Νίκη Βόλου: Φιλική τεσσάρα κόντρα στον Ηρακλή Λάρισας

Απέδειξε την ανωτερότητά της η Νίκη Βόλου απέναντι στον Ηρακλή Λάρισας και επιβλήθηκε με 4-1 στο φιλικό που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 16 Οκτωβρίου, στο ΕΑΚ Βόλου.
Σκόρερς για την ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη ήταν οι Μιράντα, Κάσσος (δύο φορές) και ο Μπάλλας. Στο πρώτο ημίχρονο οι κυανόλευκοι επικράτησαν του αντιπάλου τους και οι κίνδυνοι που δημιούργησαν μπροστά από την εστία του Παπαγιάννη (ο οποίος έχει περάσει από τον Ρήγα Φεραίο) ήταν πολλές, με τον κίπερ των Λαρισαίων να κάνει ορισμένες εντυπωσιακές επεμβάσεις. Χαρακτηριστικό ήταν ότι στο πρώτο 45λεπτο καταγράφηκαν οκτώ προσπάθειες της Νίκης, ενώ για τον Ηρακλή, καμία. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Μιράντα για την ομάδα της Νίκης.
Ο 23χρονος διεθνής εξτρέμ με την Ισημερινή Γουινέα κατάφερε να σκοράρει στο 13ο λεπτό με πολύ ωραίο σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, με τη μπάλα να καταλήγει στη δεξιά γωνία του Παπαγιάννη, ο οποίος έμεινε να κοιτάζει την πορεία της μπάλας. Προηγουμένως όμως είχε αποσοβήσει τις δύο προσπάθειες του Τζιώρα, να καταλήξουν σε γκολ. Η Νίκη συνέχισε να πιέζει, είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, με τις επιθέσεις της να εκδηλώνονται –κυρίως- από τα άκρα. Στο 15ο λεπτό ο Χοσέτε Μιράντα εκτέλεσε απ’ ευθεία φάουλ, με τον Παπαγιάννη να εκτινάσσεται στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του και να λέει όχι στο δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου ο Κάσσος έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα αριστερά, στην «καρδιά» της άμυνας του Ηρακλή και με δυνατό σουτ διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του.

Πολλές αλλαγές στην επανάληψη
Στην επανάληψη ο Αλέκος Βοσνιάδης προχώρησε σε πέντε αλλαγές, με τη Νίκη να δυσκολεύεται στην ανάπτυξη, αλλά στην πρώτη καλή ευκαιρία της επανάληψης κατάφερε να τριπλασιάσει τα τέρματά της και πάλι με τον Κάσσο να βρίσκεται σε επίκαιρη θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας, όταν κόντραρε σε αμυνόμενο μετά από σουτ του Τσουκαλά και με πανομοιότυπο τρόπο με το πρώτο του γκολ, έγραψε το 3-0, στο 63ο λεπτό. Έξι λεπτά αργότερα ο νεοεισελθών Ροχάνο είδε την κεφαλιά που έπιασε μετά από σέντρα του Αλτιτζή από τα δεξιά, να την αποκρούει και πάλι ο τερματοφύλακας των Λαρισαίων, με θεαματική εκτίναξη στη δεξιά του γωνία. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 3-1 στο 71ο λεπτό, όταν ο Αλεξίου, ανάμεσα σε κέντρο και μεγάλη περιοχή, επιχείρησε τη λόμπα βρίσκοντας στόχο, μιας και ο Περιστερίδης ήταν έξω από την εστία του. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Μπάλλας με σουτ μέσα από την περιοχή, στην τελευταία φάση της φιλικής αναμέτρησης.
Τέλος, επέστρεψαν μετά από τραυματισμούς οι Πάνος, Θάνος Κυρίτσης και Μπάλλας, ενώ από την άλλη ο Αλέκος Βοσνιάδης δεν μπορούσε να υπολογίσει σε αυτό το φιλικό τους Γκαρσία, Βασιλείου και Τζοβάρα, οι οποίοι δεν έχουν ξεπεράσει ακόμα τους τραυματισμούς που τους ταλαιπωρούν.
Νίκη Β. (1ο ημίχρονο): Μπάγιτς, Γ. Κυρίτσης, Αλιατίδης, Γρομητσάρης, Παναγιωτίδης, Κυριακίδης, Μπόσιο, Βλαχομήτρος, Κάσσος, Μιράντα, Τζιώρας.
2ο ημίχρονο: Περιστερίδης, Τσιμπούκας, Κυρίτσης Γ. (79’ Θ. Κυρίτσης), Βλαχομήτρος(74’ Πάνου), Τσουκαλάς, Αλιατίδης (61’ Ανδρέου), Μέτσε, Μιράντα (61’ Μπάλλας), Κάσσος (67’ Αλτιτζής), Τσουκαλάς, Ροχάνο.

Ηρακλής Λάρισας: Παπαγιάννης, Μπαλαμώτης, Καμπέρης, Κούλπας, Γκαλίτσιος, Αγρόδημος, Παπαγεωργίου, Μπαμής, Αλεξίου, Χατζηλιόντας, Χασομέρης. Στην επανάληψη αγωνίστηκαν και οι Χριστίδης, Κακαβίτσας, Τάρτας, Κουτσούκης, Δοδοτσάκης, Ναρίνογλου, Ανάδολου, Σταμάτης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.