Νίκη Βόλου: Ποιοι έθελξαν και ποιοι απογοήτευσαν με την απόδοσή τους την φετινή χρονιά

Τέλος καλό όλα καλά για τη Νίκη Βόλου, με την σωτηρία της να επιτυγχάνεται στον Νότιο Όμιλο της Football League. Ήταν ένα πρωτάθλημα με αρκετές ιδιαιτερότητες αλλά με την έλευση του Αλέκου Βοσνιάδη η ομάδα βρήκε βαθμούς και έφτασε έστω και λίγο αγχωτικά, στην παραμονή της στην κατηγορία. Πάμε να δούμε τις ευχάριστες αλλά τις δυσάρεστες εκπλήξεις της ομάδας της φετινής σεζόν:

MVP της χρονιάς: Αντόνιο Ροχάνο

Η Νίκη Βόλου στην θέση του 9ριου έχει πετύχει διάνα εδώ και δύο σεζόν. Ο 30χρονος φορ αποτελεί το πιο καυτό όνομα στο ρόστερ των «κυανολεύκων» και ένα από τα καλύτερα στην κατηγορία, χάρη φυσικά στην πολύ καλή σχέση που διαθέτει με τα αντίπαλα δίχτυα αλλά και με το στυλ παιχνιδιού του που βοηθάει και τους συμπαίκτες του. Ο Αργεντινός πέτυχε όμορφα και αρκετά κρίσιμα γκολ κυρίως από τα μισά της σεζόν και μετά, τα οποία αποδείχθηκαν καθοριστικά στο να παραμείνει η Νίκη στην κατηγορία.

Στους διακριθέντες λογίζεται σίγουρα και ο Λούκας Γκαρσία, ο οποίος ήταν ο πλέι μέικερ στον χώρο της μεσαίας γραμμής με την κλάση του 33χρονου επιτελικού να είναι σαφώς για υψηλότερες κατηγορίες. Από τα δικά του πόδια προήλθαν εξαιρετικές μπαλιές, ασίστ και οι πλειοψηφία των στημένων φάσεων. Επίσης, ο Τάσος Καραγκιόζης μόλις άρχισε να παίρνει παιχνίδια έδειξε μια σταθερότητα κάτω από τα γκολπόστ και βοήθησε την ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη να κρατήσει με μεγαλύτερη ευκολία απαραβίαστη την εστία της.

Οι αρνητικοί πρωταγωνιστές


Δεν μπορεί κάποιος να βρει εύκολα τον χειρότερο στη Νίκη την εφετινή σεζόν. Η πρώτη αρνητική ψήφος δίνεται στον Κώστα Περιστερίδη. Το όνομα του 30χρονου κίπερ ξεχώριζε στην κατηγορία, μιας και στο παρελθόν έχει καταγράψει συμμετοχές και στην Super League. Δεν ενέπνεε όμως εγγύηση στο «άσο» και με αποκορύφωμα τα λάθη με την Ρόδο, τον άφησαν στην… ναφθαλίνη έως το τέλος του πρωταθλήματος.

Το όνομα του Χουάν Ματέα είναι επίσης στην λίστα. Το μόνο ελαφρυντικό στην συγκεκριμένη υπόθεση, είναι ότι δεν δόθηκαν οι ανάλογες ευκαιρίες στον ίδιο ώστε να συστηθεί καλύτερα στο κοινό. Αγωνίστηκε μόλις ελάχιστα λεπτά και συν ότι καταλάμβανε θέση ξένου στο ρόστερ, ανήκει στο γκρουπ των παικτών που πέρασαν και δεν ακούμπησαν.

Κλείνουμε με τον Μάνο Αλιατίδη, ο οποίος παραγκωνίστηκε από την μέρα που ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου ο Αλέκος Βοσνιάδης. Ο Θεσσαλονικιός κόουτς, άλλαξε το σύστημα με τρεις στην άμυνα και προτίμησε την τριπλέτα Τσιμπούκα, Αργύρη και Μπαλάφα. Όταν χρειάστηκε και τέταρτο στόπερ σε ροή αγώνα, επέλεξε να χρησιμοποιήσει Πολίμο και Μπιτσάκο. Ο Αλιατίδης είχε μια καλή περσινή σεζόν και ένα μεστό ξεκίνημα στην εφετινή, αλλά ήταν εκτός των βασικών πλάνων του 60χρονου τεχνικού. Αντιμετώπισε πάντως και πρόβλημα τραυματισμού και ίσως αυτό να τον άφησε πίσω σε σχέση με τους συναδέλφους του στην συγκεκριμένη θέση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.