Με νίκες ΑΕΚ και Ολυμπιακού έκλεισε η 9η αγωνιστική-Η βαθμολογία

Το 1-0 από τον Πινέδα στο ματς ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη και πήρε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην OPAP Arena, νικώντας με 2-0. Οι κιτρινόμαυροι εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των φιλοξενούμενων, πέτυχαν δύο γκολ με Πινέδα και Ελίασον και πλησίασαν στους δύο βαθμούς τον προπορευόμενο στη βαθμολογία Παναθηναϊκό.

Απ’ την άλλη πλευρά, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μετά την υπερπροσπάθεια της περασμένης Πέμπτης και τη μεγάλη ανατροπή επί της Αμπερντίν (από 2-0 σε 2-3), έδειξε να έχει… αδειάσει από ενέργεια και να μην μπορεί να κάνει το παιχνίδι της. Ήταν μια κακή βραδιά για την ομάδα της Θεσσαλονίκης σε αντίθεση με την Ένωση που ήταν εξαιρετικά αποτελεσματική, ειδικά στην άμυνα, πήρε τις μονομαχίες και επικράτησε δίκαια…

Η Ένωση είχε την πρώτη μεγάλη στιγμή στο 12′ με τον Πόνσε, που πήρε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Ελίασον και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Τα δεδομένα του ματς άλλαξαν στο 17′. Ο Γιόνσον εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κοτάρσκι που δεν έπαιξε με τον Οζντόεφ, ο Μάνταλος ζύγισε τα δεδομένα, έβγαλε μια υπέροχη μπαλιά στον Πινέδα που ερχόταν φορτσάτος μέσα στην περιοχή και με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0 για την Ένωση.

Στον αντίποδα ο ΠΑΟΚ επιθετικά δεν μπορούσε να απειλήσει, καθώς οι Ζίβκοβιτς, Ντέλιας, Ντεσπόντοφ δεν μπορούσαν να βγάλουν συνεργασίες, πράγμα που διέκρινε ο Λουτσέσκου και προσπαθούσε να βρει λύσεις. Ήταν χαρακτηριστικό πως ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε το πρώτο 45λεπτο χωρίς τελική και την ΑΕΚ να δικαιώνεται για την επιλογή του Αλμέιδα να παίξει με τους Γιόνσον, Σιμάνσκι αφήνοντας στον πάγκο τον Τσούμπερ και βάζοντας τον Πινέδα αριστερά.

Η ΑΕΚ είχε καταφέρει να αποδιοργανώσει τα «δυνατά χαρτιά» του ΠΑΟΚ, χτυπώντας παράλληλα στις αδυναμίες του αξιοποιώντας τα δικά της καλά στοιχεία, όπως το πρέσινγκ και τη γρήγορη ανάπτυξη μετά την ανάκτηση.

Κι αυτό φάνηκε ξανά στο 54′, όταν η Ενωση κατάφερε να φθάσει στο 2-0 με τον Ελίασον.

Ένα γκολ που ξεκίνησε από λάθος του Εκόνγκ στην προσπάθεια μεταβίβασής του στον Μεϊτέ. Ο Πινέδα έκλεψε την μπάλα και πάσαρε στ’ αριστερά για τον Σιμάνσκι που γύρισε προς τον Σουηδό μεσοεπιθετικό, για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι για το τελικό 2-0.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι (83′ Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον (64′ Γαλανόπουλος), Πινέδα, Ελίασον (82′ Άμραμπατ), Μάνταλος (64′ Τσούμπερ), Πόνσε (83′ Πισάρο).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (46′ Σάστρε), Εκόνγκ, Νάσμπεργκ (60′ Κουλιεράκης), Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (75′ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ (60′ Τάισον), Ζίβκοβιτς, Σαμάτα (75′ Μπράντον Τόμας).

Εύκολο πέρασμα του Ολυμπιακού με Ποντένσε

Η κλάση και η ποιότητα του Ντάνιελ Ποντένσε έκαναν τη… διαφορά για τον Ολυμπιακό στο «Θ. Βαρδινογιάννης», οδηγώντας τους «ερυθρόλευκους» σε ένα μεγάλο διπλό επί του ΟΦΗ με 2-0 στο τελευταίο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός, που σημείωσε και τα δύο τέρματα των Πειραιωτών (πιάνοντας στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ τους Μορόν και Ελ Κααμπί), «υπέγραψε» μία πολύ σημαντική νίκη για τον Ολυμπιακό «χτυπώντας» στο 10’ και στο 54’. ΕΤΣΙ, απλοποίησε τα πράγματα για την ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ που ανέβηκε ξανά στη 2η θέση, περιμένοντας το αποτέλεσμα της έφεσης που άσκησε για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο με διάθεση να κυριαρχήσει απ’ το ξεκίνημα και μόλις στο 10’ έφτασε στο γκολ. Ο Κίνι από τα δεξιά έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή, ο Μασούρας με ωραία κίνηση είδε τον Ποντένσε στο δεύτερο δοκάρι, ο οποίος πλάσαρε με τη μία κι έκανε το 1-0.

Μέχρι το ημίχρονο, όλες οι καλές στιγμές στο ματς ανήκαν στον Ολυμπιακό, που έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τους Γιόβετιτς (29’) και Μασούρα (45’).

Στο 54’ ο Βούρος έκανε το λάθος γύρισμα, ο Γιόβετιτς πήρε την κατοχή από τα αριστερά, γύρισε στον Ποντένσε κι εκείνος προ κενής εστίας έκανε το 0-2 για τον Ολυμπιακό.

ΟΦΗ (Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Βούρος, Πασαλίδης, Καρώ (46’ Αμπάντα), Τοράρινσον, Λάρσον (79’ Μαρινάκης), Μεγιάδο, Γκλάζερ, Γκαγέγος (67’ Τοράλ), Μπάκιτς (25’ λ.τρ. Λουίζ Φελίπε), Ντίκο (67’ Ριέρα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Κίνι, Πορόζο, Ρέτσος, Ορτέγκα, Έσε, Μαντί Καμαρά (83’ Σκάρπα), Ποντένσε (83’ Καρβάλιο), Σολμπάκεν (65’ Μπιέλ), Μασούρας (76’ Αλεξανδρόπουλος), Γιόβετιτς (65’ Ελ Κααμπί).

Βαθμολογία

1.Παναθηναϊκός 22

2.Ολυμπιακός 21

3.ΑΕΚ 20

4.ΠΑΟΚ 17

5.Λαμία 15

6.Αρης 14

7.ΟΦΗ 13

8.Πανσερραϊκός 9

9.Αστέρας Τρίπολης 8

10.Κηφισιά 7

11.Ατρόμητος 6

12.Παναιτωλικός 6

13.ΠΑΣ Γιάννινα 5

14.ΝΠΣ Βόλος 5

*Δεν έχει γίνει το παιχνίδι ΝΠΣ Βόλος-Πανσερραϊκός.

**Από τον Ολυμπιακό έχει αφαιρεθεί ένας βαθμός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.