Μεγάλη επιτυχία στο τουρνουά μπάσκετ της ΚΝΕ ενάντια στα ναρκωτικά

Στο τουρνουά μπάσκετ 3 on 3, που διοργανώθηκε από την ΚΝΕ, αναφέρεται δελτίο Τύπου. Αναλυτικά:

«Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τουρνουά μπάσκετ 3 on 3 που διοργάνωσαν οι Τ.Ο. Μαγνησίας και ΑΕΙ Βόλου της ΚΝΕ στο Άσυλο με σύνθημα “Λέμε όχι σε όλα τα ναρκωτικά, Ναι στον αθλητισμό!

Όλες τις προηγούμενες μέρες η συζήτηση και στο χώρο άθλησης του Ασύλου και στις παρέες είχε ανάψει και υπήρχε ενθουσιασμός, καθώς πρώτη φορά διοργανώνεται ένα τέτοιο τουρνουά με αυτό το σημαντικό θέμα! Από νωρίς το απόγευμα οι ομάδες έκαναν την προθέρμανσή τους, ακούγοντας αγωνιστικά τραγούδια και συζητώντας με τα μέλη της ΚΝΕ, γιατί πρέπει να πούμε όχι σε όλα τα ναρκωτικά, τις εξελίξεις με το πρόσφατο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που νομιμοποιεί την χρήση της κάνναβης, αλλά και τη σημασία του αθλητισμού ως απάντηση στον ατομικό δρόμο και την υποταγή που καλλιεργεί η ναρκωκουλτούρα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Γιάννη Παπακώστα, μέλους του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, που ανέδειξε πως η εκμετάλλευση που γεννά ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής είναι και που γεννά αυτό το σημαντικό πρόβλημα. Επίσης, τόνισε τη συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διαχρονικά με τις θέσεις και τη στάση τους, ώστε να μη γίνονται οι σχεδιασμοί των κυβερνήσεων για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών αποδεκτοί από τον λαό και τη νεολαία καθώς και για τη στάση ζωής που πρέπει να κρατά η νεολαία σήμερα και πως αυτό εκφράζεται με τη δράση μέσα και δίπλα στις γραμμές της ΚΝΕ.

Στο τέλος, κάλεσε τη νεολαία να συμμετάσχει μαζικά στο 27ο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ, που θα γίνει στην Πάτρα 6-7-8 Ιούλη, καθώς όπως τόνισε οι ίδιοι που μας θέλουν μαστουρωμένος και απαθείς, χωρίς να παλεύουμε για το δίκιο μας, το μισθό μας, τις σπουδές μας, είναι οι ίδιοι που μας μπλέκουν σε επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια, σε πολέμους που χωρίζουν τις αγορές πατώντας πάνω στα πτώματα των λαών.

Σύντομο χαιρετισμό έκανε και ο Δημήτρης Μαστραφτσής, πρώην διεθνής διαιτητής, ο οποίος “σφύριξε” τα ματς και ανέδειξε ότι η εκδήλωση είναι μία σημαντική πρωτοβουλία που πρέπει να στηριχθεί από τη νεολαία, ακολουθώντας την ΚΝΕ στους αγώνες.

Στο τουρνουά συμμετείχαν 11 ομάδες με μαθητές και φοιτητές, καθώς και 4 με μικρότερες ηλικίες μαθητών. Στον τελικό των “μεγάλων” προκρίθηκαν οι ομάδες: σούπερ-μπομπίτα  με τελικό σκορ 11-9, ενώ στους μικρότερους οι ομάδες: χωριάτες-πικ νικς με τελικό σκορ 6-5.  Οι νικήτριες ομάδες θα βραβευτούν στην εκδήλωση της Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ την Τετάρτη 4/7 στην παραλία του Βόλου, μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδος, που θα γίνει παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ για το ζήτημα των ναρκωτικών, αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις με βάση το πρόσφατο νομοσχέδιο».