Μέχρι 11 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για το Ηλεκτρονικό Μητρώο Σωματείων

Σε υπουργική απόφαση σχετικά με το «Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων με Ειδική Αθλητική Αναγνώριση» προχώρησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και όπως αναφέρεται η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων των σωματείων ολοκληρώνεται στις 11/9 ενώ έως τις 30/11 θα μπορού να να γίνουν διορθώσεις.

Μάλιστα τονίζεται χαρακτηριστικά ότι τα αθλητικά σωματεία που θα ενταχθούν στο μητρώο θα είναι αυτά που θα επιχορηγηθούν.

Παράλληλα σημειώνεται ότι σκοπός του Ηλεκτρονικού Μητρώου είναι:

α. Η στήριξη των αθλητικών σωματείων και η έκτακτη χρηματοδότησή τους για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών από την εξάπλωση της πανδημίας του COVID-19, για το χρονικό διάστημα από 15 Μαΐου 2020 έως 31 Δεκεμβρίου 2020, το οποίο μπορεί να παραταθεί με απόφαση του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργού,

β. Η καταγραφή των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων που φέρουν ή αποκτούν ειδική αθλητική αναγνώριση.

γ. Η αναζήτηση στοιχείων των ειδικώς αναγνωρισμένων αθλητικών σωματείων που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα, όπως και κάθε άλλη νόμιμη δράση ή σκοπός που καθιερώνεται με διάταξη νόμου ή κανονιστικής πράξης.

Τα αθλητικά σωματεία, προκειμένου να εγγραφούν στην διαδικτυακή πλατφόρμα καταχωρούν και υποβάλλουν αποκλειστικά διαμέσου αυτής, όλα τα προβλεπόμενα στοιχεία. Μετά την ολοκλήρωση υποβολής της αίτησης από το αθλητικό σωματείο, διενεργείται έλεγχος ορθότητας και πληρότητας της αίτησης που έχει υποβληθεί από τις αρμόδιες υπηρεσιακές μονάδες της ΓΓΑ.Η υποβολή και ο έλεγχος των αιτήσεων των αθλητικών σωματείων στο Ηλεκτρονικό Μητρώο διενεργείται σε δυο κύκλους.2. Ο πρώτος κύκλος υποβολής που εκκίνησε στις 15 Μαΐου του τρέχοντος έτους, ολοκληρώνεται στις 11 Σεπτεμβρίου. Ο έλεγχος του πρώτου κύκλου προβλέπεται να περαιωθεί έως 31 Οκτωβρίου. Αιτήσεις που θα υποβληθούνν οριστικά έως τις 11 Σεπτεμβρίου και θα ελεγχθούν ως ελλιπείς, έχουν δικαίωμα συμπλήρωσης και επανυποβολής κατά τον δεύτερο κύκλο, ο οποίος λήγει στις 30 Νοεμβρίου. Ο έλεγχος του δεύτερου κύκλου προβλέπεται να περαιωθεί έως και τις 31 Δεκεμβρίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.