Νέες επιτυχίες για την Ελλάδα στους Μεσογειακούς Αγώνες του Τάραντα, με πέντε ακόμη μετάλλια. Τα τρία ήρθαν από την κολύμβηση και μάλιστα δύο εξ αυτών στο ίδιο αγώνισμα. Στα 100μ. ύπτιο ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, ενώ “χάλκινος” ήταν ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης τερματίζοντας τρίτος.
Συγκλονιστική κούρσα για τη Γεωργία Δαμασιώτη στα 200μ. πεταλούδα των γυναικών. Με ψυχή και πάθος μέχρι το τελευταίο μέτρο πήρε την 2η θέση και ασημένιο μετάλλιο.
Ασημένιο μετάλλιο για την Μαρία Γκίκα στο άθλημα της πάλης. Η μόλις 17 ετών Ελληνίδα πρωταθλήτρια έφτασε ως τον τελικό όπου έχασε από την Τουρκάλα Ντεμιρχάν με 7-1.
Τέλος, ιστορική στιγμή για το ελληνικό μπάντμιντον στους Μεσογειακούς Αγώνες. Η καταπληκτική Ματίνα Σωτηρίου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, το πρώτο για την Ελλάδα σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση.
Η Ματίνα έφτασε ως τον ημιτελικό με αντίπαλο την Ιταλίδα Χάμζα και προηγήθηκε 1-0. Μετά από συγκλονιστικό αγώνα, έχασε τα άλλα δύο με 21-18 και 21-17 και τελικά πήρε το χάλκινο. Για να φτάσει στα ημιτελικά, η πρωταθλήτρια μας έκανε τρεις νίκες, επί της Κλαρκ από τη Μάλτα με 2-0, επί της Τερουέλ Ρομάν από την Ισπανία με 2-1 και επί τα Λατίφ από την Αίγυπτο με 2-1.

















