«Να συνεδριάσει έκτακτα το Τοπικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας για το θέμα της Νίκης Βόλου»

Οι Σύμβουλοι, Κατσαλή Αγγελική και Μανιάρας Νέστωρ της Δημοτικής Κίνησης «Μαζί για τον Βόλο» του Τοπικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας ζητούν εσπευσμένα από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Αλεξίου να συνεδριάσει έκτακτα το Τοπικό Συμβούλιο ενόψει της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με την καταγγελία και λύση μισθωτικής σύμβασης του Πανθεσσαλικού Σταδίου Βόλου στην ΠΑΕ Νίκη Βόλου από τον Δήμο Βόλου.

 

«Κύριε πρόεδρε του Δ/Σ της τοπικής κοινότητας της Ν. Ιωνίας και κυρίες και κύριοι συνάδελφοι μέλη του Δ/Σ του τοπικού συμβουλίου Ν. Ιωνίας. Όπως γνωρίζετε η ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης μας, η ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ, εκδιώκεται από την Δημοτική Αρχή Βόλου και της απαγορεύεται να αγωνίζεται στο Πανθεσσαλικό  στάδιο στη Ν. ΙΩΝΙΑ. Η Δημοτική Αρχή βάζει το θέμα αυτό στο Δημοτικό συμβούλιο αύριο Δευτέρα 21/02/22 (θέμα 8. Λήψη απόφασης αναφορικά με την καταγγελία και λύση μισθωτικής σύμβασης του Πανθεσσαλικού Σταδίου Βόλου στην ΠΑΕ Νίκη Βόλου ).

Επισημαίνουμε τα παρακάτω:

  1. Θέση μας είναι ότι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες αλλά και όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις πρέπει να διεξάγονται σε καλά οργανωμένους χώρους και πάντα σε πολιτισμένα πλαίσια χωρίς εντάσεις και επεισόδια  όπως ακριβώς το περιγράφει και η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΝΙΚΗ που μας καλύπτει απόλυτα.
  2. Είναι δεδομένο ότι η μισθωτική σύμβαση του Δήμου Βόλου για το Πανθεσσαλικό, έγινε με την ΠΑΕ ΝΙΚΗ και όχι προσωπικά με τους φιλάθλους που εισέρχονται στο στάδιο. Επομένως αν δημιουργούνται κάποιες ζημίες ή άλλα προβλήματα από τους φιλάθλους τότε αυτά πρέπει να αποκαθίστανται πλήρως με ευθύνη της ΠΑΕ ΝΙΚΗ πράγμα που το κάνει  άμεσα και με σχολαστικότητα. Αυτό  είναι γνωστό σε όλου μας και γι αυτό η διοίκηση της ΝΙΚΗΣ είναι σεβαστή στην κοινωνία της πόλης μας. Ο Δήμος πρέπει να είναι ικανοποιημένος που η ΠΑΕ ΝΙΚΗ τιμά απόλυτα την σύμβαση γιατί αυτό άλλωστε είναι και το ζητούμενο.
  3. Η αναφορά του Δήμου για επεισόδια στον αγώνα Νίκη-Ηρακλή δεν ευσταθεί. Ήμουν παρών στον αγώνα (Μανιάρας Νέστορας) και αν μετρά η προσωπική μου μαρτυρία, κανένα επεισόδιο δεν συνέβη στην διάρκεια του αγώνα και μετά. Άλλωστε αυτό βεβαιώνει και η αστυνομία με τα έγγραφα που συμπλήρωσε μετά το πέρας του αγώνα, Όλα κύλησαν ομαλά. Το ίδιο συνέβη και στον αγώνα Νίκη- Ολυμπιακός όπως το είδε όλη η Ελλάδα από την μετάδοση της ΕΡΤ. Βέβαια η ΠΑΕ ΝΙΚΗ αποδέχεται την ύπαρξη σπασμένων καθισμάτων που ήδη έχει αποκαταστήσει, αλλά δεν οφείλονται σε επεισόδια.
  4. Στην τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο 2021-2022 τα μόνα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό, έγιναν τον Νοέμβριο του 2021 στον αγώνα του ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ – ΑΡΗΣ. Έγιναν συμπλοκές τόσο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά το χειρότερο είναι ότι είδαμε τις συμπλοκές στην εξέδρα των επισήμων, όπως καταγράφηκαν στα μέσα ενημέρωσης τηλεοπτικά και διαδικτυακά και εύκολα κάποιος μπορεί να ανατρέξει σε αυτά ανά πάσα στιγμή.

 

  1. Είναι φανερό εκ των πραγμάτων, ότι και οι δύο ιστορικές ποδοσφαιρικές ομάδες της πόλης αντιμετωπίζονται με εχθρότητα από τον Δήμο. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να παίξει στον φυσικό του χώρο που είναι το ΕΑΚ επειδή ο Δήμος δεν εκτελεί τα απαραίτητα ελάχιστα έργα.  Η Νίκη εκδιώκεται από το Πανθεσσαλικό που είναι απόρροια ενός οραματικού έργου του Δ, Ν. Ιωνίας 1991-1993 με την πλήρη συνέργεια του τότε Δ. Βόλου, που πέτυχαν την ίδρυση του Πανθεσσαλικού Αθλητικού Κέντρου στα πλαίσια της περιφέρειας Θεσσαλίας και κατά συνέπεια την ένταξη του Βόλου στις Ολυμπιακές πόλεις που με τα συνοδά έργα δημιούργησαν το σύγχρονο πρόσωπο της πόλης.

Επειδή το πρόβλημα που δημιούργησε ο Δήμος Βόλου είναι πολύ σοβαρό και άδικο για την ομάδα της  πόλη  μας, ζητάμε κύριε Πρόεδρε, την έκτακτη συνεδρίαση του Δ/Σ της τοπικής ενότητας Ν. Ιωνίας Βόλου, αύριο Δευτέρα πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιο.»

ΚΑΤΣΑΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΜΑΝΙΑΡΑΣ ΝΕΣΤΩΡ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.