Ντόρτμουντ και Ρεάλ διεκδικούν το Τσάμπιονς Λιγκ

Σήμερα στις 22.00 στο Γουέμπλεϊ τίθενται για πρώτη φορά αντιμέτωπες σε τελικό

Ο μεγάλος τελικός του φετινού Champions League διεξάγεται σήμερα στις 22:00 (COSMOTE SPORT 1), με τις Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης να διεκδικούν το βαρύτιμο τρόπαιο στο Γουέμπλεϊ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης τίθενται αντιμέτωπες με φόντο ένα ευρωπαϊκό Κύπελλο. H «Βασίλισσα» ασφαλώς θεωρείται και είναι το φαβορί, ενώ οι Βεστφαλοί είναι δεδομένα το αουτσάιντερ.

Τον τελικό θα διευθύνει ο Σλοβένος Σλάβκο Βίνσιτς. O 44χρονος διαιτητής είχε σφυρίξει τον τελικό του Europa League 2021 ανάμεσα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τη Ρέιντζερς. Φυσικά, έχει περάσει και από την Ελλάδα, έχοντας διευθύνει τέσσερα ματς (τρία πρωταθλήματος και ένα κυπέλλου).

Το σύνολο του Έντιν Τέρζιτς ετοιμάζεται να διεκδικήσει το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο, μετά από εκείνο του 1997 που είχε κατακτήσει απέναντι στη Γιουβέντους με σκορ 3-1 για την ίδια διοργάνωση, ενώ οι «μερένχες» είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση της 15ης ευρωπαϊκής κούπας.

Για την Ντόρτμουντ δεύτερο παιχνίδι στη σειρά χάνει ο αναπληρωματικός μπακ Μορέι, έκτο ο αναπληρωματικός μεσοεπιθετικός Ντουρανβίλ, ενώ εδώ και μεγάλο διάστημα απουσιάζει ο αναπληρωματικός αριστερός μπακ Μπενσεμπαϊνί. Αντίθετα, διαθέσιμος μετά από απουσία δύο παιχνιδιών είναι ο επιθετικός Αλέ.

Για τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι σταθερά εκτός λόγω τραυματισμού ο μέσος Τσουαμενί, που φέτος βοήθησε αρκετά και ως στόπερ, ενώ πάγια είναι η απουσία του αμυντικού Αλάμπα, αλλά και οι δύο ταξίδεψαν στο Λονδίνο για ψυχολογικούς λόγους. Να σημειωθεί επίσης ότι ο Μιλιτάο επέστρεψε μετά από μακροχρόνια απουσία και δεν δείχνει στο 100%, ώστε να ξεκινήσει βασικός.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρεάλ έχει κερδίσει και τους οκτώ τελικούς που έχει αγωνιστεί από τότε που το Champions League αντικατέστησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1992. Οι Μαδριλένοι έχουν επίσης κερδίσει πέντε τίτλους Champions League τις τελευταίες 10 σεζόν.

Στις δηλώσεις του στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της Ρεάλ, Κάρλος Αντσελότι, εκτός του ότι προανήγγειλε πως ο Κουρτουά θα είναι ο βασικός τερματοφύλακας και πως ο Λούνιν (σ.σ. είχε γρίπη, αλλά πλέον είναι καλά) θα καθίσει στον πάγκο, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ. Δεν είναι η πρώτη φορά και ελπίζω να μην είναι ούτε η τελευταία. Υπάρχει μέγιστη εμπιστοσύνη στους παίκτες».

Από τη μεριά του ο Εντιν Τέρζιτς, τεχνικός της Ντόρτμουντ, επεσήμανε: «Είμαστε έτοιμοι για να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί στο κορυφαίο επίπεδο. Ίσως, αν παίξεις 10 φορές με τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι πολύ δύσκολο να τη νικήσεις. Αλλά σε ένα παιχνίδι, σε έναν τελικό, όλα είναι πιθανά. Είναι ξεκάθαρο ότι η Ρεάλ είναι το φαβορί, αλλά αυτό δεν μας ενδιαφέρει. Δεν ήμασταν το φαβορί ούτε κόντρα στην Ατλέτικο, ούτε κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Τον τελικό δεν τον παίζεις, τον νικάς, και αυτός είναι ο στόχος μας. Είμαστε χαρούμενοι που φτάσαμε ως εδώ, αλλά θέλουμε να νικήσουμε τη Ρεάλ στο Γουέμπλεϊ και να κρατήσουμε την κούπα στα χέρια μας.

Είμαστε η ομάδα που έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία στα περισσότερα παιχνίδια του φετινού Champions League. Πρέπει να κρατήσουμε τους αντιπάλους μας όσο πιο μακριά γίνεται από την εστία μας. Δεν ήμασταν στα καλύτερά μας στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά πλέον είμαστε μια τελείως διαφορετική ομάδα και έχουμε δείξει ότι είμαστε ικανοί να πάρουμε το τρόπαιο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.