Ο απολογισμός για τον 6ο Αγώνα Δρόμου Αλμυρού

O 6ος αγώνας δρόμου Αλμυρού, ο αγώνας των μετεωριτικών λιμνών πέρασε στην ιστορία, ε οργανωτική επιτυχία, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, υπόστηρίζοντας ότι οι φιλοξενούμενοι αθλητές και συνοδοί αυτών απόλαυσαν έναν μοναδικό αγώνα που από το κέντρο της πόλης του Αλμυρού φτάνει μέχρι τις δίδυμες μετεωριτικές λίμνες «Ζερέλια» και επιστρέφει στην πλατεία.

Οι συμμετέχοντες δρομείς είτε από συλλόγους, είτε μεμονωμένοι, ήρθαν από Βόλο, Βελεστίνο, Λάρισα, Τύρναβο, Αγιά, Φάρσαλα, Καρδίτσα, Λαμία, Λιβαδειά, Θήβα, Ιωάννινα, Κομοτηνή και φυσικά τον Αλμυρό και με καλές καιρικές συνθήκες και λίγο αέρα κατά την άνοδό τους στις λίμνες, έτρεξαν την μοναδική αυτή διαδρομή.

Οι περισσότερες συμμετοχές καταγράφονται από τους συλλόγους του Βόλου, τόσο από τον ΣΔΥ Βόλου όσο και από τον ΣΔΥ Βόλου-Κένταυρος.

Στις 09:40 δόθηκε η εκκίνηση του μεγάλου αγώνα των 20,1 χλμ, μετά την τεχνική ενημέρωση, ενώ στις 10:00 έγινε η εκκίνηση του αγώνα των 6 χλμ. Από τις 80 επιβεβαιωμένες συμμετοχές, εκκίνησαν οι 64 στα 20,1 χλμ, ενώ από τους 75 συμμετέχοντες στα 6 χλμ εκκίνησαν οι 56. Πολύ καλοί χαρακτηρίζονται και οι χρόνοι τερματισμού στις πρώτες θέσεις. Λιγότερες ήταν όμως φέτος οι συμμετοχές, αλλά όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Με τόσους αγώνες ανά την Ελλάδα και δύο διοργανώσεις στη Θεσσαλία την ίδια ημερομηνία, μάλλον ήταν επιτυχία μας. Σίγουρα αφήνει μια κάποια «πικρία» το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να ξεσηκώσουμε σε μαζική συμμετοχή τους πολίτες του Αλμυρού, τους νεότερους και όχι μόνο, να συμμετέχουν στο αθλητικό γεγονός της πόλης, μια γιορτή του Αθλητισμού, του εθελοντισμού και της υγείας, αλλά αυτό είναι μια συζήτηση για την επόμενη ημέρα».

Για την ιστορία, αναφέρονται οι πρώτοι/πρώτες στις γενικές κατηγορίες τόσο των 20,1 χλμ όσο και των 6χλμ.

Οι νικητές/τριες στα 20,1 χλμ

Άνδρες: 1ος Ελευθέριος Παπαθανασίου, 2ος Γιώργος Ζαφειρίου, 3ος Κώστας Σκοτίδης. Γυναίκες: 1η Βάνα Σπύρου, 2η Κωνσταντία Σκορδά, 3η Δήμητρα Ιωαννίδου.

Στα 6 χλμ

Άνδρες: 1ος Σταύρος Σταμούλης, 2ος Αντώνης Κόπανος, 3ος Παναγιώτης Βασιλειάδης.

Γυναίκες: 1η Κατερίνα Putz, 2η Κάλλη Σαράφη, 3η Γεωργία Γιαντσούλη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.