Μετάλλια για τον Ολυμπιακό Βόλου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Άρσης Βαρών

Με τους Nίκο Βαβαλιό και Γιώργο Μπορτσέλη

Με διακρίσεις και μετάλλια επέστρεψε  το τμήμα της Άρσης Βαρών του Ολυμπιακού Βόλου από τους πανελλήνιους αγώνες Ανδρών και Νέων Ανδρών που διεξήχθησαν στην πόλη της Καβάλας το τριήμερο 11-13 Νοεμβρίου.

Το  τμήμα της Άρσης Βαρών με επικεφαλής τον προπονητή Μπάμπη Μπορτσέλη συμμετείχε  με δύο αθλητές, τον Νίκο Βαβάλιο και τον Γιώργο Μπορτσέλη, που πραγματοποίησαν καταπληκτική εμφάνιση και κατέκτησαν τέσσερα μετάλλια, ενώ ακόμη ένα «χάθηκε» στις λεπτομέρειες των κανονισμών.

Ο Γιώργος Μπορτσέλης συμμετείχε στην κατηγορία  102 κιλών Νέων Ανδρών και ο  Νίκος Βαβάλιος στην κατηγορία 89 κιλών Νέων Ανδρών και 89 κιλών Ανδρών.

Ο Νίκος Βαβάλιος κατέκτησε στους Νέους Άνδρες την πρώτη θέση στο αρασέ,  σηκώνοντας  126 κιλά, την τρίτη με 145 στο ζετέ και την δεύτερη στο σύνολο με 271 κιλά. Με την ίδια επίδοση των 126 κιλών κατετάγη τρίτος στο αρασέ της κατηγορίας 89 κιλών Ανδρών.

Ο Γιώργος Μπορτσέλης στους Νέους Άνδρες και στην κατηγορία των 102  κιλών  κατέλαβε την τέταρτη θέση στο αρασέ σηκώνοντας 96 κιλά, την πέμπτη στο ζετέ με 111 κιλά και την πέμπτη στο σύνολο με 207 κιλά, χάνοντας στις λεπτομέρειες της σειράς που σηκώθηκαν από τους αγωνιζόμενους τα βάρη την τρίτη θέση.

Όπως τονίζει και ο σύλλογος στην ανακοίνωσή του, οι επιτυχίες των αθλητών και η συγκομιδή βαθμών στο πανελλήνιο πρωτάθλημα θα διατηρήσουν και την τρέχουσα περίοδο τον Ολυμπιακό Βόλου σε πολύ καλή σειρά στην βαθμολογική κατάταξη συλλόγων της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών.

«Η διοίκηση του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 συγχαίρει τον προπονητή Μπάμπη Μπορτσέλη  και τους αθλητές του τμήματος της Άρσης Βαρών που είναι το μοναδικό στην Μαγνησία για τις επιτυχίες τους  και τους εύχεται καλή συνέχεια και πάντα  επιτυχίες» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος.

Στη διοργάνωση, ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε πρωταθλητής στους Άνδρες, καθώς με οκτώ αθλητές συγκέντρωσε 530 βαθμούς. Ακολούθησε ο Άτλας Καλλιθέας με 457 βαθμούς και ο Παναθηναϊκός με 348 βαθμούς. Με έναν αθλητή και 64 βαθμούς, ο Ολυμπιακός Βόλου αναδείχθηκε 20ος.

Στους Νέους άνδρες, πρώτος ήταν ο Ανταγόρας Κω που από επτά αθλητές συγκέντρωσε 457 βαθμούς. Ακολουθεί ο Άτλας Καλλιθέας με 381 βαθμούς και ο ΟΦ Αριδαίας με 302. Με δύο αθλητές και 145 βαθμούς ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν όγδοος με 145 βαθμούς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.