Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για την Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα

«Οι αξίες και τα ιδανικά του Αθλητισμού πυξίδα για έναν καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο», αναφέρει

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, βουλεητής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Αθλητισμού του κόμματος έκανε την παρακάτω δήλωση για την αυριανή (23/6) Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα:

“Η 23η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα και σηματοδοτεί την ημερομηνία ίδρυσης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής το 1894 και την αναβίωση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων με την ανάθεση τους στην Αθήνα εκείνη την ημέρα.

Φέτος, ακριβώς 130 χρόνια μετά, η υπεράσπιση και η διάχυση στην κοινωνία των διαχρονικών πανανθρώπινων αξιών και ιδανικών του Ολυμπισμού καθίσταται πιο επιτακτική από ποτέ.

Η ειρήνη, η συνεργασία, η ευγενής άμιλλα, η φιλία, η συμμετοχή, η αρμονική συνύπαρξη των λαών -απαλλαγμένη από διαχωρισμούς, διακρίσεις και αποκλεισμούς- αποτελούν την μοναδική πυξίδα για την πορεία της ανθρωπότητας σε ένα καλύτερο και ευοίωνο μέλλον.

Σήμερα -αλλά και κάθε μέρα- ας μιμηθούμε το παράδειγμα των αθλητών και των αθλητριών που μας εμπνέουν με τον αγώνα και τις επιτυχίες τους και με τις αρετές της επιμονής, της προσήλωσης στον στόχο, της εντιμότητας και της αλληλεγγύης, και να επιδιώξουμε να χτίσουμε έναν καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.