Με Ισπανία για μια θέση στον τελικό οι Γυναίκες στο πόλο

Η Εθνική Γυναικών θα έχει την πρώτη ευκαιρία για να εξασφαλίσει μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης, αντιμετωπίζοντας απόψε (25/7, 19:30) τη διοργανώτρια Ισπανία, στο δεύτερο χρονικά ημιτελικό της διοργάνωσης.

Μετά τη νίκη επί της Ρωσίας στα πέναλτι, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα τεθεί αντιμέτωπο με το φαβορί του τουρνουά για μια θέση στον τελικό της Παρασκευής (27/7).

Απελευθερωμένη από το «φορτίο» των διαδοχικών αποτυχιών σε μεγάλες διοργανώσεις και χωρίς άγχος, η ελληνική ομάδα είναι ικανή να βάλει δύσκολα στις Ισπανίδες, αρκεί να ελέγξει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα το ρυθμό και να βελτιώσει τα ποσοστά της στην παίκτρια παραπάνω (με τη Ρωσία είχε 3/11).

Αν δεν τα καταφέρουν, οι διεθνείς θα έχουν άλλη μία ευκαιρία για το βάθρο, καθώς θα παίξουν την Παρασκευή για την τρίτη θέση με αντίπαλο τον ηττημένο του άλλου ημιτελικού, Ολλανδία-Ουγγαρία.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν δύο φορές τον περασμένο μήνα. Η Εθνική γνώρισε ισάριθμες ήττες, με 10-5 στο τουρνουά του Πορτουγκαλέτε και με 9-8 στους Μεσογειακούς της Ταραγόνα.

Γενικά, η ελληνική ομάδα έχει κακή παράδοση τα τελευταία χρόνια με τις Ισπανίδες, που εδώ και μία εξαετία αποτελούν τη σταθερότερη δύναμη του ευρωπαϊκού γυναικείου πόλο και δεύτερη δύναμη παγκοσμίως, πίσω από τις ΗΠΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.