Μεγάλη πρόκληση για τον Βολιώτη προπονητή Ζαφείρη Χαλά και την αθλήτρια Κλεοπάτρα Ντόνα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Με αυτούς η γερμανική Έσλινγκεν διεκδικεί το Τσάλεντζερ Καπ στο πόλο γυναικών

Μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση βρίσκονται ο Βολιώτης προπονητής υδατοσφαίρισης Ζαφείρης Χαλάς και η επίσης Βολιώτισσα αθλήτρια Κλεοπάτρα Ντόνα ως μέλη της γερμανικής Έσλινγκεν. Και αυτό διότι η ομάδα τους θα λάβει μέρος στο Φάιναλ 4 του Τσάλεντζερ Καπ (Challenger Cup) και θα διεκδικήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Το Σάββατο 21 Μαρτίου η Έσλινγκεν θα αναμετρηθεί με την κροατική Γιαντράν Σπλιτ, ενώ το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών είναι αυτό της τουρκικής Γκέζτεπε με την πορτογαλική Πορτουένσε. Οι νικήτριες ομάδες των δύο αγώνων θα κοντραριστούν την Κυριακή 22 Μαρτίου στον τελικό της διοργάνωσης.

“Αρχιτέκτονας” της εντυπωσιακής πορείας της γερμανικής ομάδας είναι ο Ζαφείρης Χαλάς. Ο 41χρονος προπονητής πήρε το δρόμο της ξενιτιάς στη Γερμανία για επαγγελματικούς λόγους πριν από οκτώ χρόνια, αλλά έμεινε κοντά στο αγαπημένο του άθλημα, την υδατοσφαίριση. Αρχικά εργάστηκε στην ανδρική ομάδα του Ποσεδώνα Αμβούργου τον οποίο ανέβασε και κράτησε στην Μπουντεσλίγκα, ενώ την τελευταία τριετία έχει το “τιμόνι” της γυναικείας ομάδας της Έσλινγκεν, που εκπροσωπεί μία μικρή σχετικά πόλη και βρίσκεται 14 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Στουτγκάρδης.

Με την Έσλινγκεν πρωταγωνιστεί στην Μπουντεσλίγκα και φέτος πρωταγωνιστεί και στο Τσάλεντζερ Καπ. Μάλιστα, τη φετινή σεζόν υπάρχει στο ρόστερ της ομάδας και αθλήτρια από τον Βόλο. Ο λόγος για την Κλεοπάτρα Ντόνα που μετανάστευσε και αυτή στη Γερμανία, έχοντας στην Ελλάδα φορέσει το σκουφάκι του Βόλου/Ο.Υ.Κ. και του ΠΑΟΚ.

Ο Ζαφείρης Χαλάς μίλησε στο Magnesiasports για το επίτευγμα της ομάδας του: “Έχω αναλάβει την τεχνική ηγεσία της γυναικείας ομάδας πόλο της Έσλινγκεν εδώ και τρία χρόνια. Στο διάστημα αυτό έχουμε κατακτήσει τίτλους σε όλα τα ηλικιακά πρωταθλήματα με τις ομάδες Κ16, Κ18, Κ20, ενώ εξαιρετικά τα πήγαμε και με την γυναικεία ομάδα στη Μπουντεσλίγκα. Την πρώτη χρονιά τερματίσαμε στην 2η θέση και πέρυσι στην 3η θέση.

Πέρυσι μετείχαμε για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου στο Τσάλεντζερ Καπ και πετύχαμε την πρώτη μας νίκη σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Φέτος παίζουμε στην ίδια διοργάνωση και ξεπερνώντας κάθε προσδοκία προκριθήκαμε στο Φάιναλ 4. Στην πρώτη φάση και σε όμιλο που φιλοξενήθηκε στην Τσεχία πήραμε την 1η θέση, ενώ επίσης πρώτοι ήρθαμε και στη δεύτερη φάση σε όμιλο οι αγώνες του οποίου έγιναν στη Μάλτα πριν από λίγες ημέρες.

Φυσικά το επίτευγμά μας είναι μεγάλο αν αναλογιστεί κανείς ότι εκπροσωπούμε μία μικρή επαρχιακή πόλη της Γερμανίας με νεαρές παίκτριες και χωρίς συμβόλαια. Βέβαια, φέτος έχουμε μαζί μας και την Βολιώτισσα Κλεοπάτρα-Ευσταθία Ντόνα που εργάζεται εδώ και παίζει πόλο στην ομάδα μας. Μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ, τόσο στο αμυντικό κομμάτι, όσο και στο επιθετικό”.

Όσο για το τι να περιμένουμε στο Φάιναλ 4 από την Έσλινγκεν ο Βολιώτης προπονητής ήταν συγκρατημένος: “Αυτές τις ημέρες προετοιμαζόμαστε όσο το δυνατόν πιο καλά για τη συμμετοχή μας σε αυτό το μεγάλο γεγονός. Θα πάμε να παίξουμε σωστό πόλο και χωρίς άγχος θα κυνηγήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε να πάρουμε”.

Η πορεία προς το Φάιναλ 4

Η πορεία της Έσλινγκεν προς το Φάιναλ 4 περιελάμβανε πέντε νίκες και μόνο μία ήττα:

Α’ φάση (Τσεχία)
Στρακοβίτσε-Έσλινγκεν 14-11
Έλσινγκεν-Νεβσεχίρ 11-7
Έσλινγκεν-Σλάβια Μπρατισλάβας 11-5

Η βαθμολογία
1.Έσλινγκεν 6
2.Νεβσεχίρ 6
3.Σλάβια Μπρ. 3
4.Στρακοβίτσε 3

Β’ φάση (Μάλτα)
Πορτουένσε-Έσλινγκεν 7-14
Ερυθρός Αστέρας-Έσλινγκεν 9-22
Σεντ Τζούλιανς-Έσλινγκεν 8-18

Η βαθμολογία
1.Έσλινγκεν 9
2.Πορτουένσε 6
3.Σεντ Τζούλιανς 3
4.Ερυθρός Αστέρας 0

Γιώργος Πέγιος

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.