Μωυσίδης: Πρέπει να κερδίζουμε και τον διαιτητή;

Στο Blue Heart Fm μίλησε ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός της Νίκης Βόλου, Σεραφείμ Μωυσίδης, μετά την ήττα από τον Αμβρυσσέα Διστόμου, αναρωτώμενος αν οι παίκτες της Νίκης πρέπει να κερδίζουν και τον διαιτητή, την απόφαση του οποίου να μετρήσει το γκολ των γηπεδούχων χαρακτήρισε σκανδαλώδη.

Αναλυτικά όσα είπε ο 27χρονος ποδοσφαιριστής:

«Ήταν ακόμη ένα παιχνίδι όπως αυτά που έχουμε δει στο παρελθόν. Δηλαδή βλέπουμε τους κόπους μας και τις προσπάθειές μας να πετιούνται στο καλάθι των αχρήστων από μία λανθασμένη διαιτητική απόφαση, που σήμερα θεωρώ ότι ήταν σκανδαλώδης, γιατί ο παίκτης που γυρίζει την μπάλα βρίσκεται τουλάχιστον ενάμισι μέτρο έξω και είναι πίσω από την εστία.

Από ‘κει και πέρα θεωρώ ότι είναι άδικο για μας, γιατί κάνουμε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, παίζουμε όλα τα ματς στα ίσια, είμαστε καθαροί και συνέχεια μας πάνε κόντρα και θέλουν συνέχεια με το ζόρι να βοηθήσουν άλλες ομάδες. Αν είναι να μας το πουν καθαρά και να μην ξανακατέβουμε. Είναι δηλαδή αμαρτία από το Θεό, χωρίς αυτό να υποδηλώνει ότι είμαστε άμοιροι ευθυνών κι εμείς. Σίγουρα θα μπορούσαμε να είχαμε πάει ακόμη καλύτερα. Δεν είναι ότι θέλουμε να διώξουμε τις ευθύνες από πάνω μας. Απλά είναι κάποια πράγματα που είναι τόσο καθαρά και τόσο σκανδαλώδη που ό,τι και να πεις, μένουν αυτά».

Σε ερώτηση για τον λόγο που η ομάδα, ενώ είχε πολύ χρόνο, δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει, ο Μωυσίδης απάντησε:

«Εμείς κάναμε την προσπάθειά μας, πιέσαμε. Ο αντίπαλος δεν πρέπει να είχε άλλη τελική και το γκολ που έβαλε δε θεωρείται τελική. Εμείς είχαμε τρεις φάσεις, όμως από τη στιγμή που πέτυχε το γκολ ο αντίπαλος, είδαμε μία ομάδα να παίζει με έξι στόπερ κι εμείς να προσπαθούμε να διασπάσουμε την άμυνα.

Μετά άρχισαν και οι κλασικές καθυστερήσεις, έκοβαν τον ρυθμό, για να πάρουν αυτό που θέλουν. Θεωρώ πως κάναμε την προσπάθειά μας, όσο καλύτερα μπορούσαμε μετά από το λάθος που έγινε και μας έβγαλε εκτός ρυθμού. Παρόλ’ αυτά δεν μπορέσαμε να βάλουμε κάποιο γκολ. Γι’ αυτό είπα ότι έχουμε κι εμείς τις ευθύνες μας. Πλέον υπάρχει μόνο η νίκη στο ντέρμπι που έρχεται και πιστεύω πως αυτό θα μας εξιλεώσει όλους».

Τέλος στην επισήμανση ότι δεν ήταν αυτός και οι συμπαίκτες του αυτοί που έπρεπε στο δεύτερο μέρος, σχολίασε:

«Εμείς που το ζούμε από μέσα, αυτό που βλέπουμε είναι ότι η ομάδα έκανε την προσπάθειά της. Δεν ήταν το καλύτερό μας παιχνίδι, αλλά θα ήταν πολύ διαφορετικό, αν δεν είχαμε δεχθεί αυτό το γκολ.

Με άλλη ψυχολογία πας με το 0-0, με άλλη, όταν είσαι πίσω στο σκορ και κυνηγάς, χωρίς να σου έχει κάνει κάποια ευκαιρία ο αντίπαλος. Δεν είναι το ίδιο. Είναι η ψυχολογία του ποδοσφαιριστή που αλλάζει. Αν θεωρείτε ότι η ομάδα πρέπει να κερδίζει και τον διαιτητή, εντάξει. Εμείς κάνουμε την προσπάθειά μας, αλλά κάποιες φορές κι εμείς είμαστε άνθρωποι. Δεν ήταν ότι θέλαμε να χάσουμε. Ίσα-ίσα που είμαστε πολύ στεναχωρημένοι. Όπως είπα, θα πέσει όλη η προσοχή μας στο επόμενο ματς. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τώρα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.