Με ήρωα τον Χοσέλου η Ρεάλ στον τελικό

Ο Χοσέλου νικά τον Νόιερ και κάνει το 1-1
Με δύο γκολ στο τέλος του Ισπανού φορ η Βασίλισσα νίκησε με 2-1 την Μπάγερν

Τι ανατροπή και με ποιον πρωταγωνιστή! Η Ρεάλ Μαδρίτης βρήκε έναν ανέλπιστο ήρωα στο πρόσωπο του Χοσέλου και πανηγύρισε μια επική πρόκριση στον τελικό του Champions League. Οι Μερένχες που έχαναν με 0-1 στο 88′ απ’ την Μπάγερν Μονάχου στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, πέτυχαν δύο γκολ με τον Χοσέλου στο φινάλε και οδεύουν ολοταχώς για το 15ο αστέρι!

Οι Βαυαροί κρατούσαν σφιχτά στα χέρια τους το εισιτήριο της πρόκρισης μέχρι το τελευταίο λεπτό, αλλά οι Μερένχες τους το πήραν μέσα απ’ τα χέρια και θα αντιμετωπίσουν την Ντόρμουντ στον τελικό της 1ης Ιουνίου στο Γουέμπλεϊ.

Μετά το χωρίς σκορ πρώτο μέρος, με μεγαλύτερη φάση το δοκάρι του Βινίσιους στο 13′, η Ρεάλ κυνήγησε με μεγάλη ορμή το γκολ, είχε ορισμένες σημαντικές φάσεις, αλλά ο Νόιερ θύμισε τον παλιό καλό εαυτό του, αποκρούοντας ό,τι κατευθυνόταν στο τέρμα του.

Κι αφού οι Μερένχες δεν σκόραραν, η Μπάγερν ήταν η ομάδα που χτύπησε σε μια αντεπίθεση. Στο 68′ ο Αλφόνσο Ντέιβις, που είχε έρθει απ’ τον πάγκο λόγω της αναγκαστικής αλλαγής του Γκνάμπρι, έκανε θαυμάσια ατομική προσπάθεια και με ένα άπιαστο πλασαριστό δυνατό σουτ με το δεξί έγραψε το 0-1 δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης στους Βαυαρούς.

Παρά τη δύσκολη θέση που βρέθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης δεν λύγισε. Πάλεψε σθεναρά και έγραψε ένα έπος. Στο 71′ το γκολ του Νάτσο δεν μέτρησε για επιθετικό φάουλ, όμως αυτό δεν πτόησε τη Βασίλισσα.

Στο 81′ ο Χοσέλου ήρθε απ’ τον πάγκο αντικαθιστώντας τον Βαλβέρδε και έγινε ο απόλυτος ήρωας. Στο 88′ σκόραρε για το 1-1 μετά από λάθος του Νόιερ σε σουτ του Βίνι και στο 91′ διαμόρφωσε το τελικό 2-1, σπρώχνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Αυτό το γκολ έστειλε τη Ρεάλ στον τελικό, αν και αρχικά ο διαιτητής της αναμέτρησης, Σίμον Μαρτσίνιακ, με υπόδειξη του βοηθού ακύρωσε το γκολ για οφσάιντ. Όμως έπειτα από έλεγχο του VAR το γκολ μέτρησε σωστά, αφού ο σκόρερ ήταν πίσω από την μπάλα στην ασίστ που δέχεται.

Το… δράμα πάντως είχε και συνέχεια, καθώς η Μπάγερν κατόρθωσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως το τέρμα δεν μέτρησε, καθώς ο βοηθός είχε σηκώσει τη σημαία του για ένα πολύ οριακό οφσάιντ και η φάση είχε ήδη σταματήσει.

Ρεάλ Μαδρίτης: Λούνιν, Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Νάτσο, Μεντί, Τσουαμενί (70’ Καμαβινγκά), Κρόος (69’ Μόντριτς), Βαλβέρδε (81’ Μπραΐμ Ντίαθ), Μπέλινγκχαμ (90’+10’ Έντερ Μιλιτάο), Ροντρίγκο (81’ Χοσέλου), Βινίσιους Ζούνιορ.

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Κίμιχ, Ντε Λιχτ, Ντάιερ, Μαζραουΐ, Λάιμερ, Πάβλοβιτς, Σανέ (76’ Κιμ Μιν Τζάε), Μουσιάλα (85’ λ. τρ. Μίλερ), Γκνάμπρι (27’ λ. τρ. Ντέιβις), Κέιν (85’ Τσούπο Μοτίνγκ).

πηγή:ethnos.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.