Νικηφόρα πρεμιέρα για την Αυστραλία στο Μουντιάλ γυναικών

Με το… δεξί μπήκε η Αυστραλία στην τελική φάση του Μουντιάλ ποδοσφαίρου των γυναικών, το οποίο συνδιοργανώνει με τη Νέα Ζηλανδία. Παρά την απουσία, λόγω τραυματισμού, της αρχηγού Σαμ Κερ, η ομάδα του Τόνι Γκούσταφσον ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στον 2ο όμιλο της διοργάνωσης, επικρατώντας 1-0 της Ιρλανδίας στο “Stadium Australia” του Σίδνεϊ, σε μια αναμέτρηση την οποία παρακολούθησε ο αριθμός ρεκόρ των 75.784 θεατών. Τη νίκη στην εθνική Αυστραλίας χάρισε η Στέφανι Κάτλεϊ, η οποία πήρε το περιβραχιόνιο της αρχηγού και σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, ευστοχώντας σε εκτέλεση πέναλτι στο 52ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η Ιρλανδία, η οποία δυσκόλεψε τις «οικοδέσποινες» με τη «σφικτή» άμυνά της, πίεσε για την ισοφάριση, ωστόσο η Αυστραλία διατήρησε το προβάδισμα ως το τέλος και ξεκίνησε νικηφόρα την πορεία της στο τουρνουά, έχοντας ανεβασμένη ψυχολογία μετά τις νίκες που πανηγύρισε μέσα στη χρονιά κόντρα σε Αγγλία, Ισπανία και Γαλλία.

Η Νέα Ζηλανδία έκανε την έκπληξη

Η Χάνα Γουίλκινσον, πέτυχε το πρώτο γκολ στο Μουντιάλ 2023 γυναικών, που άρχισε σήμερα στα γήπεδα της Αυστραλίας και την Νέας Ζηλανδίας, με μία μεγάλη έκπληξη.

Η 31χρονη επιθετικός της Μέλμπουρν Σίτι, σημείωσε το μοναδικό τέρμα (48`) στην νίκη με 1-0 της «οικοδέσποινας» Νέας Ζηλανδίας επί της Νορβηγίας, που είναι από τα φαβορί για να φθάσει στην ημιτελική φάση της κορυφαίας διοργάνωσης. Στο 90ο λεπτό, η Νέα Ζηλανδία έχασε μοναδική ευκαιρία να «κλειδώσει» την νίκη, αλλά η Πέρσιβαλ που αγωνίζεται στην Τότεναμ, δεν εκμεταλλεύθηκε το πέναλτι (σ.σ. από χέρι της Χάνσεν), καθώς έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι της Μίκαλσεν.

Αυτή, ήταν η πρώτη νίκη για την Νέα Ζηλανδία σε Μουντιάλ, ενώ η αναμέτρηση διεξήχθη στο Εντεν Παρκ του Οκλαντ, παρουσία 42.137 θεατών, που αποτελεί και σχετικό ρεκόρ για ποδοσφαιρικό αγώνα στην Νέα Ζηλανδία, συμπεριλαμβανομένων και αγώνων ανδρών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.