Ο Αίας το τρίποντο κόντρα στον Γ.Σ.Α. με 3-1

Σε ένα παιχνίδι με δριμύ κρύο, λίγες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και ελάχιστους φιλάθλους στις κερκίδες, ο Αίαντας επικράτησε του Γ.Σ.Α. με 3-1 στο Στάδιο του Αλμυρού και γηπεδούχο την ομάδα της Σούρπης. Σκόρερ για την ομάδα του Μιχάλη Ανδρωνά, ήταν οι Χειλάς, Θανάσης Κατσαβριάς και Βούλγαρης. Η ομάδα του Κώστα Ρέππου είχε καλές στιγμές στην έναρξη του αγώνα, διαμαρτυρήθηκε έντονα σε ένα οφ σάιντ που σήκωσε ο δεύτερος βοηθός όταν ο Δρόσος έβγαινε τετ-α-τετ με τον Χαλάτση. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι όλα τα γκολ μπήκαν στο δεύτερο 45λεπτο.
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, είχαν τον έλεγχο του κέντρου, με πολλά τρεξίματα από τους Τσάμη και Ζήκο, αλλά για ακόμα ένα παιχνίδι έδειξαν αδυναμίες στη δημιουργία φάσεων. Στο 9’ οι Πλαβός και Χαλάτσης σε ένα γέμισμα στην μικρή περιοχή δεν κσυννενοήθηκαν και ο Χριστοφορίδης που παρακολουθούσε τη φάση παρενεβλήθη, αλλά πριν γίνει κάτοχος της μπάλας, οι αμυντικοί του Αίαντα έδιωξαν σε κόρνερ. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Δρόσος έφευγε μόνος του στην αριστερή πλευρά, με τον βοηθό να σηκώνει οφ σάιντ, σηκώνοντας τις διαμαρτυρίες του πάγκου του Γ.Σ.Α. Στο 19’ ο Χριστοφορίδης από δεξιά έκανε σέντρα στο πίσω δοκάρι, ο Κοντοβάς έπιασε την κεφαλιά από δύσκολο σημείο, ο Χαλάτσης έδιωξε ενστικτωδώς και απομάκρυνε ο Πλαβός. Αυτές ήταν οι καλύτερες στιγμές για τους φιλοξενούμενους στο πρώτο 45λεπτο, με τον Αίαντα να χάνει την κλασσική ευκαιρία με τον Χειλά, στο 26’, όταν από πλεονεκτική θέση έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοντογεωργάκη.
Η επανάληψη επιφύλασσε περισσότερες συγκινήσεις, με τον Χειλά στο 62’ να ανοίγει το σκορ με ωραίο πλασέ από τα αριστερά –κι εντελώς αφύλαχτος από την άμυνα του Γ.Σ.Α.- και στην απέναντι γωνία της εστία, υποδεχόμενος την ωραία πάσα του Θανάση Κατσαβριά, για το 1-0. Η επόμενη καλή φάση που καταγράφεται είναι το γκολ της ισοφάρισης του Γ.Σ.Α. στο 85’, όταν ο Κοντοβάς εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Πλαβός στο πρώτο δοκάρι έδιωξε με κεφαλιά, ο επιθετικός των φιλοξενούμενων έγινε κάτοχος της μπάλας και εξαπόλυσε σουτ από πλάγια θέση, με τον Τσιάτσιο από κοντά να τη σπρώχνει στα δίχτυα του Χαλάτση για το 1-1. Τρία λεπτά σημειώθηκε η φάση που καθόρισε το αποτέλεσμα, με τον Γώγουλο να ανατρέπει τον Αραπίτσα μέσα στην περιοχή, με τον έμπειρο επιθετικό του Αίαντα να είναι με πλάτη στην εστία και μακριά από αυτή, όντας εντελώς ακίνδυνος. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Θ. Κατσαβριάς δίνοντας το προβάδισμα εκ νέου στην ομάδα του, με τον Παναγιώτη Βούλγαρη στις καθυστερήσεις να γράφει το τελικό 1-3 με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ.
Αίας: Χαλάτσης, Ράπτης, Πλαβός, Ξηροκώστας, Νικογιάννης, Μπιρτσάι, Κ. Κατσαβριάς (75’ Τσόγκας), Βούλγαρης, Αραπίτσας (89’ λ.τ. Τσάμης), Χειλάς, Θ. Κατσαβριάς.
Γ.Σ. Αλμυρού: Κοντογεωργάκης, Νικογιάννης Β., Τετριμίδας, Τσιάτσιος, Αράπης, Ζήκος, Τσάμης, Κοντοβάς, Κλουκουτάρας, Χριστοφορίδης (73’ Γώγουλος), Δρόσος (58’ Ζαντιώτης).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.