γκαρντ της Νίκης Βόλου, Κωνσταντίνος Φιλοξενίδης.
Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:
Σάββατο 3/1
Στ. Βενέτης 17.00 Αιγάλεω-Πρωτέας Βούλας
Λευκάδας 17.00 Δόξα Λευκάδας-Δάφνη
Ήλιδας 17.00 Κόροιβος-ΝΕ Μεγαρίδος
Ν. Ιωνίας 17.00 Νίκη Βόλου-Σοφάδες
Μπακάλης-Λουλουδιάδης-Νικολαΐδης (Αθανασόπουλος)
Στ. Καλαϊτζής 17.00 Πανερυθραϊκός-ΑΓΕ Χαλκίδος
Πεύκων 17.00 Μαχητές Πειραματικό-Ψυχικό
Δευτέρα 5/1
Παπάγου 18.30 Παπάγου-Βίκος Ιωαννίνων
Βαθμολογία
1.Βίκος Ιωαννίνων 24 (11-2)
2.Πρωτέας Βούλας 23 (10-3)
3.Δόξα Λευκάδας 23 (10-3)
4.ΑΕ Ψυχικού 22 (9-4)
5.Ν.Ε. Μεγαρίδος 21 (8-5)
6.Λαύριο 21 (7-7)
7.ΑΓΕ Χαλκίδας 20 (7-6)
8.Κόροιβος Αμαλιάδος 19 (6-7)
9.Πανερυθραϊκός 19 (6-7)
10.Παπάγου 19 (6-7)
11.Δάφνη 19 (6-7)
12.Μαχητές Πεύκων 18 (5-8)
13.Νίκη Βόλου 16 (3-10)
14.Γ.Σ. Σοφάδων 15 (2-11)
15.Αιγάλεω 15 (2-11)
*Ο Α.Ο. Τρίκαλα έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.
Το ματς Νίκη-Σοφάδες θα μεταδοθεί στο παρακάτω link:



















