Νίκη-ανάσα για τη Σκιάθο, ένταση με πέναλτι και αποβολή Βίτσου

Η φάση του πέναλτι

Η Σκιάθος σε εξ αναβολής ματς στην έδρα της σήμερα Τετάρτη (14/2) νίκησε με 2-0 την Ακρόπολη, με τον Αμαρίλντο Μπάμπα να σκοράρει δις στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και να χαρίζει ένα πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του.

Οι νησιώτες έφτασαν τους δέκα βαθμούς, παίρνοντας βαθιά ανάσα, ενώ η Ακρόπολη έμεινε τους 14.

Το 1-0 έγινε με πέναλτι που υποδείχθηκε σωστά για ανατροπή του τερματοφύλακα Βίτσου πάνω στη γραμμή της περιοχής στον Αμαρίλντο Μπάμπα, ο οποίος έφυγε μόνος μετά από τραγικό λάθος της άμυνας της Ακρόπολης 40 μέτρα μακριά από την εστία.

Εντούτοις, οι φιλοξενούμενοι θεωρούν ότι κακώς δόθηκε κόκκινη κάρτα στον Βίτσο και θα δικαιολογούνταν αυτή, μόνο αν υπήρχε φάουλ, σύμφωνα με όσα τονίζουν.

Βέβαια, ο κανονισμός ορίζει ότι κίτρινη δίνεται, όταν η ανατροπή στο πέναλτι δεν γίνεται από πρόθεση και ο παίκτης πάει για την μπάλα, με τον διαιτητή, έστω κι αν στην αρχή δεν αντιλήφθηκε καν ότι υπάρχει πέναλτι, να κρίνει στη συνέχεια ότι υπήρχε πρόθεση προφανώς, γι’ αυτό και έδειξε κόκκινη.

Το πέναλτι εκτελέστηκε οκτώ λεπτά μετά, αφού ο διαιτητής Δ. Σακκάς δεν έδωσε τίποτα αρχικά και ο πρώτος βοηθός και αδερφός του Π. Σακκάς του υπέδειξε την παράβαση. Μάλιστα, οι Σεσκλιώτες αναρωτιούνται πώς γίνεται να υποδείξει το πέναλτι από πολλά μέτρα μακριά ο απέναντι επόπτης κι όχι ο Καρακίτσιος που ήλεγχε την περιοχή της Ακρόπολης.

Σημασία έχει ότι η Ακρόπολη συνέχισε με δέκα παίκτες και ελλείψει άλλου τερματοφύλακα στον πάγκο, κάθισε κάτω από τα δοκάρια ο μέσος Αξιώτης, που δέχθηκε δύο γκολ στο 45’+3′ με το πέναλτι και στο 45’+7′ με σουτ εκτός περιοχής, με το 2-0 να μην αλλάζει ως το φινάλε.

Βαθμολογία: Ολυμπιακός Βόλου 49, Αγία Άννα 47, Ρήγας Φεραίος 36, Πύρασος 36, Θησέας 32, Τοξότης 26, Αστέρας Ριζομύλου 25, Αίας Σούρπης 24, Γ.Σ. Αλμυρού 20, Σαρακηνός 19, Ακρόπολη 14, Αγχίαλος Φ.Θ. 11, Σκιάθος 10, Πανιώνιος Ν. Ι. 3.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.