Με τη Βολιώτισσα Τσουκαλά η Εθνική Στίβου στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών

Φωτογραφία: Segas.gr
Στη Σμύρνη 25-26 Μαΐου

Με 51 αθλητές και αθλήτριες θα βρεθεί στη Σμύρνη η ελληνική ομάδα για να αγωνιστεί στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών (25-26/5), και στην αποστολή συμπεριλαμβάνεται και η Βολιώτισσα αθλήτρια του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής, Δήμητρα Τσουκαλά.

Η Τσουκαλά έτρεξε φέτος τα 100 μ. σε 11.36 και τα 200 μ. σε 23.29 και έγινε η όγδοη Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα. Όπως αναφέρει άλλωστε και ο ΣΕΓΑΣ σε δημοσίευσή του: «Η αθλήτρια με συνέπεια και σταθερότητα έχει φτάσει στο σημείο να διεκδικεί την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης σε ατομικό αγώνισμα και παράλληλα να αποτελεί βασικό κομμάτι της ομάδας 4Χ100 μ. των γυναικών. Η 25χρονη έκανε τον τελευταίο της αγώνα την στα Χανιά όπου πέτυχε ατομικό ρεκόρ τόσο στα 100 μ. όσο και στα 200 μέτρα».  Έτσι, η Τσουκαλά θα τρέξει στα 100 μ. καθώς και στη σκυτάλη 4×100 μ. μαζί με τις Άρτεμη Αναστασίου, Ελισάβετ Πεσιρίδου, Στέλλα Μιχαηλίδου (ΑΟ Ερμής) και Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης)

Από εκεί και πέρα, η εθνική μας ομάδα θα έχει στη σύνθεση της και τον “χρυσό” Ολυμπιονίκη του μήκους Μίλτο Τεντόγλου που στόχο έχει να βελτιώσει το ρεκόρ της διοργάνωσης. Αυτό είναι στα 8,18 μ. και το κατέχει ο Κώστας Κουκοδήμος από το 1992. Το ρεκόρ του Τεντόγλου στη διοργάνωση είναι στα 8,17 μ. από το 2018.

Το Βαλκανικό πρωτάθλημα αποτελεί την τελευταία αγωνιστική ευκαιρία για τους αθλητές και αθλήτριες που κυνηγούν τη συμμετοχή τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.