Νίκη-Ολυμπιακός 36-53 για το γυναικείο της ΕΣΚΑΘ μέσα σε… ντουμάνι

Η Χαλιβερά βγάζει τον Ολυμπιακό Βόλου στον αιφνιδιασμό στο ματς ματς με τη Νίκη
Λόγω καπνογόνου που άναψε στο κλειστό της Νέας Ιωνίας νεαρός οπαδός της Νίκης

Εύκολη ήταν επικράτηση του Ολυμπιακού Βόλου με 36-53 στο κλειστό της Νέας Ιωνίας με αντίπαλο τη γηπεδούχο Νίκη, σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος γυναικών της ΕΣΚΑΘ, που ξεκίνησε στις 22.15 το βράδυ της Τρίτης (31/10).

Το παιχνίδι είχε οριστεί βάσει κλήρωσης στο ΕΑΚ στις 9.30μ.μ., αλλά αυτό κλείνει στις 10.30 μ.μ. κι έτσι το μετέφεραν στη Ν. Ιωνία, επομένως το ματς του δεύτερου γύρου θα γίνει με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό.

Οι ερυθρόλευκες της Ελένης Παπαθανασίου και του Κώστα Δέρβου επέβαλαν από την αρχή την ανωτερότητά τους, πήραν διαφορά 14 πόντων στο ημίχρονο και έκαναν σωστή διαχείριση στο δεύτερο 20λεπτο, αυξάνοντάς την ελαφρώς. Σε ό,τι αφορά τη Νίκη δεν απέδωσε αυτό που μπορεί ειδικά επιθετικά.

Στο εξωαγωνιστικό κομμάτι, δυστυχώς, ένας από τους περίπου 60 νεαρούς οπαδούς της Νίκης, που έκαναν τον πυρήνα τους στη δεξιά γωνία της κερκίδας, χάλασε το ματς, αφού στο πρώτο δεκάλεπτο άναψε ένα καπνογόνο μέσα σε κλειστό χώρο και φυσικά το γήπεδο έγινε … ντουμάνι για πολλή ώρα, κάνοντας δύσκολη τη ζωή πρώτα των παικτριών και όλων των υπολοίπων.

Να σημειωθεί ότι οι νεαροί οπαδοί της Νίκης, που πήγαν στο γήπεδο με σημαίες, πανό, τύμπανα και με διάθεση να τραγουδήσουν για την ομάδα τους, δεν είχαν καμία εχθρική συμπεριφορά ούτε προς την ομάδα του Ολυμπιακού ούτε προς όσους ήρθαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα από την πλευρά των ερυθρολεύκων. Ωστόσο, δυστυχώς βρέθηκε ένας να χαλάσει την ωραία ατμόσφαιρα.

Θετικό είναι ότι στην κερκίδα πέρα από τους νεαρούς οργανωμένους βρέθηκε κόσμος και από τις δύο ομάδες, δείχνοντας ενδιαφέρον για έναν αγώνα γυναικείου μπάσκετ, που φαίνεται να ξανακερδίζει το κοινό του.

Δεκάλεπτα: 8-16, 14-28, 25-40, 36-53

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Γαλανάκης-Κοντάκης): Καπερώνη, Γκίνο 5 (1), Παρασχάκη 5 (1), Αναστασιάδη, Αλεξίου 4, Λωριδοπούλου 8 (1), Κόπανου 3, Μητρολιού, 2, Τότση 7, Τσάγκαρη 2, Παπαευαγγέλου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Παπαθανασίου-Δέρβος): Ράπτη 2, Χούτα 3, Πολύζου 3, Τσομπανοπούλου, Ψυλιώτη, Σιουμουρέκη 16 (2), Καραστάθη 2, Κοτοπούλη 4, Χριστοδούλου 2, Ζικάι, Νταϊάκη 14 (1), Χαλιβέρα 7 (1).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.