Να σπάσει την παράδοση που ο ίδιος δημιούργησε θέλει ο Λάκης Μπακάλης

Το πρώτο από τα δύο συνεχόμενα εκτός έδρας ματς στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής δίνει την Κυριακή ο Ολυμπιακός Βόλου κόντρα στον Ρήγα Φεραίο στο Βελεστίνο σε ένα μαγνησιώτικο ντέρμπι με προϊστορία ετών, η οποία μόνο ευνοϊκή δεν είναι για τους ερυθρόλευκους.

Κι αυτό γιατί οι Βολιώτες ως φιλοξενούμενοι δεν έχουν καταφέρει από το 1976 ως σήμερα να κερδίσουν ποτέ τον Ρήγα Φεραίο, έχοντας μόλις μία ισοπαλία πέρσι με 0-0, ενώ έχουν προηγηθεί πέντε ήττες (όλες με 1-0), στις οποίες, όπως δείχνει και το τελικό σκορ, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν είχε καταφέρει να σκοράρει.

Επομένως, κυνηγά το πρώτο τρίποντο και το πρώτο του γκολ στο συγκεκριμένο γήπεδο και μάλιστα με την καθοδήγηση ενός ανθρώπου που έχει ταυτιστεί πλήρως με τον Ρήγα Φεραίο, τον Λάκη Μπακάλη, και ο οποίος είναι υπεύθυνος κατά κύριο λόγο για τη δυσμενή παράδοση της βολιώτικης ομάδας, αφού στις τέσσερις συνεχόμενες εντός έδρας νίκες του Ρήγα Φεραίου από τη σεζόν 2003-04 έως τη σεζόν 2006-07, όλες με 1-0, ήταν αυτός στον πάγκο των Βελεστινιωτών, όπως ήταν και τον Μάιο του 2017 στο 0-0.

Επομένως, αυτός που δημιούργησε την αρνητική παράδοση θέλει τώρα να τη σπάσει σε ένα ματς που συναισθηματικά για τον ίδιο θα είναι μία μεγάλη δοκιμασία, αφού ζει στο Βελεστίνο και έχει προσφέρει για πάνω από είκοσι χρόνια ως προπονητής και παίκτης στην αγαπημένη του ομάδα. Όμως την Κυριακή ως επαγγελματίας καλείται να οδηγήσει τον Ολυμπιακό Βόλου στο διπλό, που ενδεχομένως να είναι καταδικαστικό για τους γηπεδούχους.

Στον Ολυμπιακό πιστεύουν ότι οι παραδόσεις είναι, για να σπάνε, και πως έχουν καλύτερη ομάδα από τον Ρήγα, ενώ το άγχος και η πίεση είναι και για τους δυο αντιπάλους, αφού έχουν τεράστια βαθμολογική ανάγκη.

Τη σεζόν 1975-76 στον δεύτερο γύρο ο Ρήγας σε παιχνίδι με κομμένα πάνω από 3.000 εισιτήρια είχε επικρατήσει με γκολ του Γιάννη Αλεξανδρή, που έπαιζε ως δανεικός από τον Ολυμπιακό Βόλου με 1-0 στη μοναδική μάχη των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Πέρασαν αρκετά χρόνια, για να συναντηθούν και πάλι οι δύο αντίπαλοι και από το 2003-04 έως το 2006-07 ο Ρήγας κόντρα σε Εθνικό Ολυμπιακό πέτυχε στην έδρα του, όπως σημειώσαμε, τέσσερις νίκες με 1-0 για τη Δ’ Εθνική (το 2003-04 με πέναλτι του Παναγιώτη Κουντούρη, το 2005-06 με πέναλτι του Αρσένου και το 2006-07 με γκολ του Βέργου στο 35’), για να φτάσουμε στην περσινή λευκή ισοπαλία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.