Νέα πρόεδρος της ισπανικής Ομοσπονδίας μπάσκετ η Ελίσα Αγκιλάρ

Η Ελίσα Αγκιλάρ διαδέχτηκε και επισήμως από σήμερα (2/10) τον Χόρχε Γκαρμπαχόσα στον προεδρικό θώκο της ισπανικής Ομοσπονδίας μπάσκετ (FEB) και έγινε η πρώτη γυναίκα και 12η κατά σειρά πρόεδρος της FEB στην Ιστορία.

Η παλαίμαχος Ισπανίδα διεθνής, Ελίσα Αγκιλάρ, υπήρξε το «δεξί χέρι» του Γκαρμπαχόσα στη FEB στο χρονικό διάστημα που ο τελευταίος διετέλεσε πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Ισπανίας.

Τον περασμένο Μάιο, ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα εξελέγη νέος πρόεδρος της FIBA Europe, με το 70% των ψήφων υπέρ του και διαδέχτηκε τον Τούρκο Τουργκάι Ντεμιρέλ. Ο Γκαρμπαχόσα είχε περιθώριο τριών μηνών να παραιτηθεί από πρόεδρος της FEB, κάτι που έπραξε στις 16 Αυγούστου, όταν και αποχώρησε από την προεδρία της FEB για να επικεντρωθεί στον νέο ρόλο του ως ισχυρός άνδρας της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας μπάσκετ.

Ήδη, από τον περασμένο Μάιο δε, ήταν… γνωστό πως η Ελίσα Αγκιλάρ θα τον διαδεχόταν, καθώς ήταν η μοναδική υποψήφια, αλλά σήμερα (2/10), σε κεντρικό ξενοδοχείο της Μαδρίτης, επισημοποιήθηκε η εκλογή της.

Η Αγκιλάρ εξελέγη… σχεδόν ομόφωνα, με στήριξη σε ποσοστό 97,5% (77 ψήφοι υπέρ και δύο λευκά) από τα 79 μέλη κατά τη διάρκεια της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της FEB.

Στη θέση της προέδρου της FEB, η Αγκιλάρ, θα παραμείνει έως το 2024, καθώς μετά θα προκηρυχθούν εκλογές βάσει του καταστατικού, για τον νέο Ολυμπιακό κύκλο (2024-28).

ΑΜΠΕ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.