Νέα επανεκκίνηση  για το πόλο

27 Μαρτίου η Α1 Ανδρών και 1η Απριλίου η Α' Γυναικών

Άλλη μια επανεκκίνηση, η δεύτερη στη φετινή αγωνιστική περίοδο, επιχειρούν τα πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών και Α’ Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή (23/3) Τηλεδιάσκεψη της ΚΟΕ με τα αντίστοιχα σωματεία.

Σύμφωνα με τη συζήτηση που έγινε, ο νέος σχεδιασμός στα δύο πρωταθλήματα, διαμορφώνεται ως εξής:

Α1 Ανδρών

Επαναρχίζει με την 7η αγωνιστική στις 27 Μαρτίου και ολοκληρώνεται η κανονική περίοδος στις 17 Απριλίου, με την διεξαγωγή της 13ης αγωνιστικής. Στα πλέι οφ συνεχίζουν οι έξι πρώτες ομάδες της κατάταξης, χωρίς μεταφορά αποτελεσμάτων από την κανονική περίοδο.

Το πρόγραμμα των πλέι οφ έχει ως εξής:

Α’ Φάση (19-23 Απριλίου): 3ος – 6ος, 4ος – 5ος, στις δύο νίκες.

Β’ Φάση (5-11 Μαΐου): 1ος – Νικητής 4-5, 2ος – Νικητής 3-6, στις δύο νίκες.

Γ’ Φάση (13-18 Μαΐου): Τελικός (θέσεις 1-2), στις τρεις νίκες και μικρός τελικός (θέσεις 3-4), στις δύο νίκες.

Όπως τονίζεται, δεν υποβιβάζεται καμμιά ομάδα, με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει απουσία σε δύο παιχνίδια.

Σ’ ότι αφορά το Κύπελλο, όταν ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος (17 Απριλίου), θα εκτιμηθεί αν υπάρχουν ημερομηνίες για την διεξαγωγή του.

Α’ Γυναικών

Επαναρχίζει 1η Απριλίου με την 6η αγωνιστική. Ο Α’ γύρος τελειώνει στις 11 Απριλίου και ο Β’ γύρος διεξάγεται από 15 Απριλίου έως 16 Μαΐου.

Στα πλέι οφ, συνεχίζουν οι 4 πρώτες ομάδες της κατάταξης στην κανονική περίοδο, όπως ίσχυε ως τώρα.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Α’ Φάση (19-24 Μαΐου): 1ος – 4ος, 2ος – 3ος, με μεταφορά αποτελεσμάτων από την κανονική περιόδο (τρεις νίκες, ή δύο αν υπάρχουν μόνο ισοπαλίες).

Β’ Φάση (27 Μαΐου – 4 Ιουνίου): Οι νικητές στον τελικό (θέσεις 1-2), στις τρεις νίκες οι ηττημένοι στον μικρό τελικό (θέσεις 3-4), στις δύο νίκες.

Επίσης τονίζεται ότι δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα.Για το Κύπελλο, ισχύει ότι και στην Α1 Ανδρών και η κατάσταση θα εκτιμηθεί ανάλογα, με τη λήξη της κανονικής περιόδου (16 Μαΐου).

Οι λεπτομέρειες διεξαγωγής και των δύο πρωταθλημάτων θα αναφέρονται στις σχετικές Ειδικές Προκηρύξεις τους, εντός των προσεχών ημερών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.