Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 6ο Winter Camp 2019 του Kyokushinkai Karate

Το έκτο Winter Camp του Kyokushin Karate διοργάνωσε ο εκπρόσωπος του συστήματος της χώρας μας, κ. Ιωάννης Στεφάνου, στα Χάνια του Πηλίου, το Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή αθλητών του Kyokushinkai Karate από τον Βόλο, την Καλαμπάκα, την Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα.

Το έκτο Winter Camp του Kyokushinkai Karate προσέφερε στους αθλητές τη δυνατότητα να αθληθούν σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, όπως αυτό του γυμναστηρίου και συγκεκριμένα πάνω στο χιόνι, φορώντας μόνο την φόρμα του Καράτε, σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, λόγω κρύου, κόντρα στα καιρικά φαινόμενα της φύσης.

Το χειμερινό Καμπ έγινε στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης εκπαίδευσης των αθλητών του Kyokushinkai Karate, καθώς μέρος της δυναμικής τους εκπαίδευσης θα περιέχει προπονήσεις στην φύση, εκμεταλλευόμενοι τις καιρικές συνθήκες του χειμώνα. Οι αθλητές που έλαβαν μέρος σε αυτή την διοργάνωση βγαίνουν πιο δυνατοί τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Παράλληλα, μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται το περιβάλλον. Ο Νομός μας προσφέρεται για τέτοιου είδους διοργανώσεις, καθώς έχει όλα εκείνα τα κατάλληλα φυσικά στοιχεία κι εγκαταστάσεις όπως τα Χάνια του Πηλίου.

Οι αθλητές και αθλήτριες που έλαβαν μέρος διδάχθηκαν από τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και Διεθνή Πρωταθλητή Μάριο Στεφάνου (λόγω τραυματισμού από τροχαίο του κ. Ιωάννη Στεφάνου), ειδικό πρόγραμμα αγωνιστικών τεχνικών και προετοιμασίας αγώνων προσαρμοσμένο στις συνθήκες ανωμάλου δρόμου και χιονισμένου εδάφους. Ο κ. Ιωάννης Στεφάνου λόγω σοβαρού τροχαίου ατυχήματος δεν μπορούσε να διδάξει ο ίδιος, αλλά τον αντικατέστησε επάξια ο Διεθνής Πρωταθλητής και γιος του Μάριος Στεφάνου.

Οι προπονήσεις έγιναν σε τρεις περιόδους: το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου από τις 13:00 έως τις 15:00 (δύο ώρες εκπαίδευση στο χιόνι), το απόγευμα από τις 18:00 μέχρι τις 20:00, όταν δίδαξε αυτοάμυνα δρόμου ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Μάριος Στεφάνου στις εσωτερικές εγκαταστάσεις στο “Χάνι του Κοκκίνη”, ενώ την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου από τις 10:00 έως 12:00 το πρωί είχε μεγάλο πρόγραμμα τζόκινγκ στις χιονισμένες διαδρομές των Χανίων, αναρρίχηση με σχοινί καθώς και ειδικές ασκήσεις ενδυνάμωσης και τεχνικών αγώνων. Όλοι οι αθλητές και αθλήτριες που έλαβαν μέρος ενθουσιάστηκαν τόσο με την εκπαίδευση όσο και με την απερίγραπτη ομορφιά των χιονισμένων τοπίων. Στο τέλος του διήμερου Winter Camp όλοι οι αθλητές που έλαβαν μέρος, πήραν Δίπλωμα Συμμετοχής από τον Αρχηγό του συστήματος κ. Ιωάννη Στεφάνου, ο οποίος υπόσχεται ότι θα καθιερώσει σε ετήσια βάση το Winter Camp με περισσότερες συμμετοχές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό ως Winter Camp και Κύπελλο Αγώνων μετά την σκληρή εκπαίδευση στα χιόνια.

Ο κ. Ιωάννης Στεφάνου ευχαριστεί θερμά τόσο τους προπονητές του Kyokushinkai Karate που έδωσαν για πρώτη φορά το παρών με αθλητές τους στο 6o Winter Camp, τον κ. Χρήστο Καραγεώργο από την Καλαμπάκα, τον κ. Στέφανο Τρανίδη από την Πτολεμαΐδα και τον κ. Νίκο Γαύρο από την Κοζάνη, όσο και όλους αυτούς (γονείς, αθλητές και φίλοι) που του εξέφρασαν την αγάπη και την χαρά τους, και τους υπόσχεται ότι θα συνεχίσει ακούραστα να διοργανώνει και να διαπαιδαγωγεί με τις ηθικές αξίες και άλλες γενιές νέων παιδιών όσο ο Θεός τον έχει καλά.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά την τελετή απονομής των διπλωμάτων στο τέλος του Winter Camp, ο Εκπρόσωπος του συστήματος κ. Ιωάννης Στεφάνου βράβευσε με τιμητικό Δίπλωμα τον κ. Σάκη Κοκκίνη τόσο για την προσφορά του στο Σύλλογο μέσω του Astra Tv, που προβάλλει το αξιόλογο έργο του Συλλόγου μας καθώς τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε διοργανώσει Ευρωπαϊκά, Διεθνή, Βαλκανικά και Πολλά Πανελλήνια Πρωταθλήματα στην πόλη μας, τον Βόλο, όσο και την άριστη διαμονή και διατροφή που παρέχει στους αθλητές μας κατά την παραμονή μας στο “Χάνι του Κοκκίνη” και στο Ξενοδοχείο “Τασία”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.