Με Φιλιππίδη η τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Ο Κώστας Φιλιππίδης θα είναι ο αθλητής που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Βερολίνου (6-12), το βράδυ της προσεχούς Δευτέρας.

Η γιορτή με την οποία θα ανοίξει το κορυφαίο γεγονός της θερινής περιόδου, θα λάβει χώρα στο «european mile» στην Breitscheidplatz, όπου θα φιλοξενηθούν όλες οι εκτός σταδίου δραστηριότητες της διοργάνωσης.

Ο Φιλιππίδης θα γίνει κομμάτι μιας ανθρώπινης αλυσίδας, αθλητών από τις 51 χώρες που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση, αλλά και εθελοντών, η οποία θα εκτείνεται έως τα πρώτα μέτρα της διαδρομής του Μαραθωνίου.

Οι Γερμανοί ποντάρουν πολλά στη δραστηριότητα που θα υπάρχει στο «european mile», αφού θωρούν πως η πόλη πρέπει να ζήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τόσο στο Ολυμπιακό στάδιο, όσο και στους δρόμους της.

Έτσι, οι απονομές των νικητών, ο προκριματικός της σφαιροβολίας ανδρών, αλλά και οι αγώνες δρόμου θα έχουν επίκεντρο την Breitscheidplatz.

Ο Φιλιππίδης θα λάρει μέρος στο έκτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της καριέρας του και θα γίνει ο μοναδικός Ελληνας που έχει πετύχει κάτι ανάλογο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.