Μπαπέ κατά της ακροδεξιάς στη Γαλλία

Μετά τον Μάρκους Τουράμ και ο Κιλιάν Μπαπέ τάχθηκε κατά της ακροδεξιάς που ανεβαίνει στη Γαλλία. Ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης αναφέρθηκε στις ερχόμενες εκλογές και κάλεσε τους πάντες να ψηφίσουν, λέγοντας πως είναι μία καθοριστική στιγμή για τη χώρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Μοιράζομαι τις ίδιες αξίες με τον Τιράμ, είμαστε σε μία καθοριστική στιγμή για την ιστορία της χώρας μας. Εμπιστεύομαι όλους τους Γάλλους, κάθε ψήφος έχει αξία. Ελπίζω πως θα συνεχίσουμε να είμαστε υπερήφανοι που θα φοράμε αυτή τη φανέλα στις 7 Ιουλίου (σ.σ. διεξάγονται οι επαναληπτικές εκλογές). Είμαι απέναντι σε κάθε εξτρεμισμό και απέναντι σε όποιον προσπαθεί να διχάσει. Δεν θα πρέπει να κρυφτούμε, προσκαλώ τους νέους να ψηφίσουν.

«Το παιχνίδι με την Αυστρία είναι σημαντικό. Αλλά υπάρχει μια κατάσταση που είναι πιο σημαντική από αυτό. Είμαι απέναντι στις ακραίες απόψεις και στις ιδέες που διχάζουν τους ανθρώπους. Θέλω να είμαι υπερήφανος που εκπροσωπώ τη Γαλλία, δεν θέλω να εκπροσωπώ μια χώρα που δεν ανταποκρίνεται στις αξίες μου, στις αξίες μας.

Θέλουμε να προστατεύσουμε την ομάδα, αλλά το σκεφτήκαμε και πιστεύω ότι θα κάνουμε κάτι. Οπότε έχετε τα μάτια σας ανοιχτά. Μας λένε να μην μπλέκουμε την πολιτική με το ποδόσφαιρο, αλλά εδώ μιλάμε για μια κατάσταση που είναι πολύ σημαντική, πιο σημαντική από το παιχνίδι. Η κατάσταση στη χώρα μας είναι κρίσιμη και πρέπει να δράσουμε».

Ουδετερότητα θέλει η Π.Ο. της Γαλλίας

«Προσκολλημένη στην ελευθερία της έκφρασης», η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γαλλίας «συμμετέχει στο απαραίτητο κάλεσμα για ψήφο» αλλά «επιθυμεί η ουδετερότητά της να γίνει κατανοητή και σεβαστή από όλους (…) καθώς και αυτή της εθνικής ομάδας», αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση προέκυψε λίγες ώρες μετά την σαφή τοποθέτηση του Μάρκους Τιράμ, ο οποίος κάλεσε τους Γάλλους να «παλέψουν για να μην περάσει το RN» στις εκλογές της 30ης Ιουνίου και της 7ης Ιουλίου.

Από τον Ολιβιέ Ζιρού μέχρι τον Ουσμάν Ντεμπελέ και τον Μπενζαμέν Παβάρ, οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάμπ, ζήτησαν από τους Γάλλους να εκπληρώσουν το καθήκον τους και τίποτε περισσότερο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.