Mνημόνιο συνεργασίας για τον Σύλλογο Αυτοδυτών

Μνημόνιο Συνεργασίας και Αμοιβαίας Κατανόησης υπογράφτηκε μεταξύ του Συλλόγου Αυτοδυτών Βόλου και του ιδιοκτήτη της Σχολής Καταδύσεων «ZoumboSub Diving Center» Χρήστου Zούμπου. Σκοπός της συμφωνίας είναι η εγκαθίδρυση ενός σταθερού πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων και η εφαρμογή ενός κοινού προγράμματος δράσης σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως για παράδειγμα, η ανάπτυξη και διάδοση της αυτόνομης κατάδυσης, η συνεργασία για την αποτελεσματική προσφορά των γνώσεων των μελών του Συλλόγου, με απώτερο σκοπό την προστασία των νέων δυτών και η γενικότερη ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου σχετικά με την αυτόνομη κατάδυση.

«Η παρούσα συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς επαφών που έχουμε με διάφορους κοινωνικούς φορείς, με στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασιών προκειμένου να αναδείξουμε την αξία της αυτόνομης κατάδυσης, τόσο ως μια εναλλακτική ψυχαγωγική δραστηριότητα όσο και ως δυνητικό εργαλείο ανάπτυξης της περιοχής μας, ως τουριστικό προϊόν», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αυτοδυτών Βόλου, Νικόλαος Πιλάτος.

Με τη σειρά του, ο Διευθυντής της Σχολής κ. Χρήστος Ζούμπος ανέφερε «Με τον Σύλλογο Αυτοδυτών έχουμε μια άριστη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια, επομένως ήταν απόλυτα φυσιολογικό να επισφραγίσουμε αυτή τη σχέση και μια επίσημη Συμφωνία Συνεργασίας. Προσωπική μου πεποίθηση είναι πως η αυτόνομη κατάδυση μπορεί να γίνει μοχλός ανάπτυξης, ειδικά στην περιοχή μας, αρκεί να γίνει στοχευμένα και με σωστό σχεδιασμό. Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο Σύλλογος προσπαθεί να προωθήσει την αυτόνομη κατάδυση στην τοπική κοινωνία και διαβεβαιώνω το ΔΣ και τα μέλη του Συλλόγου ότι θα βοηθήσω όπως μπορώ κάθε δραστηριότητά τους, όπως άλλωστε έκανα όλα αυτά τα χρόνια».

Τέλος, o Γραμματέας του ΔΣ του ΣΑΒ, κ. Χρίστος Γέρμανος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το 2020 είναι μια επετειακή χρονιά για τον Σύλλογο, καθώς συμπληρώνει 10 χρόνια από τη σύστασή του. Εκτός από τις υπογραφές αντίστοιχων Μνημονίων και με άλλους ιδιώτες αλλά και θεσμικούς φορείς, έχουμε προγραμματίσει μια σειρά από εκδηλώσεις μέσα σε όλη τη χρονιά, προκειμένου να γιορτάσουμε από τη μια τα 10 χρόνια του Συλλόγου, αλλά και από την άλλη να γνωρίσει όσο περισσότερος κόσμος γίνεται την αυτόνομη κατάδυση. Εννοείται πως η συνδρομή του καταδυτικού κέντρου του κου. Ζούμπου θα είναι παραπάνω από απαραίτητη στις δράσεις μας και για αυτό».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.