Με την πλάτη στον τοίχο Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα

Ήττες με ένα καλάθι διαφορά γνώρισαν στο τρίτο τους παιχνίδι στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός και είναι με την πλάτη στον τοίχο, αφού βρίσκονται πλέον πίσω με 2-1 στη σειρά και αν ξαναχάσουν τη Μ. Πέμπτη από Μακάμπι και Μπαρτσελόνα, τότε αποκλείονται από το φάιναλ φορ της Γερμανίας.

Στο ματς με τη Μακάμπι στο Βελιγράδι ο Παναθηναϊκός άργησε να μπει στη διεκδίκηση του ματς. Ήταν εκτός ρυθμού για αρκετή ώρα βλέποντας τη Μακάμπι να χτίζει διψήφιες διαφορές. Οι Ισραηλινοί βρέθηκαν ακόμα και στο +18 αλλά με μεγάλη αντεπίθεση στο φινάλε, έφτασε στην ισοφάριση και άγγιξε τη νίκη στο φινάλε. Όμως μία άστοχη βολή του Λεσόρ, ένα χαμένο ριμπάουντ και το τρίποντο του Ναν βρήκε στο σίδερο σε νεκρό χρόνο οδήγησαν τους πράσινους σε ήττα που τους φέρνει σε δύσκολη θέση.

Γεγονός είναι πως για 30′ ο Παναθηναϊκός ήταν… αλλού, αλλά στο φινάλε βρέθηκε ένα σουτ μακριά από το break. Σε κάθε περίπτωση, την Μ. Πέμπτη οι «πράσινοι» οφείλουν να παραταχθούν με άλλο… τσιπάκι. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Σλούκας έμεινε άποντος για πρώτη φορά από το 2019!

Μακάμπι (Κάτας): Κλίβελαντ 5, Γουέμπ 8, Μπράουν 16, Σόρκιν 6, ΝτιΜπαρτολομέο 2, Ριβέρο 8, Κοέν 3, Μέιερ, Τόμασον, Νίμπο 22, Μπλατ 2, Κόλσον 13.

Παναθηναϊκός (Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Βιλντόσα 9, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας (4 ασίστ), Παπαπέτρου 17 (6 ριμπάουντ), Γκραντ 6 (5 ριμπάουντ), Ναν 25 (2 ριμπάουντ), Λεσόρ 14 (6 ριμπάουντ), Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις 2, Μήτογλου 10, Μαντζούκας.

Κρίθηκε στην παράταση το ματς στο ΣΕΦ

Έπειτα από μια μεγάλη μάχη που κρίθηκε στην παράταση, η Μπαρτσελόνα επικράτησε 82-80 του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, πήρε πίσω το πλεονέκτημα έδρας και έφερε σε θέση πίεσης τους Ερυθρόλευκους, που βρίσκονται πίσω στο σκορ με 2-1.

Η Μπαρτσελόνα ήταν επτάψυχη και άντεξε στα ξεσπάσματα του Ολυμπιακού. Έστειλε το ματς στην παράταση (71-71) κι εκεί πήρε το ματς με βολές σχεδόν σε νεκρό χρόνο (5 δέκατα απ’ το τέλος) έπειτα από φάουλ του Πετρούσεφ στον Πάρκερ.

Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία στο φινάλε της κανονικής διάρκειας να πάρει τη νίκη, ωστόσο ο Ουίλιαμς-Γκος αστόχησε στο τελευταίο σουτ, με τους ερυθρόλευκους να χάνουν την ευκαιρία να κάνουν το 2-1. Πλέον η ομάδα του Ρότζερ Γκριμάου πήρε το πλεονέκτημα πρόκρισης, και έχει την δυνατότητα στο παιχνίδι της Μ. Πέμπτης (2/5, 19:45) να καθαρίσει την παρουσία της στο Final-4 του Βερολίνου.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 10 (5 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 4 κλεψίματα), Γουίλιαμς-Γκος 9 (3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα), Ράιτ 16 (8 ριμπάουντ), Κάναν, Λαρεντζάκης 3, Φαλ 8 (7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Πίτερς 8, Πετρούσεβ 18 (5 ριμπάουντ), Σίκμα, ΜακΚίσικ 8 (5 ριμπάουντ)

Μπαρτσελόνα (Γκριμάου): Ντα Σίλβα 2, Βέσελι 16, Μπριθουέλα 2, Ρούμπιο (4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Κάλινιτς 5 (6 ριμπάουντ), Σατοράνσκι 13 (4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Ερνανγκόμεθ 13 (5 ριμπάουντ), Λαπροβίτολα 12 (8 ασίστ), Αμπρίνες 6, Πάρκερ 13 (9 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Γιοκουμπάιτις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.