Ο έλεγχος Βεργέτη για τις μεταγραφές Ιανουαρίου, αλλά και τους Κουκουτή, Φλώρο

Πως, αν δεν έπαιζε αναγκαστικά φορ σε πολλά ματς, θα μπορούσε να δείξει ακόμη περισσότερο την ποιότητά του, δηλωσε για τον Μπαταγίνι ο Βεργέτης

Πάρα πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση και τη γενικότερη παρουσία των παικτών που μεταγράφηκαν στη Νίκη Βόλου τον Ιανουάριο, δήλωσε ο προπονητής της ομάδας Στάικος Βεργέτης, ο οποίος την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Τρίπολη, όπου βρίσκεται, παραχώρησε συνέντευξη στον Blue Ηeart FM 105.1 και την εκπομπή «Ισορροπίες», ενώ αναφέρθηκε επίσης και σε δύο παιδιά που μετέχουν στις προπονήσεις της  μεγάλης ομάδας από το Αθλητικό Κολέγιο, τους πλάγιους μπακ Κουκουτή και Φλώρο. Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Βεργέτης:

«Είμαι όχι πολύ, αλλά πάρα πολύ ευχαριστημένος. Ο Κάρδαρης πήρε τη θέση του με την αξία του, έδειξε μαχητικότητα, ότι δύσκολα τρώμε φάσεις απ’ αυτόν, ότι μπορεί να βγει στην επίθεση και να μας δώσει λύσεις παίρνοντας το επιθετικό πλάτος και δεν πουλάει εύκολα μπάλα. Για μένα έχει πάρει πολύ καλό βαθμό μέχρι στιγμής με την παρουσία του στην ομάδα.

Ο Θωμάς Τσιμπούκας είναι απίστευτα καλός και ώριμος για την ηλικία του. Μιλάμε για ένα παιδί 20 ετών, αλλά λειτουργεί, σκέφτεται και πράττει λες και είναι ένας 35χρονος έμπειρος παίκτης και σε διαφορετικούς ρόλους, αφού έχει παίξει με τον Ιωνικό δεξί μπακ, με τον Διαγόρα αμυντικό χαφ, με την Τρίγλια στόπερ και μάλιστα έβαλε και τα δύο γκολ. Πώς να μην είμαι ευχαριστημένος από αυτό το παιδί;

Ο Μαρτίν Μπαταγίνι, αν στα παιχνίδια που έχει παίξει, ήταν ο Ροχάνο φορ, θα είχε περισσότερους χώρους να κινηθεί και να δείξει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχει. Ο Μπαταγίνι, από τη στιγμή που σε αρκετά παιχνίδια ο Ροχάνο απουσιάζει λόγω καρτών , αναγκάζεται να τρώει το ξύλο και να ανοίγει για τους παίκτες από τη δεύτερη γραμμή χώρους, έχοντας ένα άχαρο ρόλο. Έτσι, σε πολλούς αγώνες δεν έφτασε σε τελική, όμως να ξέρετε ότι είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης. Δεν είναι η θέση του κλασικός φορ. Ήταν αυτό που ψάχναμε τον Γενάρη, έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να παίζει στα πλάγια και μπορεί να αγωνιστεί φορ, όταν δεν έχουμε τον Ρόχανο λόγω καρτών, όπως γνωρίζαμε.  Απλώς σε πολλά παιχνίδια ο Μπαταγίνι έκανε τη χαμαλοδουλειά.

Ο Οικονομίκος είναι ένας νέος, φέρελπις παίκτης που έχει απίστευτες δυνατότητες με την μπάλα στα πόδια, πολύ καλή πάσα, πολύ έξυπνη κίνηση, πολύ καλή ντρίμπλα στο ένας εναντίον ενός και πολύ καλά τελειώματα.  Ο Οικονομίκος όμως  ήρθε από ένα πρωτάθλημα Κ19 και έχει κάποια προβλήματα, όπως ότι δε διαθέτει την αντοχή στην ταχύτητα, δεν μπορεί να πάρει την μπάλα, να φύγει, να γυρίσει πίσω και να ξαναπάει μπροστά. Έχει πολλή ανάγκη από μία καλή προετοιμασία αυτό το παιδί. Σ’ ένα πρωτάθλημα Κ19 δεν παίζει τόσο πολύ ρόλο η δύναμη όσο στο πρωτάθλημα της Football League. Θέλουμε να εξασκηθεί στις μονομαχίες είτε στον αέρα είτε στο έδαφος και ήδη οι προπονήσεις τού έχουν κάνει καλό σ’ αυτό, γιατί πρέπει να συναγωνιστεί με άντρες που έχουν σωματοδομή και πυγμή στον αγωνιστικό χώρο.  Ήδη αυτό το παίρνει από τις προπονήσεις και του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερος.

Για τους νεαρότερους παίκτες υπάρχει μόνο μία λέξη στο μυαλό μου, η εξέλιξη. Έχουμε τον Μαυροζούμη, που μας ήρθε από την Αγία Παρασκευή και πραγματικά, αν ερχόταν ένας κατάσκοπος από τον Άγιαξ στην προπόνηση της Νίκης,  ένα από τα παιδιά που θα διάλεγε θα ήταν ο Μαυροζούμης, λόγω της εξιλισιμότητας και της ηλικίας του. Το δυσάρεστο ήταν ότι είχε μία απόχη λόγω ενός θέματος στο γόνατο. Έτσι, μείναμε ενάμιση μήνα πίσω μ’ αυτό το παιδί, όμως κι αυτός με καλή προετοιμασία, τρέξιμο, δύναμη, αντοχή στα σπριντ, αν πάρει δηλαδή όλ’ αυτά τα χαρακτηριστικά που απαιτεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο και μας βγάλει την προετοιμασία χωρίς τραυματισμούς, νομίζω ότι θα έχουμε κερδίσει έναν πολύ σπουδαίο παίκτη.

Από κει και πέρα λίγο πιο πίσω, γιατί έχουν λιγότερο χρόνο προπόνησης με μας, είναι ο Κουκουτής και ο Φλώρος, που παίζουν αριστερό και δεξί μπακ. Είναι δύο παιδιά που έχουν ένα μεγάλο προσόν, το οποίο απαιτεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο, την ταχύτητα. Από κει και πέρα όλα τα άλλα χτίζονται και είμαστε διαθέσιμοι γι’ αυτό».

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.